Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÝBORNÉ SACHROVY DORTÍČKY

VÝBORNÉ SACHROVY DORTÍČKY

Potřebné ingredience

Na těsto: 14 dkg másla , 14 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr , 6 vajec , 14 dkg mletých vlašských oříšků, 3 dkg kakaa Na náplň 1 žloutek ,10 dkg moučkového cukru, rum (cca 4 polévkové lžíce, místo rumu se dá použít popř. vaječný likér nebo trochu studené instatní kávy ) , čokoládová poleva, mleté ořechy na obalení/kokos na obalení, půlky ořechů na ozdobení

Postup přípravy

14 dkg másla utřeme se 14 dkg moučk. cukru, van. cukrem a 6 žloutky, pak se přidá 14 dkg mletých oříšků a 3 dkg kakaa a ušlehaný sníh ze 6 bílků. Vzniklé těsto se upeče na tukem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovo-ořechové dortíčky

Mrkvovo-ořechové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 150 g cukru krupice, 100 g jemně nastrouhané mrkve, 80 g nasekaných ořechů a 80 g rozinek, 2 vejce, 125 ml oleje. Poleva: 100 g hořké čokolády, 1 PL kokosového oleje nebo ztuženého 100% tuku. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Dále: hrst strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vyšleháme do pěny vejce a pomalu do nich vléváme za stálého šlehání na nejnižších otáčkách olej. V druhé míse smícháme ostatní suroviny a pak obě směsi spojíme. Těsto nalijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové dortíčky s broskvemi

Tvarohové dortíčky s broskvemi

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 vejce. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Náplň: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 50 g másla, 500 g jemného tvarohu v alobalu, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 broskvový kompot.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozválíme na plech 30x40 cm s pečícím papírem. Těsto poklademe kousky okapaných broskví a zalijeme náplní.
Náplň: Máslo s…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tříbarevné košíčky

Tříbarevné košíčky

Potřebné ingredience

100 g 70% čokolády, 3 PL kokosového oleje, 50 g arašídového másla, sekané oříšky (arašídy, já ale dala pistáciové nesolené).

Postup přípravy

Recept je z posledního časopisu Albert. Kdo má také rád arašídové máslo jako my, může vyzkoušet.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 1 PL kokosového oleje, nalijeme po 1…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert

TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert

Potřebné ingredience

Základní ingredience: 1 vyšší piškotový korpus nebo dva nízké, malý šálek oslazené silné kávy, kvalitní kakao. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 200 g čerstvé smetany na šlehání, 1 sáček vanilkového cukru (popřípadě moučkový cukr na doslazení podle podle chuti).

Postup přípravy

Příprava:
Předem uvaříme silnou kávu, osladíme ji a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku, kterou smícháme s mascarpone, cukrem (kdo chce, může přidat pár…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechové řezy

Ořechové řezy

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (lze nakombinovat s celozrnnou), 100g cukru, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody, 2 vejce, 2 lžíce mléka. Náplň: 300g mléka, 1 a 1/2 lžíce škrobu, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 50 - 70g cukru, 250g másla. Ořechová vrstva: 120g másla, 60g cukru, 3 lžíce medu, 350 - 400g loupaných arašídů. Rum

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, rozdělíme na polovinu a každou část vyválíme a zvlášť upečeme (jednu z toho s ořechovou směsí). Do hrnce dáme máslo, med a cukr, za častého míchání přivedeme k…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mandlové hrudky

Mandlové hrudky

Potřebné ingredience

30g cukru, 150g drcených mandlí, 3 lžíce medu, 2 lžíce vody, 100g mandlových lupínků, 75g másla, 50g pšeničné celozrnné mouky

Postup přípravy

Vše kromě mandlí dáme do hrnce a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme mandle, přendáme do mísy a trochu rukou promícháme a zapracujeme mandle. Necháme vychladnout. Poté tvoříme malé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Poleva citrónovo bílková

Poleva citrónovo bílková

Potřebné ingredience

1 bílek, šťáva z jednoho citrónu, moučkový cukr

Postup přípravy

Bílek ušleháme dotuha, ke konci přidáme citrónovou šťávu a začneme postupně zašlehávat cukr, který jsme předem rozmixovali ve foodprocesoru. Cukru dáváme podle požadované hustoty.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Potřebné ingredience

130g pražených lískových ořechů (loupaných), 100g cukru, 300g hořké čokolády, 2 šlehačky, ev. 120g másla

Postup přípravy

Z cukru uděláme tmavší karamel, který nalijeme na ořechy nasypané na plechu na pečícím papíře. Necháme vychladnout. Poté rozlámeme na kousky a nahrubo rozmixujeme. Hrubou směs…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÝ MRAMOROVÝ MOUČNÍK

JEMNÝ MRAMOROVÝ MOUČNÍK

Potřebné ingredience

1 čtvrtlitrový hrnek pšeničné polohrubé mouky, ½ hrnku hladké pšeničné mouky, ½ hrnku hladké špaldové mouky, 1 sáček kypřícího prášku (používám bezfosfátový), ¾ hrnku jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, asi ¾ hrnku mléka (doředíme dle hustoty těsta), 3 celá vejce, ½ kelímku zakysané smetany, ½ hrnku oleje. Pro mramorový vzorek potřebujeme 1 sáček čokoládového pudinku, malou lžičku kakaa (nemusí být), deci mléka.

Postup přípravy

Mouku promísíme s kypřícím práškem, cukrem, přidáme vejce, smetanu, mléko s olejem a metličkou promícháme.
Do vymazaného a vysypaného plechu vlijeme 1/3 těsta.
Druhou…

Zobrazit více...

Kategorie