Marcipánoví zajíčci z perníku
Potřebné ingredience
Perníkové těsto viz velikonoční perníčky, marcipán ze Salka, polotučného sušeného mléka, lžičky oleje a tresti s trochou vody.
Postup přípravy
Z perníku upečeme kolečka, spojíme tři k sobě Nutelou.
Předem si připravíme z marcipánu ouška a necháme zaschnout, potom je vložíme mezi první a druhé kolečko a přimáčkneme,…
Velikonoční perníčky
Potřebné ingredience
50 dkg hl. mouky, lžička jedlé sody, 1 dcl medu, 10 dkg Hery, 15 dkg mouč.cukru, 1 vejce, perníkové koření
Postup přípravy
Vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň den odležet v chladu.
Vykrájíme tvary a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zhnědnutí, teplé potíráme vajíčkem.
Ušleháme bílek a asi…
Prsa k půlkulatinám
Potřebné ingredience
Korpus: 10 vajec, troška oleje, 25 dkg pol.mouky, 15 dkg mletých ořechů, 30 dkg sukru krupice, pr.do pečiva, voda
Krém: 2 másla, dva čokoládové pudinky, mléko, cukr moučka, kakao
Marcipán: 1 Salko, krabice polotučného sušeného mléka, lžička oleje, mandlová tresť, voda a mouč.cukr
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem a asi půl deckou vody, přidáme mleté ořechy, mouku s troškou prášku do pečiva, 4 lžíce oleje, nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme na velkém hlubším…
Perníková zima
Potřebné ingredience
klasické perníkové těsto - hladká mouka, tuk, med, koření - lepší je čerstvě mleté, jedlá soda, vajíčko, trochu mouč.cukru
Postup přípravy
Těsto nechat odležet v chladu, pak upéct vykrájené tvary podle šablon. Spojovala jsem párátky a sněhem.
Stromečky jsou různě velké hvězdičky navlečené na špejli a oddělené…