Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané nivové housky - briošky

Nadýchané nivové housky - briošky

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 50 g změklého nebo rozpuštěného másla, 100 g strouhané nivy, 300 g hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky (může být i celozrná), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1,5 lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého), 2 lžíce lístků tymiánu, hrubá sůl a provensálské koření na posypání

Postup přípravy

Těsto připravíme klasickým způsobem nebo v domácí pekárně na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na dvě poloviny, každou polovinu opět na poloviny a zase, až máme 8 stejných…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře se zeleninou, co se rozplývají na jazyku

Kuře se zeleninou, co se rozplývají na jazyku

Potřebné ingredience

Kuřecí stehna (použila jsem 8 dolníh stehen), 1 balíček mražené zeleniny (tentokrát Bonduelle 4 roční období), 1 balíček Maggi dobré nápady (Rajčata a bylinky, Smetanové kuře), 1 šlehačka, olej

Postup přípravy

1. Maso omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a zprudka na něm ze všech stran maso orestujeme.

2. Do pekáče dáme mraženou zeleninou, orestované maso,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi

Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi

Potřebné ingredience

Dokonale nahradí pražené oříšky nebo čipsy, je zdravá a ve srovnání se zmíněnými pochutinami obsahuje minimum tuku. 100g cizrny obsahuje 1355kJ a 5,4g tuku (e-kalkulačka, na www.flora.cz). Potřebujeme: cizrnu, máslo, sůl, ubrousek

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 30 minut. Opražíme na pánvi na másle dozlatova, posolíme a dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Mini řízečky v pivním těstíčku na každou párty nebo oslavu

Mini řízečky v pivním těstíčku na každou párty nebo…

Potřebné ingredience

Řízečky jsou šťavnaté a mizí bleskovou rychlostí. Potřebujeme: 1kg kuřecích prsíček (můžou být i stehenní řízky), olej na smažení. Na těstíčko: 2dcl piva, 3 vejce, 2 lžíce sójové omáčky, 2 vrchovaté lžíce solamylu, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř, hladká mouka na zahuštění - cca 10 lžic.

Postup přípravy

Všechny suroviny vymícháme v těstíčko, do kterého dáme přes noc naložit na menší plátky nakrájené a vyklepané maso. Smažíme dozlatova z obou stran.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Úžasná strouhanková omeleta

Úžasná strouhanková omeleta

Potřebné ingredience

Tuto omeletu doporučuji vyzkoušet. Je nadýchaná, hotová za chviličku a můžete na ni dát cokoliv, co máte rádi. Nejlépe chutná s čersvou zeleninkou. Na dvě omelety potřebujeme: 4 vrchovaté lžíce strouhanky, 4 vejce, sůl, pepř, sladká paprika, olej na smažení. Na ozdobu: hořčice, kečup, zelenina podle chuti (cibule, rajčata, paprika, pórek....), strouhaný sýr. Kdo má rád, může posypat šunkou nakrájenou na kostičky nebo jiným salámem či uzeninou.

Postup přípravy

Z vajec, strouhanky, soli, pepře a sladké papriky umícháme těstíčko. Naběračkou nalejeme do rozpáleného oleje a roztáhneme na placku. Pečeme z obbou stran do zlatohněda, což je za…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí masíčko ve smetanové kari omáčce - velice jednoduché a vynikající

Kuřecí masíčko ve smetanové kari omáčce - velice…

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, cibule, olej, 1 kelímek smetany, niva nebo tavený sýr, kari koření, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Na oleji necháme zesklovatět cibulku. Přidáme maso nakrájené na menší kostky (nebo nudličky) a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přisypeme kari koření, kterým…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý pudingový závin

Jednoduchý pudingový závin

Potřebné ingredience

Na 1 závin potřebujeme: listové těsto (1/2 balíčku), 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru, 400ml mléka, 1 plechovka mandarinek

Postup přípravy

1. Puding uvaříme ve 400ml mléka (nedávám 500ml, jak je psáno, aby byl hustší) s 2 lžícemi cukru. Necháme vychladit.

2. Těsto rozválíme, potřeme pudingem, poklademe…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Vynikající těstoviny

Vynikající těstoviny

Potřebné ingredience

Těstoviny, několik stroužků česneku - nejlépe celá hlavička, panenský olivový olej, hrst bylinek - petželka nebo bazalka, hrst strouhaného sýra - niva, parmezán nebo jiný výrazný sýr, sůl, čerstvě mletý pepř, tofu nebo, pro nevegetariány, kousky pečeného kuřete nebo tuňáka (z konzervy)

Postup přípravy

1. Dáme vařit těstoviny.

2. Česnek nakrájíme na tenké plátky a opečeme na panenském olivovém oleji do zlatava. Přidáme bylinky a odstavíme.

3. Do česnekovo-bylinkové…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v…

Potřebné ingredience

Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal

Postup přípravy

1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.

2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí směs s praženými buráky

Kuřecí směs s praženými buráky

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, paprika, pórek, cibule, mrkev, česnek, solamyl, olej, sůl, sójová omáčka, kari a další koření dle chuti, neloupané buráky (nebo jiné oříšky)

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme koření, prolisovaný česnek, kari a další koření, sůl, sójvou omáčku, solamyl a trochu oleje. Promícháme a necháme…

Zobrazit více...

Kategorie