Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
HRK HRK BUCHTA čokoládovo - jahodová  varianta

HRK HRK BUCHTA čokoládovo - jahodová varianta

Potřebné ingredience

Těsto: 1 1/2 hrnku pol. mouky, 3/4 hrnku cukru, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva. Krém: 2 kompoty mandarinek nebo 1 větší plechovka ananasu kousky ( použila jsem jahody) 1 šlehačka na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 pudink bez vaření čokoládový (dr.Oetker)

Postup přípravy

Těsto smícháme a upečeme ve vymazaném a vysypaném pekáči.
Všechny přísady na krém dáme do misky s víkem, kompoty i se šťávou a protřepeme (uhrkáme) do zhoustnutí. Hustý krém…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Dekorace po domácku vyrobená II.

Dekorace po domácku vyrobená II.

Potřebné ingredience

kúra ze stromu, tavná pistol, umělé květiny, nůžky

Postup přípravy

pro inspiraci

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina s mákem a nutelou

Bublanina s mákem a nutelou

Potřebné ingredience

1,5 hrnku polohr. mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 prdop, 0,5 hrnku olej, 1 hrnek mléka, 1 vajíčko. Těsto na bublaninu dělám podle paní Kateřina Š. ID 1210 je to rychlé a dobré a zvládne to každý. Maková náplň: 200 ml mléka, 200 g mletého máku, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, cukr a rum podle chuti ( dělám podle paní Marcela E. ID 48135 nebo můžete použít kupovanou. Nutela.

Postup přípravy

Všechno smíchat, vlít do vymazané a vysypané formy. Maková náplň: Mléko uvedeme do varu, rozpustíme v něm máslo, přisypeme mletý mák, vanilkový cukr, cukr a krátce povaříme.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Kuřecí pomazánka výborna

Kuřecí pomazánka výborna

Potřebné ingredience

Nevíte co s kuřetem, když zbyde od oběda? z vepřového to jde taky nebo ze salámu....
Upečené kuře ( zbytky ), co už nikdo nechce, kyselé okurky, majolka, cibule, popřípadě dochutit

Postup přípravy

Kuřecí upečené kousky, rozebereme a kosti vyhodíme. Kousky masa nameleme spolu s cibulí, nebo jí můžeme nakrájet ( nebo úplně vynechat ) Do mletého masa zamícháme kyselé okurky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOJO HMOTA NA KYTIČKY

JOJO HMOTA NA KYTIČKY

Potřebné ingredience

1 balíček želé bonbonů (JOJO želé bompari), 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce teplé vody
tenhle recept mám od kamarádky Péti, umí z toho udělát krásné a jednoduché kytičky, chystám se taky vyzkoušet, tak jsem se chtěla jen podělit, některé třeba máte s tím už zkušenosti

Postup přípravy

Bonbony propracujeme s cukrem a vodou na tužší hmotu. Jde-li špatně zpracovat, přidáme horkou vodu. Hmotu na pocukrované podložce rozválíme na tenký plát a vypichujeme tvar…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šalamounovy řezy

Šalamounovy řezy

Potřebné ingredience

vždycky se povedou :)

Postup přípravy

1 hera, 2 skl. cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 skl. mléka, 1 vanil. cukr = vše vaříme cca 5 min. a mícháme. Po 5 min. se odebere 1 skl. směsi a zbytek se dá do vody vychladit. Do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové noky ( placičky )

Brokolicové noky ( placičky )

Potřebné ingredience

vylepšila jsem to taveným sýrem, je to s tím moc dobré, čím víc tím líp.

Postup přípravy

400 g brokolice rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.Okapanou drobně nasekáme. smícháme se 150 g polohrubé mouky, 4 žloutky, muškátovým květem nebo strouhaným…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
MINUTKA GYROS

MINUTKA GYROS

Potřebné ingredience

recept mám od kamarádky, foto brzo vložím, křen moc nemusím tak buď nahradím nebo bez křenu

Postup přípravy

Plátky kuřecího masa naklepeme, ochutíme kořením Gyros, potřeme hořčicí s křenem a obalíme v polohrubé mouce. Smažíme v rozpáleném tuku. Po opečení dáme na jednu stranu plátek…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Paštikové řízečky

Paštikové řízečky

Potřebné ingredience

recept jsem viděla před x lety v časopise a od té doby dělám, když nevím co bych už uvařila.

Postup přípravy

Paštiku (paštiková cihla) nakrájíme na cca 2cm plátky. Obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme po obou stranách v rozpáleném tuku. Podáváme s bramborami, hranolkami, kaší prostě…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÉ RYBÍ FILÉ

ZAPEČENÉ RYBÍ FILÉ

Potřebné ingredience

recept mám od mamky, kdo má rád zeleninu může přidat, ale lepší to je bez :), přemýšlela jsem že by to šlo možná proložit i brambory, ale to jsem nezkoušela :(

Postup přípravy

Do zapékací mísy střídavě klademe vrstvy anglické slaniny a rybího filé. Zalijeme směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, rozmíchaného v rozšlehaných vejcích a mléce ( nepíšu množství…

Zobrazit více...

Kategorie