Zobrazit přihlášovací formulář
DIETY
Zapečený květák

Zapečený květák

Potřebné ingredience

cca 500 g uvařeného pokrájeného květáku, 100 g sterilovaného hrášku (malá plechovka), 50 g červené papriky, 50 g sýra, 50g šunky dušené, 100 ml mléka, 1 vejce, pepř. sůl

Postup přípravy

Uvařený květák pokrájíme a polovinu dáme do zapékací misky. Na něj nasypeme hrášky a pokrájenou papriku, osolíme, opěpříme. Přisypeme pokrájenou šunku, poklademe plátky sýra a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pipe Rigate se špenátem a kuřecím pasem

Pipe Rigate se špenátem a kuřecím pasem

Potřebné ingredience

těstoviny Pipe Rigate, 400 g kuř. masa, 1/2 balíčku zmražeho špenátu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 80 ml smetany 12%, 1 malé vajíčko

Postup přípravy

Dáme vařir těstoviny.
Na minimu oleje orestujeme maso, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme půl balíčku spenátu, necháme rozpustit…

Zobrazit více...
DIETY
BROKOLICOVÁ POMAZÁNKA

BROKOLICOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

půl brokolice (cca 250g), 1/4 cibule, 1 stroužek česneku, 2 pol. lžíce tvarohu, pepř, sůl, 1 tavený sýr - třeba Veselá kráva

Postup přípravy

Brokolici povaříme v osolené vodě. Po vystydnutí dáme do misky, rozmixujeme ponorným mixerem společně s cibulí, česnekem. Přidáme tvaroh, taveňák a koření a ještě jednou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bílé fazolky v rajské omáčce

Bílé fazolky v rajské omáčce

Potřebné ingredience

Olej, cibule, 1/4 sáčku zmrazené zeleniny pod svíčkovou (kořenová zelenina),1 lžíce hladké mouka, pasírovaná rajčata - jedna krabičky, voda, koření - 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, bobkový list, kousíček skořice celé, sůl, cukr a citronek na dochucení. menší polovina balíčku bílých fazolek

Postup přípravy

Na několik hodin namočíme fazolky do vody. Potom cca 1 hodinku vaříme.

Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli. Když je malinko zlatavá, tak přisypeme…

Zobrazit více...
DIETY
zapečená brokolice s rajčaty a česnekem

zapečená brokolice s rajčaty a česnekem

Potřebné ingredience

1/2 kila brokolice, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 1 dcl mléka, 1 vajíčko, 1 lžíce jogurtu, oregáno, tymián, strouhaný sýr

Postup přípravy

Do zapékací misky dáme kapičku oleje, naskládáme rajčata nakrájená na kolečka, posypeme oregánem. Na rajčátka dáme česnek nakrájený na kousky a poklademe brokolici, kterou jsme…

Zobrazit více...
DORTY
****vánoční dort***

****vánoční dort***

Potřebné ingredience

můj oblíbený korpus s čokozdobením, klasický máslový krém vanilkový - trochu obarveno modrou gelovkou, jedlý obrázek, marmeláda, zdobení - zlaté a stříbrné kuličky

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
špagetová hnízdečka

špagetová hnízdečka

Potřebné ingredience

1 balíček špaget/makaronů, sůl, 5 ks cherry rajčátek, 1 paprika, olej, 1 sáček omáčky na špagety (např. od Vitany či Knorru), kousek salámu v celku (např. junior, točený.,...), 3 stroužky česneku, 1 hermelín, sýr na strouhání

Postup přípravy

Dáme vařit špagety a vedle v kastrolku na oleji osmažíme na kousíčky nakrájený salám, přidáme česnek a nakrájenou zeleninu - rajčátka na čtvrtečky a papriku na slabé proužky.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečeně plněná švestkami - na zlatou neděli:-))

pečeně plněná švestkami - na zlatou neděli:-))

Potřebné ingredience

Kus vepúřové pečeně, cca 6 sušených švestek, sůl, pepř, vývar, 2 cibule. marináda - olej, česnek, tymián bramborové knedlíky - ušetřila jsem si práci a použila v prášku kysané zelí

Postup přípravy

Maso uprostřed nařízneme, otvor zvětšíme vařečkou a nacpeme dovnitř švestky. Na oleji v pekáčku zprudka opečeme maso ze všech stran, pak posolíme a opepříme, podlijeme vývarem a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010 I

Vánoční cukroví 2010 I

Potřebné ingredience

košíčky s oříškovou náplní- těsto - 300g hl. mouky, 100 g mouč. cukru, 200g Hery, 100 g mletých ořechů, kůra z 1/2 citronu, 3 žloutky, vanilk. cukr. krém - 100 g másla, 100 g moučk. cukru, 100g melých vlašs. ořechů, 50 ml rumu. poleva na dozdobení. *** banánky - 4 žloutky uvařené na tvrdo, 42 dkg hladké mouky, 28 dkg másla, 14 dkg moučkocého sukru, citronová kůra. *** vanilkovérohlíčky - do formiček -24 dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg cukru, 10 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení vanilkové rohlíčky: 24 dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg cukru, 10 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení *** linecké cukroví - 250 g hladké mouky, 160 g másla, 2 žloutky, 80 g moučkového sukru, citronová kůra a šťáva.

Postup přípravy

košíčky - suroviny na tšsto smícháme a vypracujeme na hladkou hmotu. Necháme v chladu odpočinout. Do vymazaných a vysypaných formiček vtlačujeme těsto a upečeme. Plníme náplní -…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010  II

Vánoční cukroví 2010 II

Potřebné ingredience

miništoly- 250g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, 75g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g kandované citr. kůry, 50 g rozinek, 50 g mletých mandlí, 150g změklé hery, 1 vejce, 1 lžíce rumu *** marokánky - 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 80 g mouč. cukru, 20g másla, 100 g mandlí, 100 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g kandovaného ovoce neboželé, sůl. *** tučňáčci - 150 g piškotů, 280 g mouč.cukru, lžíce rumu,150 g kokosu, 1 vanil. cukr, 150 g másla. Krém : 100 g másla, 2 lžíce kakaa, 50 g mouč.cukru, 2 lžíce rumu./ bílá čokopoleva, tmavá čokopoleva,mandle, kandované třešně

Postup přípravy

miništoly - V míse smícháme mouku, pr. do pečiva, sůl, cukr, vanilk. cukr. Přidáme změklou heru, vejce, rum a nakonec oříšky, rozinky a kůru. Z těsta tvarujeme úzké válečky - cca…

Zobrazit více...

Kategorie