Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
PAŠTIKOVÁ POMAZÁNKA

PAŠTIKOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

1 konzerva drůbeží paštiky
1 vejce vařené natvrdo
15 g strouhaného eidamu
1 1/2 lžíce kečupu
citronová š´táva
sůl

Postup přípravy

paštiku utřeme s kečupem dohladka, přidáme nasekané vejce, strouhaný sýr a vše promíchámě, dochutíme solí a citronovou šťávou,

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KMÍNOVÝ CHLEBA

KMÍNOVÝ CHLEBA

Potřebné ingredience

250 – 280 ml vody
400g hl.mouky
1 lžička přírodního cukru
11/2 lžičky soli
lžička kmínu, špetka drceného fenyklu
150g oloupaných ve šlupce vařených brambor
30g droždí

Postup přípravy

1 nalit vodu
2 mouka, posypat kořením,, cukr, sůl, droždí
3 nastavit program 1 – základní – BASIC, hmotnost bochníku 0,9, kůrka světlá
4 ohlídat pípnutí pro přidávání…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ÚŽASNĚ KŘEHKÁ VÁNOČKA

ÚŽASNĚ KŘEHKÁ VÁNOČKA

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 75 g cukru krupice 30 g droždí 1,5 dcl oleje 2 žloutky 5 g soli 250 ml mléka - doporučuju plnotučné, nebo lépe smetanu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, kvasnic, cukru a mouky
2. Poté zpracujeme vláčné těsto z ostatních surovin
3. Těsto si rozdělíme na 3 díly a každý…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LEDOVKA

LEDOVKA

Potřebné ingredience

 210 g polohrubé mouky
 140 g másla
 70 g moučkového cukru
 1 vejce
KRÉM:
 100 g másla
 80 g moučkového cukru
 1 vanilkový cukr
 2 žloutky
POLEVA:
 100 g cukru
 1 bílek
 šťáva z půlky citronu

Postup přípravy

1. Na vále zpracujeme mouku, máslo, cukr a vejce
2. Rozválíme placku na sílu stébla a vykrajujeme kolečka
3. Pečeme na vymaštěném plechu
4. Z másla, cukru, vanilkového…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ČOKOLÁDOVÉ VĚNEČKY

ČOKOLÁDOVÉ VĚNEČKY

Potřebné ingredience

 300 g polohrubé mouky
 200 g másla
 200 g moučkového cukru
 kakao (dost)
 1 bílek
 citronová kůra
 rum
 1 KL skořice
 hrstka mletých ořechů (kokos)

Postup přípravy

1. Mouku s cukrem kakaem, citronovou kůrou, kořením propracujeme s máslem
2. Přidáme bílek, ořechy, kokos, rum
3. Tvořítkem děláme věnečky
4. Pečeme dále od sebe, rozjede…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
STŘÍKANÉ CUKROVÍ

STŘÍKANÉ CUKROVÍ

Potřebné ingredience

 125 g změklého másla
 100 g moučkového cukru
 1 žloutek
 1 lžička strouhané pomerančové kůry
 150 g polohrubé mouky
 50 g mletých mandlí
 1 1/2 lžičky škrobové moučky
 1/2 lžičky kypřícího prášku
 50 ml mléka
 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

1. Máslo s moučkovým cukrem pečlivě utřeme na hustý krém, do něhož vmícháme žloutek
2. Pak promícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučkou a pomerančovou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
RAFAELO

RAFAELO

Potřebné ingredience

 5 dkg másla
 5 dkg cukru
 1 vanilkový cukr
 15 dkg bílé čokolády
 2 lžíce rumu
 2 lžíce citronové šťávy
 10 dkg kokosu
 3 dkg loupaných mandlí
 sušené mléko
 citronová kůra

Postup přípravy

1. Máslo, cukr, vanilkový cukr utřeme do pěny
2. Přidáme jemně nastrouhanou čokoládu
3. rum, trochu citronové kůry
4. 6 dkg kokosu
5. lžičkou vykrajujeme kuličky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH

VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ KOTLETY (MOŽNO I KUŘECÍ PRSA)
OLEJ, SŮL. PEPŘ
STROUHANÝ EIDAM
STROUHANÁ NIVA
PLÁTKY ANGLICKÉ

Postup přípravy

KOTLETY NAKLEPEME, OSOLÍME, OPEPŘÍME, ZPRUDKA OPEČEME Z OBOU STRAN, VLOŽÍME DO VYMAZANÉHO PEKÁČKU A POSYPEME NIVOU, NA NIVU PŘIJDOU PLÁTKY ANGLICKÉ, KTERÉ ZASYPEME STROUHANÝM…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
TOPINKY ZINGARA

TOPINKY ZINGARA

Potřebné ingredience

 15dkg šunkového salámu
 cibule
 5 paprik
 6 rajčat
 česnek
 kečup

Postup přípravy

1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky a ještě osmahneme
2. přidáme rajčata a papriky nadrobno, rozdrobíme masox a dusíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘE NA PROVENSÁLSKÝCH BYLINKÁCH

KUŘE NA PROVENSÁLSKÝCH BYLINKÁCH

Potřebné ingredience

 Kuře
 Tuk
 Cibule
 Petržel, mrkev, celer
 2 malé konzervy rajského protlaku
 kečup
 kuličky jalovce, bobkový list, celý pepř, nové koření, směs provensálských bylinek
 česnek

Postup přípravy

1. Pekáček vymažeme tukem, na dno položíme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, celer
2. Celeru dáváme hodně, petržele a mrkve málo. Na zeleninu položíme osolené a opepřené porce…

Zobrazit více...

Kategorie