PAŠTIKOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
1 konzerva drůbeží paštiky
1 vejce vařené natvrdo
15 g strouhaného eidamu
1 1/2 lžíce kečupu
citronová š´táva
sůl
Postup přípravy
paštiku utřeme s kečupem dohladka, přidáme nasekané vejce, strouhaný sýr a vše promíchámě, dochutíme solí a citronovou šťávou,
KMÍNOVÝ CHLEBA
Potřebné ingredience
250 – 280 ml vody
400g hl.mouky
1 lžička přírodního cukru
11/2 lžičky soli
lžička kmínu, špetka drceného fenyklu
150g oloupaných ve šlupce vařených brambor
30g droždí
Postup přípravy
1 nalit vodu
2 mouka, posypat kořením,, cukr, sůl, droždí
3 nastavit program 1 – základní – BASIC, hmotnost bochníku 0,9, kůrka světlá
4 ohlídat pípnutí pro přidávání…
ÚŽASNĚ KŘEHKÁ VÁNOČKA
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky 75 g cukru krupice 30 g droždí 1,5 dcl oleje 2 žloutky 5 g soli 250 ml mléka - doporučuju plnotučné, nebo lépe smetanu
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, kvasnic, cukru a mouky
2. Poté zpracujeme vláčné těsto z ostatních surovin
3. Těsto si rozdělíme na 3 díly a každý…
LEDOVKA
Potřebné ingredience
210 g polohrubé mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 vejce
KRÉM:
100 g másla
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
POLEVA:
100 g cukru
1 bílek
šťáva z půlky citronu
Postup přípravy
1. Na vále zpracujeme mouku, máslo, cukr a vejce
2. Rozválíme placku na sílu stébla a vykrajujeme kolečka
3. Pečeme na vymaštěném plechu
4. Z másla, cukru, vanilkového…
ČOKOLÁDOVÉ VĚNEČKY
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky
200 g másla
200 g moučkového cukru
kakao (dost)
1 bílek
citronová kůra
rum
1 KL skořice
hrstka mletých ořechů (kokos)
Postup přípravy
1. Mouku s cukrem kakaem, citronovou kůrou, kořením propracujeme s máslem
2. Přidáme bílek, ořechy, kokos, rum
3. Tvořítkem děláme věnečky
4. Pečeme dále od sebe, rozjede…
STŘÍKANÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
125 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička strouhané pomerančové kůry
150 g polohrubé mouky
50 g mletých mandlí
1 1/2 lžičky škrobové moučky
1/2 lžičky kypřícího prášku
50 ml mléka
50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
1. Máslo s moučkovým cukrem pečlivě utřeme na hustý krém, do něhož vmícháme žloutek
2. Pak promícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučkou a pomerančovou…
RAFAELO
Potřebné ingredience
5 dkg másla
5 dkg cukru
1 vanilkový cukr
15 dkg bílé čokolády
2 lžíce rumu
2 lžíce citronové šťávy
10 dkg kokosu
3 dkg loupaných mandlí
sušené mléko
citronová kůra
Postup přípravy
1. Máslo, cukr, vanilkový cukr utřeme do pěny
2. Přidáme jemně nastrouhanou čokoládu
3. rum, trochu citronové kůry
4. 6 dkg kokosu
5. lžičkou vykrajujeme kuličky a…
VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ KOTLETY (MOŽNO I KUŘECÍ PRSA)
OLEJ, SŮL. PEPŘ
STROUHANÝ EIDAM
STROUHANÁ NIVA
PLÁTKY ANGLICKÉ
Postup přípravy
KOTLETY NAKLEPEME, OSOLÍME, OPEPŘÍME, ZPRUDKA OPEČEME Z OBOU STRAN, VLOŽÍME DO VYMAZANÉHO PEKÁČKU A POSYPEME NIVOU, NA NIVU PŘIJDOU PLÁTKY ANGLICKÉ, KTERÉ ZASYPEME STROUHANÝM…
TOPINKY ZINGARA
Potřebné ingredience
15dkg šunkového salámu
cibule
5 paprik
6 rajčat
česnek
kečup
Postup přípravy
1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky a ještě osmahneme
2. přidáme rajčata a papriky nadrobno, rozdrobíme masox a dusíme…
KUŘE NA PROVENSÁLSKÝCH BYLINKÁCH
Potřebné ingredience
Kuře
Tuk
Cibule
Petržel, mrkev, celer
2 malé konzervy rajského protlaku
kečup
kuličky jalovce, bobkový list, celý pepř, nové koření, směs provensálských bylinek
česnek
Postup přípravy
1. Pekáček vymažeme tukem, na dno položíme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, celer
2. Celeru dáváme hodně, petržele a mrkve málo. Na zeleninu položíme osolené a opepřené porce…