Čoko patrák
Potřebné ingredience
2 korpusy upečené na velkém plechu / já měla světlý oříškový a čoko oříškový, každý z 5ti vajec/, krém /pudinkový světlý/,
Ozdoby:oříšky mleté, perličky a modelovací čokoláda
Postup přípravy
Z plátů jsem si vyřízla potřebné tvary, promazala krémem a spojila. Zatížila a dala do lednice dobře ztuhnout. Obmazala celé krémem a zatuhlé posadila na sebe.
Ozdoby jsou…
DORT Tiramisu s růžemi z modelovací čokolády
Potřebné ingredience
3 balíčky cukrářských piškotů, 1 klasických, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, cukr dle chuti /asi 150g/,rum, silná káva, kakao a ozdoby
Postup přípravy
Vyšleháme šlehačky, pomazánkové máslo a cukr. Formu vyložíme potravinářskou folií a poklademe piškoty. Pocákáme kávou s rumem, potřeme krémem a pokračujeme pořád dokola. Ponecháme…
Nivový
Potřebné ingredience
Niva, tvrdý sýr, tatarka, cibule, sůl, pepř
Postup přípravy
Nivu a tvrdý sýr nakrájíme na kostičky, já to strouhám nahrubo je to rychlejší, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, tatarku - promícháme. Někdy je Niva míň slaná tak trošku dosolíme.…
Pomazánka z čínské vepřovky - skvělá!!!
Potřebné ingredience
Čínská vepřovka, tavený sýr, hořčice, Matěj nebo paštika, máslo, česnek, sůl a pepř..opatrně, dochucuji až nakonec, cibule, bylinky
Postup přípravy
Na pánvi osmažíme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme celou vepřovou konzervu a rozmačkáme vidličkou na kaši. Můžeme přidat i jednu paštiku v konzervě nebo Matěje ( je…
DORT Sluníčko ze zbytků
Potřebné ingredience
viz. dort koťátko s klubíčkem
Postup přípravy
Ze zbytků korpusu jsem vytvarovala sluníčko. Pomohla jsem si punčovinou..to jsou zbytky korpusu, třeba i piškoty, oříšky, krém, marmeláda... pak dala ztuhnout, potřela krémem.…
Dort Koťátko s klubíčkem
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200g krupic.cukru, 200g pol. mouky, 5 polévkových lžic teplé vody, 1 čajová lžička kypř. prášku.Mouku je možné nahradit troškou ořechů, kakaa..dovážit zase do 200g!! Já teď dělala s ořechy.Krém: pudinkový nebo jakýkoliv jiný. Jen ne pod marcipán tvarohový nebo šlehačkový..marcipán teče!!Marcipán: na 50g suš.mléka 50g moučkového cukru, 1 lžička oleje, tresť a voda po kapkách....potravinářské barvy.
Postup přípravy
Korpus - bílky ušleháme se špetkou soli a zašleháme půlku cukru. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem (4 minuty) a nakonec 1 minutu zašleháváme vodu. Přidáme půlku mouky s pr.…
Dort - Džber s květy
Potřebné ingredience
Korpus, krém, potahový marcipán, ozdoby
Postup přípravy
Upečeme si korpus dle chuti den dopředu. Uděláme marcipánové ozdoby aby proschly.
Druhý den prořízneme korpus, naplníme krémem dle chuti a dotvarujeme. Celý povrch potřeme…
Kulatý dortík
Potřebné ingredience
Korpus, krém, potahový marcipán, ozdoby
Postup přípravy
Upečeme si korpus dle chuti den dopředu. Uděláme marcipánové ozdoby aby proschly.
Druhý den prořízneme korpus, naplníme krémem dle chuti. Celý povrch potřeme krémem dáme…