Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Míša nanuk

Míša nanuk

Potřebné ingredience

1 tvaroh, 1kelímek kysané smetany, 10 dkg cukru práškového, 1/2 vanilkového cukru, POLEVA: 1/2 ivy, 10dkg práškového cukru, 4dl kakaa, 2 lžíce solamylu, rozehřát ve vodní lázni

Postup přípravy

Všechny přísady rozmixovat. Hotovou polevu dáme na dno formičky na nanuk pak dáme hmotu z tvarohu. Uzavřem adáme do mražáku stuhnout. Ja tuto polevu nedělám rozpouštím čokoládu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky s houskou

Bramborové knedlíky s houskou

Potřebné ingredience

1/2 kg brambor, 4 rohlíky, 1 vejce,7 dkg krupice, 7 dkg solamilu, sůl.

Postup přípravy

Uvařené brambory oloupeme necháme vychladnout. Pak je nastrouháme přidáme na kostičky rohlíky, sůl, vejce, krupici, solamil.Zamícháme utvoříme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Alpská zapékaná vejce

Alpská zapékaná vejce

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 tenké krajíce chleba, 20 g másla, 40g smetanového taveného sýra, 2 naťové cibulky, nebo 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, mletý černý pepř, 4 vejce. Na zdobení: 1 lžíce na drobno nasekané naťové cibulky nebo pažitky.

Postup přípravy

1) Krajíce chleba potřeme máslem a pomažeme silnou vrstvou sýra. Naťovou cibulku nakrájíme na drobno a poté jí posypeme každý krajíc (cibulku můžeme nahradit nasekanou pažitkou)…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

210 g hladké mouky, 140 g ořechů, 160 g tuku, 50 g čokolády na vaření, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky. Na zdobení: 100 g čokoládové polevy, 50 g strouhaného kokosu.

Postup přípravy

1) Ořechy nastrouháme najemno a čokoládu rozlámanou na kousky pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Mouku prosijeme do mísy, přidáme ořechy, tuk, cukr, žloutky a čokoládu a všechny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moučník se sušenkami BeBe

Moučník se sušenkami BeBe

Potřebné ingredience

16 dkg cukru krystal, 16 dkg pololohrubé mouky, 4 vejce + sníh, 1/2prášku do pečiva. Krém: 1 l mléka, 3 x vanilkový pudink, 4 lžíce cukru krystal. Poleva: 2 balíčky sušenky BeBe světlé, 10 dkg hery, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20 dkg cukru moučka.

Postup přípravy

Utřeme vejce s cukrem přidáme mouku a prášek do pečiva, sníh promícháme , dáme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci do trouby na 7 minut.
Krém: Z mléka pudinků a cukru…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Potřebné ingredience

600 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 4 vejce 500 g mekkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 200 ml 12 % smetany, 50 g rozínek, 50 g vlašských ořechů, 20 g másla, špetka soli

Postup přípravy

1) Mléko rozmícháme s moukou a dvěma vejci, přisolíme a necháme odpočinout. Poté upečeme palačinky.
2) Tvaroh rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem vmícháme omyté rozínky,…

Zobrazit více...
DORTY
ořechový dort  ( můj první vyrobený dort k narozeninám)

ořechový dort ( můj první vyrobený dort k narozeninám)

Potřebné ingredience

6 vajec, 30 dkg cukru krystal, 10 lžic studené vody, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg mletých ořechů, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, po lžících přidáváme studenou vodu nakonec ostatní přísady.Naposledy ušlehaný sníh z bílků.
Vysypeme a vymažeme formu a pečeme zvolna asi 3/4…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně kompot

Dýně kompot

Potřebné ingredience

2,60 g dýně, 1/2 locta, 3,5 l vody, namočit na 24 hodin N ÁLEV: 1a1/2 l vody, 1/2 kg cukru, celá skořice, celá vanilka, ( nemusí být nmůžem nahrdit vanilkovým cukrem), 10 ks hřebíčku, šťáva z 1 citronu. Pak tam přijde ananasová tresť, ananasový džus ( nebo ananasový kompot)

Postup přípravy

Zralou dýni oloupeme vybereme jádřinec a nakrájíme na kostky. N amočime v nepříliš kyselém nálevu ( voda+ocet) na 24 hodin. Druhý den vodu slejeme a dýni propláchneme. Připravíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazulová polévka kyslá

Fazulová polévka kyslá

Potřebné ingredience

Brambory, sterilzované fazole červené ( nebo bílé ), bobkový list, sůl, hladká mouka, 2 stroužky česneku, pepř mletý,ocet, smetana.

Postup přípravy

Brambory oloupeme dáme vařit přidáme bobkový list, sůl a mletý pepř. Když jsou brambory vařené přidáme fazole chvilku povaříme ke konci přidáme česnek oprazený na sádle. Nakonec…

Zobrazit více...

Kategorie