Dort kniha
Potřebné ingredience
Korpus: viz. potahovaný dort; Krém:1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukrČokoládová poleva: 80g másla, 80g pr. cukru, 20g kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžíce solamylu, 1lžíci kakaového pudinku; Mléčný "marcipán" ze salka: 1 krabice suš. mléka - 400g , 1 plechovka slazeného Salka, 1 lžička oleje, pár kapek tresti a trošku vody. Pr. cukr na event. zahuštění.
Postup přípravy
Pekla jsem ve formě na knihu vel. 29x24cm
Korpus: postup níže., dělala jsem korpusy 3. Třetí byl ořechovo-kakaový. Do základního těsta jsem přidala 60g mletých ořechů, 2pol…
Kulatý potahovaný - varna
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva; Pikantní krém (vážně výborný): 2-3 dcl šťávy z kompotu (dávám jahodový), 2/3 jahodového pudinku, necelá lžíce polohrubé mouky, 100g pr. cukru, 120g másla, 40g Hery ; Potahová hmota - Varna: 150 ml. vody, 70g másla, 150g hl. mouky, přibližně 1/2 kg. pr. cukru., mandl. tresť.
Postup přípravy
Pekla jsem ve formě o průměru 22cm
Korpus:
1.) Dortovou formu nemastíme ani nevysypáváme moukou !!! Jen na spodek dejte papír na pečení. Potom se vám boky korpusu…
Krteček
Potřebné ingredience
stejný jako u prvního dortíku, spodní korpus tangovka od Iveta P. (KYTICE) ID 9928, Krtinec: Krtinec: trochu korpusu smíchaný s krémem, posypaný tříbarevnými sluneč.semínky obalené v jogurtu-koupila jsem v Altbertu.
Dort krteček
Potřebné ingredience
korpus od Lucie K. 8216 - výborný, krásně nadýchaný; krém: 1/2l mléka, 120g krupic.cukru, 2 van. pudinkové prášky, 400g másla, vanilka nebo van. cukr falešný marcipán: sušené polotučné mléko, moučkový cukr, mandlové aroma, voda;potravinářké barvivo: černou jsem docílila z modré, červené a zelené;čirá želatina na dort a želatinové rybičky do vody :-). Krtinec: trochu korpusu smíchaný s krémem, posypaný tříbarevnými sluneč.semínky obalené v jogurtu-koupila jsem v Altbertu.
Postup přípravy
krém: do kastrůlku dát mléko, vanilku (van.cukr), pudinkové prášky a uvařit hustý krém. Za stálé míchání nechat vychladnout. Potom krém rozšlehat a zašlehat na kousky…