Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Ovocné tvarohové knedlíky-DĚKUJI ANJE

Ovocné tvarohové knedlíky-DĚKUJI ANJE

Potřebné ingredience

Suroviny: 250g tvarohu, 1 celé vejce, 240g polohrubé mouky, 2-3 lžíce oleje, špetka soli, libovolné ovoce. Na polití a posypání máslo, moučkový cukr

Postup přípravy

Na vále si z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme těsto. Rozkrojíme na půl a z každé části vyválíme plát. Vyválené těsto nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme ovoce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nanukové řezy-výborné!!!

Nanukové řezy-výborné!!!

Potřebné ingredience

SUROVINY: 5 vajec 200 g cukru 250 g polohrubé mouky 150 ml vody prášek do pečiva 150 g vlašských ořechů 1 l mléka 3 vanilkové pudinky 250 g másla čokoládová poleva

Postup přípravy

PŘÍPRAVA:



Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku a ořechy, prášek do pečiva a trochu vody. Dáme péci na vymazaný a vysypaný plech. Mezitím si připravíme náplň :…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Potřebné ingredience

SUROVINY: 300g vepřového plecka bez kosti 2 cibule 2 lžíce oleje 1 nožička párku 1 malý rajčatový protlak 2 větší papriky 100 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku mletá paprika drcený kmín sůl

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. Vmícháme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Špecle s kuřecí směsí-děkuji pbarva

Špecle s kuřecí směsí-děkuji pbarva

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gramů špeclí 2 kuřecí prsa 1 smetana ke šlehání 1 paprika 1 větší cibule 1 sklenička sušených rajčat olivový olej koření na kuře parmezán nebo mozzarella

Postup přípravy

Postup
Maso, papriku, rajčata nakrájíme na kousky.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme do sklovata.
Přidáme maso s kořením a osmahneme do zhnědnutí masa, přidáme rajčata…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvová hrníčková buchta-DĚKUJI JANĚ KRAJSKÉ

Broskvová hrníčková buchta-DĚKUJI JANĚ KRAJSKÉ

Potřebné ingredience

Suroviny: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka broskvový kompot skořice drobenka:třtinový cukr máslo hrubá mouka

Postup přípravy

Postup
Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bláznivý koláč-VÝBORNÝ!!!!!!

Bláznivý koláč-VÝBORNÝ!!!!!!

Potřebné ingredience

SUROVINY: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 5 lžic kakaa špetka soli 2 lžičky jedlé sody 3/4 hrnku oleje 1 - 2 hrnky studené vody 2 lžíce octa ozdoba: 2 zakysané smetany 1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky 2 vanilkové cukry čokoládu na postrouhání

Postup přípravy

PŘÍPRAVA:



Všechny suché suroviny smícháme dohromady a pak přidáme mokré, důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Mezitím si vyšleháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Penne s mletým  masem a bazalkou

Penne s mletým masem a bazalkou

Potřebné ingredience

Použité suroviny receptu Penne s mletým k masem a bazalkou : 300 g penne těstovin | 400 g mletého masa | olej | malá cibule | stroužek česneku | 400 ml konzerva loupaných rajčat | 200 ml kuřecího nebo krůtího vývaru | 3 lžičky kukuřičného škrobu | sušená bazalka | sůl | 100 g tvrdého sýra

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Penne s mletým krůtím masem a bazalkou :
Dáme si vařit těstoviny do osolené vroucí vody.
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí čtvrtky na moravance

Kuřecí čtvrtky na moravance

Potřebné ingredience

SUROVINY: 4 kuřecí čtvrtky 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) sůl mletá paprika grilovací koření česnek

Postup přípravy

PŘÍPRAVA:



Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče dáme 2 Moravanky i s nálevem a na zeleninu poklademe kuřecí čtvrtky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Potřebné ingredience

1 balíček vanilkový cukr  50 g rozinky  1 kostka měkký tvaroh  100 ml olivový olej  2 ks vejce  100 g čokoládové hoblinky  200 g hladká mouka  100 g cukr krupice  1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku, měkký tvaroh a prášek do pečiva. Dobře promícháme a do těsta podle chuti přidáme čokoládu nebo rozinky. …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Potřebné ingredience

SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a…

Zobrazit více...

Kategorie