Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nudličky se smetanovou omáčkou

Kuřecí nudličky se smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

kuřecí prsíčka, kečup, smetana, sladká paprika, cibule, sůl a pepř, olej, 1 lžičku hladké mouky, jako přílohu doporučuji buď vařené brambory nebo hranolky

Postup přípravy

Na oleji lehce orestujeme osolená kuřecí prsíčka s cibulkou. Zhruba po pěti minutách restování přidáme podle chuti sladkou papriku (doporučuji nebát se přisypat, dodá masu výborou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
"Šneci" z listového těsta

"Šneci" z listového těsta

Potřebné ingredience

listové těsto, kečup, salám, plátkový sýr, vajíčko

Postup přípravy

Těsto rozválíme, pomažeme kečupem, poklademe na kečup salám a sýr. Těsto hodně stáčíme, abychom z něj měli pěknou roládu, kterou záhy začneme krájet na tenčí plátky. Dáme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Cibulový liek na kašel

Cibulový liek na kašel

Potřebné ingredience

2-3 večšie žlté cibulky / množstvo si upravte podla potreby/, trstinový kryštálový hnedý cukor / može byť aj klasický kryštál/

Postup přípravy

Cibulky nešúpeme a rozkrojíme ich na polovice - v každej vydlabeme stred, tak aby nám ostali pevné akoby myštičky / treba dať pozor, aby sme ich nevydlabali moc, lebo by sa…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Dámska žabka

Dámska žabka

Potřebné ingredience

Curacao blue - 4cl / také to modré sladké pitie...:)/, Pomarančový džús - 1 dcl, ľad

Postup přípravy

Do vysokej sklenky nalejeme najskor Curacao, potom džús, nakoniec nasypeme ľad, kto chce fikne si tam mátu a pije sa to slamkou - je s toho zelný jazyk.. :) Inak pomer tekutin …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz a lá brusinky

Červený rybíz a lá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček

Postup přípravy

1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
na bolest v krku

na bolest v krku

Potřebné ingredience

cibule,cukr krystal

Postup přípravy

cibuli oloupat a nakrájet na cca 0,5 cm koečka,každé obalit v cukru,dát do misky a nechat nejméně přes noc ležet,,cibule pustí do cukru šťávu plnou léčivých látek.Dokonce to ani…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Potřebné ingredience

100 g uzeného bůčku, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, lodyha řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 400 g mletého masa, 1/2 sklenice suchého červeného vína, 1 1/2 sklenice bujónu, 400 g rajčat, 1/2 svazku petrželky, špetka oregana, 1-2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř

Postup přípravy

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa

Postup přípravy

3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Potřebné ingredience

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup přípravy

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla podle mojí babičky

Jablečná povidla podle mojí babičky

Potřebné ingredience

10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,

Postup přípravy

Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo…

Zobrazit více...

Kategorie