Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou-děkuji vareni.cz

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

vyzkoušelo kuchařů (7) Ingredience Vepřová plec 700 g Sůl Pepř Rostlinný olej 3 lžíce Apetito (150-200g) 4 kostka Mléko 2 dl Listový špenát (200-250) čerstvý 250 g Světlá jíška

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka.

Očistíme si špenátové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kompotová buchta na plech-děkuji vareni.cz

Kompotová buchta na plech-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

Polohrubá mouka 600 g Cukr 300 g Olej 2 dl Mléko 2 dl Vejce 3 ks Prášek do pečiva 1 balení Kompot 1 velká nebo 2 malé 1 sklenice

Postup přípravy

V míse smícháme cukr, vejce, olej, mléko, kompot (kousky dýně, angrešt, vypeckované třešně, špendlíky, kousky ananasu) a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Vše důkladně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Snadné čokoládové muffiny-děkuji vareni.cz

Snadné čokoládové muffiny-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

Máslo 125 g Cukr krupice 100 g Vejce 2 ks Hladká mouka 250 g Prášek do pečiva 1 lžička Mléko 5 lžíce Čokoláda nasekaná 1 ks

Postup přípravy

Postup přípravy:Zařazení: Moučníky, Zákusky, Buchty Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do pečiva a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablková buchta na plech-děkuji vareni.cz

Jablková buchta na plech-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

600g jablek strouhaná,400g polohrubá mouka, 300 g cukr, 200 g, Rostlinný olej 1,5 dl, Vejce 2-3, Prášek do pečiva 1, Vanilkový cukr 1, skořice, rozinky, ořechy, Poleva - Moučkový cukr 125 g, Máslo 50 g, Kakao 1,5 lžíce , Rum 1,5 lžíce, Voda 1 lžíce

Postup přípravy

Všechny suroviny zamícháme a nalijeme do vymazaného pekáčku. Dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Po upečení si připravíme polevu, do kastrolku dáme rozpustit máslo a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté mix po švýcarsku-děkuji Anežce

Mleté mix po švýcarsku-děkuji Anežce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500.g mletého masa / může být i z bůčku/ 2 pol.lžíce másla 150.g str.sýr 1 str.česneku 1 smetana na šlehání 4 vejce /50g.kousek angl.slaniny/ sůl,pepř

Postup přípravy

Postup
Mleté maso, sůl, pepř, česnek a 50g slaniny, opražíme na másle.
Přelejeme do pekáčku malého nebo formy, přimícháme vejce, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou.
Dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s pudinkem

Perník s pudinkem

Potřebné ingredience

Suroviny: 450 g polohrubé mouky 350 g cukru krupice 120 ml oleje 550 ml mléka 2 vejce 2 lžíce kakaa 2 balíčky kakaového pudinku 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžička perníkového koření

Postup přípravy

Postup
Mouku společně s pudinkovým práškem prosejeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, prášek do perníku, kakao a pern. koření. Poté vmícháme mléko, vejce, cukr a olej. Vše…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na zelenině -děkuji Pepíčkovi

Kapr na zelenině -děkuji Pepíčkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •8 větších nebo 12 menších porcí kapra •1/2 pytlíčku sladké papriky •2 větší cibule •3 zelené papriky •1 citron na kolečka •1/2 kg rajčat •8 stroužků česneku •4 bobkové listy •6 kuliček nového koření •tymián •sůl,brambory

Postup přípravy

Postup
Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, smícháme s paprikou a opečeme na pánvi na oleji. Po opečení vyjmeme. Na stejném oleji se podusí nakrájená cibule, papriky a citron…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Giuvetsi -řecká kuchyně děkuji slovenské mamince Jolaně

Giuvetsi -řecká kuchyně děkuji slovenské mamince Jolaně

Potřebné ingredience

Ingredience •500 gr jahnacina/telacina na vacsie kocky alebo kurca •2 salky cestovinovej ryze •1 vacsia cibula •2-3 struciky cesnaku •7-8 paradajok alebo paradajkovy pretlak •sol •1/2 KL mlete nove korenie •1/4 KL mlete cierne korenie •skorica mleta podla chuti .. davam celu asi 2 cm •feferonka/stiplava paprika kto rad

Postup přípravy

Úvod

Ludove grecke jedno z najoblubenejsich. Kazdy dom ma ten svoj recept. Lisi sa len podla korenin a podla konzistencie. Najoblubenejsia konzistencia je ako talianske…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové kuličky v rajské omáčce-děkuji moc Adriance

Masové kuličky v rajské omáčce-děkuji moc Adriance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g mletého hovězího a vepřového masa, 1 vejce, trochu hladké mouky, sůl pepř, 2 stroužky česneku. Na omáčku: 1 cibuli, 2 lžíce hl. mouky, 2 bobkové listy,6 kuliček nového koření, 1 rajský protlak, půl lžičky mleté skořice,sůl, pepř, cukr

Postup přípravy

Postup
Mleté maso smícháme s vejcem,česnekem,troškou mouky, solí, pepřem a tvarujeme kuličky. Do litru vroucí vody vhodíme bobkové listy, nové koření,mírně osolíme a vhodíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky

Karbanátky

Potřebné ingredience

Ingredience •1 starší houska •1 cibule •1 stroužek česneku •1 lžíce másla •400 g mleté směsi •1 vejce •1 lžička sekané petrželky •sůl •pepř •sladká paprika •hladká mouka na obalení •olej Doporučená příloha •vařené brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše

Postup přípravy

1. Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.

2. Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme…

Zobrazit více...

Kategorie