Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Drožďová polévka s kapáním pro děti

Drožďová polévka s kapáním pro děti

Potřebné ingredience

1 cibule, cca 200 g kořenové zeleniny, 1 kostička droždí, olej, solčanka.
Na kapání: 1 vejce, olej, dětská krupička

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku nakrájenou na drobno. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubo na struhadle.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky-koule

Bramborové knedlíky-koule

Potřebné ingredience

8 rohlíků,4větší sirové brambory,1vejce,sůl

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme na kostičky,brambory nastrouháme na jemném struhadle,přidáme vajíčko a sůl podle chuti,vše smícháme a uděláme koule stejně velké cca 12ks(podle velikosti),pokud…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Prošívaná deka

Prošívaná deka

Potřebné ingredience

2hrnky polohrubé mouky,1hrnek cukru,1/2 hrnku oleje,1/2 hrnku vlažné vody(mléka),3vejce,1prášek do pečiva,4lžíe kakaa
náplň :2tvarohy /2 vanilkového pudinku-prášku,1vejce,cukr podle chuti.

Postup přípravy

vše smícháme a dáme na vymazaný plech,a na to přidáme náplň,kterou roztáhneme vidličkou po celé ploše,dáme péct,po upečení to vypadá krásně jako prošívaná deka,dobrou chuť

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehký broskvový koláč

Lehký broskvový koláč

Potřebné ingredience

osm čerstvých broskví (nebo tři plechovky loupaných konzervovaných broskví), šálek malin, půl šálku másla nebo margarínu, šálek mouky, jeden a půl šálku cukru, dvě lžíce prášku do pečiva, čtvrt lžíce soli, šálek mléka, lžičku skořice, čtvrt lžičky muškátového oříšku, šlehačku

Postup přípravy

Předehřejte troubu a broskve zatím rozkrájejte na centimetr široké plátky (konzervované nechte předtím okapat od šťávy, kterou si schovejte). V pánvi nebo mikrovlnce rozehřejte…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše-trochu jinak

Langoše-trochu jinak

Potřebné ingredience

Recept od mistra kuchaře-velmi jednoduché jídlo.Pro více jedlíků : 1kg hladké mouky,1 kostka droždí,1lžička cukru,voda,1 lžička soli,mléko,česnek,cihla,olej na smažení

Postup přípravy

Nejprve do hrnka rozdrobíme droždí,přidáme cukr,1 lžičku mouky a 1 lžíci mléka,zamícháme a kvásek necháme vykynout(asi 5 - 10 minut).Do mísy dáme 3/4 mouky , osolíme,přidáme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Pravý šopský salát

Pravý šopský salát

Potřebné ingredience

Zálivka:ocet,voda,worchester,plnotucna horcice
salatova okurka,rajcata,papriky,cinske zeli,sterilovana kukurice,cibule,balkansky syr

Postup přípravy

Zeleninu nakrajime,dame do misy v poradi od spodu:okurka,paprika,kukurice,cibule,rajcata,zeli,posypeme nastrouhanym balkanskym syrem a zalijeme zalivkou
Zalivka:do odmerky nebo…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rychlé špenátové lasagne

Rychlé špenátové lasagne

Potřebné ingredience

500ml rajčatové omáčky na těstoviny - buď polotovar koupíme nebo vyrobíme ( protlak, kečup, sůl, pepř, oregáno, bazalka vše ohřejeme na zesklovatělé cibulce), 200g aidamu cihla, 3 vejce, lasagne, mražený špenátový protlak

Postup přípravy

Smícháme nastrouhaný sýr s vejci...(trochu sýra si necháme na konečné posypání).
Do vymazané olejem formy vlijeme rajčatovou omáčku, poklademe lasagne, zalijeme sýrem s vejci a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánová bábovka

Banánová bábovka

Potřebné ingredience

4 vejce
3 hrnky polohr. mouky
1 prdopeč
1 hrnek cukru
4 banány
15 dkg hery

Postup přípravy

Ušlehat sníh z bílků. Dále pak žloutky s cukrem, po zpěnění přidat rozpuštěnou heru. Pak přidat mouku s prdopečem a po zamíchání ještě vidličkou rozmačkané banány. Nakonec zlehka…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku.

Postup přípravy

Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
SQĚLÉ MEXICKÉ  FAZOLE  :-))

SQĚLÉ MEXICKÉ FAZOLE :-))

Potřebné ingredience

1/2 kg drobných bílých fazolí, 1/2 kg červených fazolí, 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka, olej, cibule, sůl, pepř, kmín, česnek, sterilovaníé nebo mražené lečo, kečup ( nejlépe domácí ).

Postup přípravy

Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné…

Zobrazit více...

Kategorie