Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Omáčka z kedlubny

Omáčka z kedlubny

Potřebné ingredience

1 menší kedlubna gigant / 2 normální kedlubny
1 kysaná smetana
hladká mouka, sůl, pepř

Postup přípravy

Kedlubnu nastrouháme na hrubo, zalejeme 2 hrníčky vody a necháme 5 minut povařit, osolíme, opepříme, přidáme kysanou smetanu, v kelímku od smetany rozmícháme 2 - 3 lžíce hladké…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DORTA PANENKA

DORTA PANENKA

Potřebné ingredience

4 VAJICKA 5 LZIC TEPLE VODY MOUKA POLOHRUBA CUKR , KREM 2 VANIL PUDINKY. PUL LITRU MLEKA JEDNO MASLO KAKAO CURK PODLE CHUTI A TROCHU RUMU MARMELADA

Postup přípravy

MOUKY DAME TOLIK CO VAZI 3 VAJICKA . CUKRU DAME TOLIK CO VAZI 4 VEJCE . POSTUP JE NASLEDOVNY ZLOUTKY UTREME S CUKREM A VODOU PAK PRIDAME MOUKU A NA KONEC SNIH . DAME DO FORMY NA…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Likvidátor(koláč)

Likvidátor(koláč)

Potřebné ingredience

35dkg polohrubé mouky, 20-25dkg cukru krupice, Prášek do pečiva,3 vajíčka, 1,5-2 dcl oleje, 1 sklenice jakékoliv zavařeniny (nám nejvíc chutná s meruňkovou)

Postup přípravy

Vše se smíchá dohromady (včetně zavařeniny) a vyleje na plech.Pečeme 10-30minut.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
medové perníčky

medové perníčky

Potřebné ingredience

40dkg hladké mouky, 14dkg cukru moučka, 5dkg tuku hera, 2 vejce, 2 polévkové lžíce medu, 1 kávovou lžičku sody(nebo prášku do pečiva), 1/2-1 sáček perníkového koření.

Postup přípravy

Vše smícháme a vypracujeme těsto na stole. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice odležet 1/2-1hodinu. Pak vykrajujeme perníčky a dáme péct do jemného ztmavnutí. Upečené…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bleskovka

Tvarohová bleskovka

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200g cukru moučka, 200g másla

Nádivka: 500g tvarohu (může být i ve vaničce), 0,5l mléka, 2 vejce, cukr dle chuti, rozinky (možno nahradit i drobným ovocem)
- vše smícháme

Postup přípravy

Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukru a másla uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku, rozetřeme, posypeme zbylou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

Potřebné ingredience

400 - 600 g rybího filé (můžou být i kostky), 2 - 3 vejce, trošku mléka, máslo, 1 cibule,2-3 stroužky česneku,sůl,grilovací koření, červená paprika - sladká, pažitka (nemusí být), nebo můžeme nahradit pórkem nebo jarní cibulkou (zelenými výhonky), sýr na strouhání (Eidam)

Postup přípravy

Nakrájíme na jemno 1 cibuli a 2-3 stroužky česneku a zpěníme na másle (nejlépe na teflonové pánvičce).
Po té na pánvičku přidáme rybí filé (já ho nerozmražuji předem a rovnou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Potřebné ingredience

Jablka,voda,vanilkový pudink,cukr,citrónová štáva,piškoty.

Postup přípravy

75 dkg očištěných jablek , nakrájených na kostičky dáme do hrnce se 2dcl vody a 8 lžíc krystalového cukru .Vše dáme vařit ,až jsou jablíčka rozvařené dáme šťávu z citrónu a ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vařená buchta

Vařená buchta

Potřebné ingredience

Hera,polohrubá mouka,cukr,kakao,3 vejce,1vanilkový cukr,prášek do pečiva ,voda ,kokos.

Postup přípravy

1 hrnek vody , 1 a 1/2 hrnku cukru , 1 Hera , 2 polévkové lžíce kakaa svaříme po dobu asi 5 minut . Odebereme sklenici (hořčičák) uvařené směsi .
Zbylou směs , která nám…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Kuskus

Kuskus

Potřebné ingredience

sklenice kuskusu (asi 250-300 ml) , 2 rajcata, cibule, 2 male zelene papricky,2 sklenice bujonu (asi 250-300 ml) 50g margarinu-oleje,sul a pul lzicky raj.protlaku

Postup přípravy

Drobne nakrajenou cibuli osmazime,pridame na male kousky nakrajene papricky,rajcata oprazime a pridame raj.protlak.Zalijeme vodou,pridame kuskus,sul,prikryjeme a nechame 10-15 min…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelen na pepri

Jelen na pepri

Potřebné ingredience

1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot

Postup přípravy

Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…

Zobrazit více...

Kategorie