Mrkvová pomazánka "codůmdal"
Potřebné ingredience
3 větší mrkev, jedno pomazánkové máslo nebo dvě Lučiny, 2 vejce, 10 dk šunky, 10 dkg tvrdého sýru, sůl, pepř, tatarka (nemusí být)
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme na struhadle na jemno, vyšleháme s pomazánkovým máslem či Lučinou (můžeme přidat trochu tatarky), přidáme 2 vejce, šunku pokrájenou na kostičku a nastrouhaný…
Špenátovo-smetanová :o)
Potřebné ingredience
cca 500 g kuřecího masa, olej, 1 cibule, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), grilovací koření, kari koření, sůl, pepř, zmražené špenátové listy, špagety či jiné těstoviny.
Postup přípravy
Cibulku nakrájenou na jemno osmažíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, které rychle osmahneme, okořeníme solí, pepřem, gril. kořením a karim, chvíli ještě dusíme a…
Valenciánská zapečená treska(pangas)
Potřebné ingredience
1 kg zmrazené tresky(pangase-bez kostí),30 dkg rýže,3 lžíce másla,2 velké cibule,malý rajčatový protlak,3dl rybího vývaru(nebo hovězí z kostky),olej,sůl,3 vejce uvařená natvrdo,koření na ryby.
Postup přípravy
Nejdříve si podusíme rýži-propranou rýži dáme na trochu oleje -orestujeme zalijeme vývarem,osolíme a udusíme do měkka.Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme rozmrazené,osolené…
perník s pudinkem
Potřebné ingredience
250g cukru moučka, 350g hl. mouky ,2 vejce, 5 lžic oleje, 4 lžíce granka, 3 lžíce marmelády ,250ml mléka ,1 prášek do perníku ,1 broskvový kompot , pudink: 2 pudinkové prášky, 1 litr mléka, cukr dle chuti
Postup přípravy
Ingredience smícháme. Těsto dáme na plech, poklademe nakrájenými broskvemi. Upečem. Na teplý perník nalejeme horký pudink a necháme vychladit.
Medovo-skořicová jáhelná kaše-odpol svačinka
Potřebné ingredience
porce: 40 g jáhel 100 ml polotučného mléka + 100 ml vody 14 g medu 1 KL skořice
Postup přípravy
Klasicky uvaříme kaši v mléce a vodě (nezapomene jáhly spařit horkou vodou) se skořicí a osladíme medíkem.Já si přidla ješte tvaroh 3lžíce
Valentýnské vdolečky
Potřebné ingredience
1/2 kg polohrubé mouky,200 ml mléka,25g droždí,3 lžíce cukru,1 vejce,2 žloutky,6 dkg tuku,citronová kůra,špetku soli,olej na smažení,džem,šlehačku
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme kvásek:z části vlažného mléka,cukru,lžíce mouky a rozdrobeného droždí a necháme vykynout..Do mísy prosijeme mouku,přidáme žloutky,vejce,citr.kůru,rozpuštěný…
Angry
Potřebné ingredience
Piškotový korpus, marmeláda, máslový krém a marcipán
Postup přípravy
Upečeme si korpus pr. 26cm ze 6 vajec. Necháme vychladit a prokrojíme. První díl potřeme nejdříve marmeládou a pak dáme trochu připraveného máslového krému. Položíme další díl…
Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i…
Potřebné ingredience
200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků
Postup přípravy
Láďa Hruška odměřoval ingredience na hrnečky, odvážila jsem na váze.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte…
Brokolicová polévka s krutonky
Potřebné ingredience
Brokolice, pepř, sůl, 1 l zeleninového vývaru Rohlíky nebo toustový chleba, máslo, sůl
Postup přípravy
Jednoduchá a přitom úžasná polévečka pro malé i velké jedlíky.
Za pár minut hotovo ,-).
Brokolici rozebranou na růžičky uvaříme v zeleninovém vývaru (lze ho v krajním…
Smažený králík s lehkým bramborovým salátem
Potřebné ingredience
Mladý králík a ostatní ingredience (viz níže) Brambory vařené ve slupce (loupané ještě za tepla) - ingredience viz níže
Postup přípravy
Porce mladého králíka (přední nohy, zadní nohy rozkrojené na nižší řízky nebo vykostěné, hřbet). Osušené maso dobře osolíme po obou stranách a necháme chvilku odležet. Poté…