Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Mrkvová pomazánka "codůmdal"

Mrkvová pomazánka "codůmdal"

Potřebné ingredience

3 větší mrkev, jedno pomazánkové máslo nebo dvě Lučiny, 2 vejce, 10 dk šunky, 10 dkg tvrdého sýru, sůl, pepř, tatarka (nemusí být)

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme na struhadle na jemno, vyšleháme s pomazánkovým máslem či Lučinou (můžeme přidat trochu tatarky), přidáme 2 vejce, šunku pokrájenou na kostičku a nastrouhaný…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Špenátovo-smetanová   :o)

Špenátovo-smetanová :o)

Potřebné ingredience

cca 500 g kuřecího masa, olej, 1 cibule, 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), grilovací koření, kari koření, sůl, pepř, zmražené špenátové listy, špagety či jiné těstoviny.

Postup přípravy

Cibulku nakrájenou na jemno osmažíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, které rychle osmahneme, okořeníme solí, pepřem, gril. kořením a karim, chvíli ještě dusíme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Valenciánská  zapečená  treska(pangas)

Valenciánská zapečená treska(pangas)

Potřebné ingredience

1 kg zmrazené tresky(pangase-bez kostí),30 dkg rýže,3 lžíce másla,2 velké cibule,malý rajčatový protlak,3dl rybího vývaru(nebo hovězí z kostky),olej,sůl,3 vejce uvařená natvrdo,koření na ryby.

Postup přípravy

Nejdříve si podusíme rýži-propranou rýži dáme na trochu oleje -orestujeme zalijeme vývarem,osolíme a udusíme do měkka.Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme rozmrazené,osolené…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
perník s pudinkem

perník s pudinkem

Potřebné ingredience

250g cukru moučka, 350g hl. mouky ,2 vejce, 5 lžic oleje, 4 lžíce granka, 3 lžíce marmelády ,250ml mléka ,1 prášek do perníku ,1 broskvový kompot , pudink: 2 pudinkové prášky, 1 litr mléka, cukr dle chuti

Postup přípravy

Ingredience smícháme. Těsto dáme na plech, poklademe nakrájenými broskvemi. Upečem. Na teplý perník nalejeme horký pudink a necháme vychladit.

Zobrazit více...
DIETY
Medovo-skořicová jáhelná kaše-odpol svačinka

Medovo-skořicová jáhelná kaše-odpol svačinka

Potřebné ingredience

porce: 40 g jáhel 100 ml polotučného mléka + 100 ml vody 14 g medu 1 KL skořice

Postup přípravy

Klasicky uvaříme kaši v mléce a vodě (nezapomene jáhly spařit horkou vodou) se skořicí a osladíme medíkem.Já si přidla ješte tvaroh 3lžíce

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valentýnské vdolečky

Valentýnské vdolečky

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky,200 ml mléka,25g droždí,3 lžíce cukru,1 vejce,2 žloutky,6 dkg tuku,citronová kůra,špetku soli,olej na smažení,džem,šlehačku

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek:z části vlažného mléka,cukru,lžíce mouky a rozdrobeného droždí a necháme vykynout..Do mísy prosijeme mouku,přidáme žloutky,vejce,citr.kůru,rozpuštěný…

Zobrazit více...
DORTY
Angry

Angry

Potřebné ingredience

Piškotový korpus, marmeláda, máslový krém a marcipán

Postup přípravy

Upečeme si korpus pr. 26cm ze 6 vajec. Necháme vychladit a prokrojíme. První díl potřeme nejdříve marmeládou a pak dáme trochu připraveného máslového krému. Položíme další díl…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec

Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i…

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků

Postup přípravy

Láďa Hruška odměřoval ingredience na hrnečky, odvážila jsem na váze.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka s krutonky

Brokolicová polévka s krutonky

Potřebné ingredience

Brokolice, pepř, sůl, 1 l zeleninového vývaru Rohlíky nebo toustový chleba, máslo, sůl

Postup přípravy

Jednoduchá a přitom úžasná polévečka pro malé i velké jedlíky.
Za pár minut hotovo ,-).

Brokolici rozebranou na růžičky uvaříme v zeleninovém vývaru (lze ho v krajním…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Smažený králík s lehkým bramborovým salátem

Smažený králík s lehkým bramborovým salátem

Potřebné ingredience

Mladý králík a ostatní ingredience (viz níže) Brambory vařené ve slupce (loupané ještě za tepla) - ingredience viz níže

Postup přípravy

Porce mladého králíka (přední nohy, zadní nohy rozkrojené na nižší řízky nebo vykostěné, hřbet). Osušené maso dobře osolíme po obou stranách a necháme chvilku odležet. Poté…

Zobrazit více...

Kategorie