Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

DORTY
DVOUPATROVÝ DORT "LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ"

DVOUPATROVÝ DORT "LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ"

Potřebné ingredience

Čokoládový a vanilkový korpus + čokoládový a vanilk. krém + potah mléčný macipán

SALÁTY, ZÁLIVKY
♥ Květákový salát ♥

♥ Květákový salát ♥

Potřebné ingredience

syrový květák, rajče, červená paprika(může být zavařená kapie), paprika může být jakákoliv(zelená, žlutá atd..), cibule nebo pórek- s ním je to jemnější, sůl, pepř, olivový olej, troška cukru moučka, citron nebo ocet nebo balzamico( každému chutná něco jiného...můžete si samozřejmě přidat jakoukoliv zeleninu, dle chuti.

Postup přípravy

Vše nakrájíme na menší kousky na vidličku, okořeníme a necháme vychladit. Podáváme s pečivem nebo jen tak.... my jsme měli s kváskovým zrníčkovým chlebem.

Přeji dobrou chuť

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Potřebné ingredience

Hladká mouka 300 g Měkký tvaroh 250 g Prášek do pečiva 1 balení Máslo rozehřáté 3 lžíce Moučkový cukr 3 lžíce Vejce 2 ks Žloutek 1 ks Hnědý rum 2 lžíce Citronová kůra 1 lžička Mléko trochu - dle potřeby

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžicí vykrajujeme kousky a smažíme ve vroucím oleji po obou stranách. …

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Jáhlový koláč s jablky a drobenkou

Jáhlový koláč s jablky a drobenkou

Potřebné ingredience

250gr jahel, mléko cca 400ml, vanilkový cukr, 2 vejce, vanilkový pudink, 2 lžíce kokosového oleje, prdopeč bzlp, jablka, skořice, vlašské ořechy, rozinky, třtinový cukr, citronová šťáva na drobenkou: 100gr rozmixované pohankové vločky, 50gr máslo, 50gr cukr

Postup přípravy

Jáhly 3x prolít vroucí vodou kvůli hořkosti, dát vařit do mléka (ale může být i ve vodě) s vanilkovým cukrem a vařit cca 15 minut. Pak dát do mísy a nechat vychladnout. Mezitím si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
granko-tvarohový koláč

granko-tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Kakaové těsto : \\r\\n2 hrnky hl.mouky\\r\\nkypřící prášek do pečiva\\r\\n1 hrnek cukru krystal\\r\\n3/4 hrnku oleje\\r\\n1 hrnek mléka\\r\\n2 vejce \\r\\n3 lžíce granka\\r\\n\\r\\nSvětlé těsto : \\r\\n2 měkké tvarohy\\r\\n2 vejce\\r\\nvanilinový cukr\\r\\n1 vanilkový puding\\r\\n2 vejce\\r\\n1 hrnek mléka\\r\\n1 hrnek moučkoveho cukru

Postup přípravy

Na tmavé těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva a poslední vmícháme do směsi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Estonian Kringel - skořicový

Estonian Kringel - skořicový

Potřebné ingredience

300 g mouky (použila jsem půl na půl hladkou špaldovou a polohrubou), 1/2 lžč mořské soli, 120 ml vlažného mléka, 15 g čerstvého droždí (popř. jeden sáček sušeného droždí), 30g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžč cukru. Náplň: 50g změklého másla, 4-5 lžč cukru, 3 lžč mleté skořice

Postup přípravy

Smíchat mouku se solí. Do většího hrnku nalít teplé mléko, rozdrobit do něj cukr, droždí, rozpustit máslo a nakonec vmíchat žloutek. Směs rozšlehat a nechat deset minut pracovat.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
výborný jablečno ořechový koláč-vareni.cz

výborný jablečno ořechový koláč-vareni.cz

Potřebné ingredience

Hladká mouka 500 g, Cukr krupice 180 g, Vanilkový pudink - sypký, 1 ks Vanilkové aroma dle chuti, Citronová kůra 1,5 lžička, Prášek do pečiva 1 ks, Máslo nebo Hera (změklé) 180 g, Žloutek 1 ks, Zakysaná smetana nebo smetanový jogurt 200 g, Dále Jablka oloupaná hrubě nastrouhaná, 1 kg Bílek 1 ks, Vanilkový cukr 1 ks, Mleté vlašské ořechy nebo jemně nasekané ca 2 - 3 hrst, Dle chuti Strouhaný kokos, Rozinky, Vlašské ořechy

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které rozdělíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehoučká kakaová roláda plněná šlehačkou

Lehoučká kakaová roláda plněná šlehačkou

Potřebné ingredience

Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 1 plná lžíce kakaa a 1 plná lžíce pudinku s čokoládovou příchutí v prášku. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače – „smetafix“, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu meruňkového džemu na potření upečeného těsta, podle chuti trochu drobně nasekané čokolády, olej na potření pečícího papíru.

Postup přípravy

Těsto na kakaovou roládu je bez kypřícího prášku a mouky - jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Je to obdoba předešlé světlé roládky se šlehačkovou náplní, postup je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehká roládka se šlehačkovou náplní

Lehká roládka se šlehačkovou náplní

Potřebné ingredience

Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 20 g škrobové moučky, nebo ½ sáčku vanilkového pudinku / kokosového/, 1 plná lžíce hladké mouky. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného těsta, olej na potření pečícího papíru.

Postup přípravy

Protože je tento moučník bez kypřícího prášku, vše stojí a padá na dobře vyšlehaném sněhu.
Ale stojí to za to - tato roládka je rychle připravená, upečená, snězená a hlavně…

Zobrazit více...

Kategorie