DVOUPATROVÝ DORT "LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ"
Potřebné ingredience
Čokoládový a vanilkový korpus + čokoládový a vanilk. krém + potah mléčný macipán
♥ Květákový salát ♥
Potřebné ingredience
syrový květák, rajče, červená paprika(může být zavařená kapie), paprika může být jakákoliv(zelená, žlutá atd..), cibule nebo pórek- s ním je to jemnější, sůl, pepř, olivový olej, troška cukru moučka, citron nebo ocet nebo balzamico( každému chutná něco jiného...můžete si samozřejmě přidat jakoukoliv zeleninu, dle chuti.
Postup přípravy
Vše nakrájíme na menší kousky na vidličku, okořeníme a necháme vychladit. Podáváme s pečivem nebo jen tak.... my jsme měli s kváskovým zrníčkovým chlebem.
Přeji dobrou chuť
Tvarohové kobližky
Potřebné ingredience
Hladká mouka 300 g Měkký tvaroh 250 g Prášek do pečiva 1 balení Máslo rozehřáté 3 lžíce Moučkový cukr 3 lžíce Vejce 2 ks Žloutek 1 ks Hnědý rum 2 lžíce Citronová kůra 1 lžička Mléko trochu - dle potřeby
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžicí vykrajujeme kousky a smažíme ve vroucím oleji po obou stranách. …
Jáhlový koláč s jablky a drobenkou
Potřebné ingredience
250gr jahel, mléko cca 400ml, vanilkový cukr, 2 vejce, vanilkový pudink, 2 lžíce kokosového oleje, prdopeč bzlp, jablka, skořice, vlašské ořechy, rozinky, třtinový cukr, citronová šťáva na drobenkou: 100gr rozmixované pohankové vločky, 50gr máslo, 50gr cukr
Postup přípravy
Jáhly 3x prolít vroucí vodou kvůli hořkosti, dát vařit do mléka (ale může být i ve vodě) s vanilkovým cukrem a vařit cca 15 minut. Pak dát do mísy a nechat vychladnout. Mezitím si…
granko-tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Kakaové těsto : \\r\\n2 hrnky hl.mouky\\r\\nkypřící prášek do pečiva\\r\\n1 hrnek cukru krystal\\r\\n3/4 hrnku oleje\\r\\n1 hrnek mléka\\r\\n2 vejce \\r\\n3 lžíce granka\\r\\n\\r\\nSvětlé těsto : \\r\\n2 měkké tvarohy\\r\\n2 vejce\\r\\nvanilinový cukr\\r\\n1 vanilkový puding\\r\\n2 vejce\\r\\n1 hrnek mléka\\r\\n1 hrnek moučkoveho cukru
Postup přípravy
Na tmavé těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva a poslední vmícháme do směsi…
Estonian Kringel - skořicový
Potřebné ingredience
300 g mouky (použila jsem půl na půl hladkou špaldovou a polohrubou), 1/2 lžč mořské soli, 120 ml vlažného mléka, 15 g čerstvého droždí (popř. jeden sáček sušeného droždí), 30g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžč cukru. Náplň: 50g změklého másla, 4-5 lžč cukru, 3 lžč mleté skořice
Postup přípravy
Smíchat mouku se solí. Do většího hrnku nalít teplé mléko, rozdrobit do něj cukr, droždí, rozpustit máslo a nakonec vmíchat žloutek. Směs rozšlehat a nechat deset minut pracovat.…
výborný jablečno ořechový koláč-vareni.cz
Potřebné ingredience
Hladká mouka 500 g, Cukr krupice 180 g, Vanilkový pudink - sypký, 1 ks Vanilkové aroma dle chuti, Citronová kůra 1,5 lžička, Prášek do pečiva 1 ks, Máslo nebo Hera (změklé) 180 g, Žloutek 1 ks, Zakysaná smetana nebo smetanový jogurt 200 g, Dále Jablka oloupaná hrubě nastrouhaná, 1 kg Bílek 1 ks, Vanilkový cukr 1 ks, Mleté vlašské ořechy nebo jemně nasekané ca 2 - 3 hrst, Dle chuti Strouhaný kokos, Rozinky, Vlašské ořechy
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které rozdělíme…
Lehoučká kakaová roláda plněná šlehačkou
Potřebné ingredience
Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 1 plná lžíce kakaa a 1 plná lžíce pudinku s čokoládovou příchutí v prášku. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače – „smetafix“, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu meruňkového džemu na potření upečeného těsta, podle chuti trochu drobně nasekané čokolády, olej na potření pečícího papíru.
Postup přípravy
Těsto na kakaovou roládu je bez kypřícího prášku a mouky - jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Je to obdoba předešlé světlé roládky se šlehačkovou náplní, postup je…
Lehká roládka se šlehačkovou náplní
Potřebné ingredience
Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 20 g škrobové moučky, nebo ½ sáčku vanilkového pudinku / kokosového/, 1 plná lžíce hladké mouky. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného těsta, olej na potření pečícího papíru.
Postup přípravy
Protože je tento moučník bez kypřícího prášku, vše stojí a padá na dobře vyšlehaném sněhu.
Ale stojí to za to - tato roládka je rychle připravená, upečená, snězená a hlavně…