Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Indické kuře

Indické kuře

Potřebné ingredience

kuře, cibule, olivový olej, smetana, mouka Na marinádu:česnek, kořen zázvoru, ml.červená paprika, kari, citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu: do sklenice nalijeme asi 1-1,5dc olivov. oleje, citrónová šťáva(podle chuti), přidáme 2-4 stroužky česneku, kousek nastrouhaného čerstvého kořene…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčné čokoládové muffiny

Vláčné čokoládové muffiny

Potřebné ingredience

2 vejce, 130g zakysané smetany, 60g oleje, 60g vody, 1 VC, 20g čokoládového pudinku, 180g hladké mouky, 150g cukru, 30g kakaa, 100g hořké čokolády, sůl, 3/4 lžičky sody

Postup přípravy

Mokré přísady smícháme, přidáme promíchané všechny suché ingredience, krátce zašleháme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekanou čokoládu. Pečeme na 180 - 190°C asi 15min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovníky s povidly (bez cukru)

Mrkvovníky s povidly (bez cukru)

Potřebné ingredience

200 g strouhané mrkve, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, vajíčko na potření, švestková povidla na náplň, cukr na posypání, pokud máte rádi

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vyválíme. Vykrajujeme pomocí šátečkovače kolečka, doprostřed dáme lžičku povidel a uděláme šáteček. \r\nZ jedné dávky je cca 30 šátečků.

Zobrazit více...
DORTY
Littlest pet shop LPS mořský koník + postup

Littlest pet shop LPS mořský koník + postup

Potřebné ingredience

Modelovací hmota, krém, korpus a pevné nervy :-)

Postup přípravy

Váha 4,5 kg

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovník,marlenka

Medovník,marlenka

Potřebné ingredience

Recept ve vodní lázni na medovník,který dělám já. 30 dkg cukr krupice, 1 heru, 3 lžíce medu, 3 vejce, 40 dkg hl.mouky, 1 lžičku jedlé sody

Postup přípravy

30dkg cukr krupice,1 heru,3 lžíce medu,to nechám nad parou,občas zamíchám a mezi tím,než se hera rozpustí,tak si připravuji na 4 plechy pečící papír.Po rozpuštění hery přidám 3…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Domácí sekaná plněná zelím-VARENI.CZ

Domácí sekaná plněná zelím-VARENI.CZ

Potřebné ingredience

250 g kysané zelí 2 lžíce strouhanka 70 g schwarzwaldská šunka 6 ks šalotka 4 lžíce solamyl 3 stroužky česnek 500 g mleté hovězí maso 2 ks vejce 1 lžíce ostrý kečup na potření 1 ks bílek podle chuti  mletý černý pepř 1/2 lžičky oregano  kmín  sůl podle potřeby 4 - 5 lžic vývar  sádlo

Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
**** LUXUSNÍ KOLÁČE , I NA DRUHÝ DEN ****

**** LUXUSNÍ KOLÁČE , I NA DRUHÝ DEN ****

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, 150g cukru, 150ml oleje, špetka soli. Jablečná náplň: 800g strouhaných jablek, pudink, skořicový cukr , cukr. Tvarohová náplň : tvaroh ve vaničce polotučný, pudink, vanilkový cukr, cuk. Drobenka: 80g másla ,80g krupicového cukru, 200g polohrubé mouky.

Postup přípravy

Ve vlažném mléce necháme vzejít kvásek ,pak vše smícháme dohromady, vypracujeme těsto , které je skvělé a moc dobře se s ním pracuje :-) a necháme vykynout.

Tvarohová…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valentýnský řez

Valentýnský řez

Potřebné ingredience

Porce: 1 plech (28x35cm) SUROVINY: světlé těsto: 3 vejce, 3 lžíce špaldové mouky hladké, 2 lžíce třtinového cukru (very dark); kakaové těsto: 6 vajec, 6 lžic špaldové mouky hladké, 4 lžíce třtinového cukru (very dark), 1-2 lžíce bio kakaového prášku; višňová marmeláda na potření, 400ml rostlinné šlehačky, 250g měkkého tvarohu, 100g hořké čokolády (Vivani)

Postup přípravy

Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Vanilková fruktosa

Vanilková fruktosa

Potřebné ingredience

Porce: cca 500g SUROVINY: 500g fruktosy, 2 vanilkové lusky

Postup přípravy

Vanilkové lusky nakrájejte na menší kousky, koneček lusku vyhoďte. Kousky lusku dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu a mixujte. Pokud máte čerstvý lusk (měkký a lepkavý),…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Termixík a Pribináček

Termixík a Pribináček

Potřebné ingredience

Pokud místo čokoládového pudinku použijete vanilkový, získáte Pribináček. Porce: 10 SUROVINY: 400ml obilného mléka, 1 čokoládový pudink, 500g měkkého tvarohu, 80g ovesné smetany ke šlehání, 3-4 lžíce třtinového cukru (very dark)

Postup přípravy

Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Přidáme tvaroh, cukr a smetanu. Vyšleháme, rozdělíme do mističek a dáme vychladit. V lednici vydrží až 7 dní, pokud děti nesní…

Zobrazit více...

Kategorie