Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Indická polévka z červené čočky

Indická polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

150g červené čočky (loupaná půlená), 100g červené cibule na drobno, 100g řapítatého celeru na kostky, 50g mrkve na kolečka, 1 větší brambora, 50g rajského protlaku, 1l zel.vývaru, 4pl oliv.oleje, 1pl kari, 50g čerstvého nastrouhaného zázvoru, 2 str česneku,

Postup přípravy

Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte.
Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vývarem, osolte.
Vložte zeleninu a vařte,…

Zobrazit více...
DIETY
Vločky se sezamem a banánem-snídaně

Vločky se sezamem a banánem-snídaně

Potřebné ingredience

40g vloček,100ml mléka,100ml vody,sezam loupaný,javorový siru,kakao

Postup přípravy

Dame vařit mléko s vodou,až bude vřít dáme vločky sezam,povaříme,Dáme do misek,ozdobíme banánem,polijeme javorovým sirupem a posypeme trochoU kakaa.Dobrou chut,krásné ráno

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vaječená pomazánka ze žervé-rychlá svačinka

Vaječená pomazánka ze žervé-rychlá svačinka

Potřebné ingredience

1 menší cibule,2 vejce uvařená natvrdo,100g kvalitní šuknový salám,120g žervé,trocah soli

Postup přípravy

cibuli nakrajíme nadrobno.Na kostky pokrajíme vejce i salám.Vše promícháme,přidáme žervé,sul.Rychlá dobrá svačinka

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vanilkový cupcake

Vanilkový cupcake

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g cukr krupice, 120 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 200 g pol.mouky, 1a půl lžičky prášku do pečiva, 120 ml mléka, nebo vody, 1 lžíce vanilkového cukru. Krém: 250 g másla pokojové teploty, 300 g cukr moučka, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce mléka, nebo vody.

Postup přípravy

Těsto: Mouku smíchat s kypřícím práškem, v jiné míse ušlehat máslo s cukrem do jednotné hmoty. Zašlehat vejce jedno po druhém, přidat polovinu mouky. Přidat mléko (vodu) a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka II.

Česnečka II.

Potřebné ingredience

cibule česnek sádlo kmín sůl pepř slanina vajíčko brambory

Postup přípravy

Na sádle orestujeme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, přidáme kmín, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme. Přidáme brambory, sůl, pepř a rozmačkáme hodně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemný mrkvovo-bramborový krém

Jemný mrkvovo-bramborový krém

Potřebné ingredience

4 velké mrkve, 1-2 brambory, cibule, vývar (zeleninový nebo i kuřecí), nové koření, bobkový list, smetana, pepř, sůl, trochu oleje

Postup přípravy

Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme mrkev a zasmahneme. Zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přidáme cca 3…

Zobrazit více...
POLÉVKY
LAHODNÁ CELEROVÁ POLÉVKA

LAHODNÁ CELEROVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Vydatná celerová polévka vhodná do první fáze ketodiety: 1ks velkého celeru 1ks petržele pórek bujón na cca 1,5 l vody( kupte ve zdravé výživě..nejlépe hovězí) celerová nať stačí dva stonky a žampiony či hlívu(kdo houby nejí...nemusí přidávat!!!)

Postup přípravy

Zeleninu očistěte, omyjte…celer a petržel nakrájejte a dejte vařit do bujonu…pak rozmixujte..podle jak chcete mít polévku hustou, tak popřípadě nařeďte ještě vodou…na lžíci…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Chlupaté knedlíky se zelím

Chlupaté knedlíky se zelím

Potřebné ingredience

2 střední vařené brambory ve slupce 600g syrových brambor 150g hrubé mouky 1 vejce,sůl 50g sádla a 1 cibule Bílé zelí cukr,sůl,kmín hl.mouka

Postup přípravy

Oba druhy brambor nastoruháme na jemno,smíchám s hrubou moukou,vejcem,osolíme a vykrajujeme lžící knedlíčky ,které vaříme ve vroucí vodě(já je dělám jako noky a malinko je…

Zobrazit více...
DORTY
Dort RED VELVET

Dort RED VELVET

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat:1) KORPUS * 250 g hladké mouky * 300 g cukru krystal *125 g másla (může klidně být i Stella, Hera) * 2 lžíce hořkého kakaa * 2 vejce * 1/2 lžičky soli * 1 lžíce vanilkového extraktu * 250 ml podmáslí * červené potravinářské barvivo (může být barva gelová ale i prášková) * 1 lžíce octa * 1 lžička jedlé sody 2) KRÉM * 250 g mascarpone * 250 g tučného tvarohu * 1 šlehačku na šlehání (33%) * 2 vanilkové cukry * cukr moučka na dochucení (dle vaši chuti)

Postup přípravy

POSTUP
1) Nachystáme si dortovou formu. Stačí dno vyložit pečícím papírem. Tento korpus je na dortovou formu průměr 24 cm. A nezapomeneme si předehřát troubu.
2) Nachystáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s vločkami-děkuji Janě

Polévka s vločkami-děkuji Janě

Potřebné ingredience

ovesné vločky, mrkev, celer, mléko, masox, vejce, čerstvá zelená petrželka, pepř, sůl

Postup přípravy

Postup
Ovesné vločky propereme a uvaříme v mírně osolené vodě. V jiném hrnci uvaříme nastrouhanou mrkev, celer . Uvařené ovesné vločky rozmixujeme, přidáme mléko, vaječný…

Zobrazit více...

Kategorie