Fazolkový salát (hlavní jídlo)
Potřebné ingredience
100g libové anglické slaniny, 1 kuřecí prso, sůl, pepř, 3 - 4 vejce, 500g fazolek, hobliny parmazánu, Zálivka: cca 50g strouhaného parmazánu, asi 4 lžíce mléka, 2 sardelky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sójové omáčky, kikkoman, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř. Krutóny: 1 větší kus bílého pečiva, olivový olej
Postup přípravy
Slaninu nasucho orestujeme dokřupava, poté nakrájíme na větší kousky a necháme mírně vychladnout. Maso osolíme, opepříme a orestujeme, necháme odpočinout pod alobalem a poté…
Cuketovo-bramborový nákyp
Potřebné ingredience
1 střední cuketa (nahrubo strouhaná), 2 střední brambory (syrové, nahrubo strouhané), 2 vejce, 1 stroužek česneku, 200g uzeného masa nebo šunky, 250g polohrubé mouky, 100g oleje, 1/2 PP, bylinky (majoránka, petrželka,...), ev. sůl
Postup přípravy
Vše smícháme, pečeme na plechu vymazaném máslem(nebo vyloženém pečícím papírem) na 190 - 200°C asi 45 min. Můžeme podávat teplé i studené.
Kakaové řezy s jogurtovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 150 g cukr krupice, 100 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa; Krém: 500 ml mléka, 1 žloutek, 6 lžic cukru krupice, 2 vanilkové pudinky (nebo jaké máte rádi, dala jsem kokosové), 1 velký bílý jogurt (500 g); Posyp: 100 g strouhané hořké čokolády
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a šp. soli ušleháme pevný sníh a postupně zašleháváme cukr a žloutky. Metlou vmícháme olej a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na…
Hokaido - pečená příloha
Potřebné ingredience
dýně Hokaido, olej, sůl, bylinky (bazalka, tymián)
Postup přípravy
Dýni neloupeme, jen vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky a vložíme na pekáč. Postříkáme olejem, osolíme a posypeme bylinkami.
Pečeme na 200°C asi 30 min. a pak pustíme…
Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou
Potřebné ingredience
kuřecí stehenní řízky, žampiony, pravá anglická slanina, koření na kuře
Postup přípravy
Řízky trochu rozklepat a poprášit kořením na kuře.
Slaninu pokrájet na tenké proužky a žampiony na čtvrtky. Obojí spolu krátce orestovat na pánvi.
Opečené žampiony…
Ostružinový nepečený dort
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g máslových sušenek nebo piškotů, 115 g másla. Krém: 200 g zakysané smetany, 250 g vaničkového tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g ostružin, 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 1 čiré dortové želé.
Postup přípravy
Do dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a papírem vyložíme i boky. Rozdrcené sušenky promícháme s rozpuštěným máslem a lehce utlačíme do formy, dáme na chvíli do…
Rybízový koláč se sněhem z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 90 g másla (Hery), 200 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku; * NÁPLŇ: 2 bílky, 190 g cukru moučka, 250 g rybízu
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Formu na pečení vymazat máslem.
Všechny suroviny na těsto zpracovat v…
Rajčatová pomazánka s avokádem a olivami
Potřebné ingredience
Rajčátka, olivy tmavé bez pecek, avokádo, pomazánkové máslo, česnek, pažitka, bazalka, případně ptačinec-žabinec a jiné bylinky, co najdete na zahrádce nebo v obchodě. Bylinky samozřejmě nemusí být, to chutná nám.
Postup přípravy
Jelikož rádi pěstujeme rajčátka a chtěla jsem jíst z nich i něco jiného, než na chlebu nebo v salátu, vymýšlím různé rychlovky z nich. Je možné, že jsou na internetu podobné…
Lišková smetanová omáčka
Potřebné ingredience
450g lišek, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 75ml suchého bílého vína, 80g másla, 2 lžíce olivového oleje, 250 ml mléka, 250 ml smetany, sůl, pepř, citron.šťáva
Postup přípravy
V hlubší pánvi na 40g másla a 1 lžíci oleje necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme jemně pokrájený nebo utřený česnek, po minutě přilijeme víno a necháme 2…
Koláče ze slánku
Potřebné ingredience
Slánek: 6g soli, 60g vody, 1g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g másla, 50g cukru, 1 velké vejce, 150 - 170g mléka, citrónová kůra. Náplň dle chuti. Žmolenka.
Postup přípravy
Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přidáme a rozmícháme droždí a dáme do lednice na min. 4 hodiny (použitelné další cca 4 - 5 dní). Poté všechny ingredience…