Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa (roštěn­ky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papri­ky,
1-2 rajčata.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt se šlehačkou

Vepřový perkelt se šlehačkou

Potřebné ingredience

400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský perkelt

Maďarský perkelt

Potřebné ingredience

500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody

Postup přípravy

Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí perkelt

Srnčí perkelt

Potřebné ingredience

700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.

Postup přípravy

Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Potřebné ingredience

1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.

Postup přípravy

Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský vepřový perkelt

Maďarský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo

Postup přípravy

Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Maďarský perkelt s nokama

Maďarský perkelt s nokama

Potřebné ingredience

Perkelt:maso z kuřete,králíka,vepřové i jiné,
cibulka,hl.mouka,červená paprika,
noky:voda,sůl,vejce,pol.mouka.

Postup přípravy

Na oleji osmahnu cibulku,přidám osolené maso,obalené v mouce smíchané s paprikou.Osmahnu maso z obou stran.Maso může být jekékoli.Kuře,králík atd.Po osmahnutí podliju troškou vody…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z krůtího masa

Pomazánka z krůtího masa

Potřebné ingredience

česnek 1 stroužek
sůl
vejce 2 ks
máslo 1 lžíce
paprika 1 ks
cibule 1 ks
anglická slanina 100 g
tatarská omáčka 1 lžíce
krůtí maso 150 g

Postup přípravy

Ne vždy se podaří sníst celou krůtu. Proto přináším recept na zužitkování zbytků.
Cibuli, česnek a papriku očistíme. Cibuli nasekáme najemno, papriku nakrájíme na nudličky a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kuřecí prsíčka s mangem

Kuřecí prsíčka s mangem

Potřebné ingredience

hladká mouka 2 lžíce
mletý bílý pepř
hrubě mleté ořechy 75 g
olej 2 lžíce
sůl
vejce 1 ks
mango 1/2 ks
žampiony 100 g
kuřecí prsa 250 g

Postup přípravy

Nápadité a chutné jednohubky z kuřecího masa a exotického ovoce.
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Nejdříve je obalíme v hladké…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Silvestrovský guláš

Silvestrovský guláš

Potřebné ingredience

vejce 6 ks
cibule 1 ks
kabanosu 500 dkg


podle chuti:
česnek 3 stroužky
sůl
ocet
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy

Recept na jednoduchý a přitom nevařený silvestrovský guláš. Výborně se na něj pije.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie