Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku
Potřebné ingredience
400 g hovězího masa (roštěnky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papriky,
1-2 rajčata.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, a poprášíme moukou (v rukách přitiskneme). Na rozpáleném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přelijeme do druhého kastrolu. Do…
Vepřový perkelt se šlehačkou
Potřebné ingredience
400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které…
Maďarský perkelt
Potřebné ingredience
500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody
Postup přípravy
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…
Srnčí perkelt
Potřebné ingredience
700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.
Postup přípravy
Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný…
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb
Potřebné ingredience
1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.
Postup přípravy
Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…
Maďarský vepřový perkelt
Potřebné ingredience
500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo
Postup přípravy
Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…
Maďarský perkelt s nokama
Potřebné ingredience
Perkelt:maso z kuřete,králíka,vepřové i jiné,
cibulka,hl.mouka,červená paprika,
noky:voda,sůl,vejce,pol.mouka.
Postup přípravy
Na oleji osmahnu cibulku,přidám osolené maso,obalené v mouce smíchané s paprikou.Osmahnu maso z obou stran.Maso může být jekékoli.Kuře,králík atd.Po osmahnutí podliju troškou vody…
Pomazánka z krůtího masa
Potřebné ingredience
česnek 1 stroužek
sůl
vejce 2 ks
máslo 1 lžíce
paprika 1 ks
cibule 1 ks
anglická slanina 100 g
tatarská omáčka 1 lžíce
krůtí maso 150 g
Postup přípravy
Ne vždy se podaří sníst celou krůtu. Proto přináším recept na zužitkování zbytků.
Cibuli, česnek a papriku očistíme. Cibuli nasekáme najemno, papriku nakrájíme na nudličky a…
Kuřecí prsíčka s mangem
Potřebné ingredience
hladká mouka 2 lžíce
mletý bílý pepř
hrubě mleté ořechy 75 g
olej 2 lžíce
sůl
vejce 1 ks
mango 1/2 ks
žampiony 100 g
kuřecí prsa 250 g
Postup přípravy
Nápadité a chutné jednohubky z kuřecího masa a exotického ovoce.
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Nejdříve je obalíme v hladké…
Silvestrovský guláš
Potřebné ingredience
vejce 6 ks
cibule 1 ks
kabanosu 500 dkg
podle chuti:
česnek 3 stroužky
sůl
ocet
kečup
mletý černý pepř
Postup přípravy
Recept na jednoduchý a přitom nevařený silvestrovský guláš. Výborně se na něj pije.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme na…