těstoviny s brokolicí (nebo kuřecími nudličkami) a…
Potřebné ingredience
1 balení těstovin (vrtule, penne, mašličky, mušličky a pod.), 1 brokolice, 1 cilbule, 2 sladké smetany, 30 dkg nivy
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme al dente (nerozvaříme), brokolici předvaříme (já to dělám na páře). V hlubší pánvi orestujeme cibuli, přidáme nakájenou brokolici, zalijeme smetanou, jak se to…
Smetanový dort
Potřebné ingredience
3 kelímky kysané smetany, 3 bal. vailkového cukru, 3 bal. piškotů, ovoce
Postup přípravy
Do každého kelímku smetany vmícháme jeden vanilkový cukr. Dortovou formu vyložíme alobalem nebo fólíí, a vrstvíme - piškoty, smetana, piškoty, smetana. Asi v polovině naskládáme…
Pikantní kuřecí křidélka
Potřebné ingredience
Marináda: 0,5 l světlého piva, 1 dcl medu, 2 dcl kečupu, chlilli omáčka, worcestrová omáčka,provensálské koření, sůl, kuřecí křidélka
Postup přípravy
Marinádu připravíme tak, že smícháme vše kromě piva, až se všechno spojí přiléváme pivo a pořád mícháme. Do marinády naložíme křidélka minimálně na několik hodin - ideální přes…
Opilý ISIDOR
Potřebné ingredience
Těsto: 15 dkg curku, 15 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 4 vejceOřechová náplň: 25 dkg ořechů, 15 dkg cukru, 1,5 dcl rumuMáslová náplň: 20 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 vanilkový prášek (uvařit ve necelém půl litru mléka)
Postup přípravy
Žloutky smícháme s máslem a cukrem, přidáme mouku, prodopeč, kakao, sníh ze 4 bílků. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu při 180 st. Upečený a vychladlý řez potřeme rybízovou…
Langoše
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.
Postup přípravy
Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když…
Chilli con carne
Potřebné ingredience
400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.
Postup přípravy
Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na…