Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROSKVOVÝ MLS

BROSKVOVÝ MLS

Potřebné ingredience

150 g broskví, 50 g dětských piškotů, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce bílého jogurtu

Postup přípravy

Jogurt promícháme s cukrem a dětskými piškoty. Broskve oloupáme, vyjmeme pecku a nadrobno rozsekáme. Vmícháme je do jogurtového krému a podáváme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY

ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY

Potřebné ingredience

50 g jater, 5 g cibule, 1 lžíce oleje, 150 g brambor, 100 g mrkve

Postup přípravy

Čerstvá játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme spolu s cibulí na oleji. Zalijeme je vodou a dusíme doměkka. Očištěnou, omytou mrkev…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÝ BORŠČ

DĚTSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience

50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje

Postup přípravy

Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KRUPIČKOVÁ KAŠE Z MASOVÉ POLÉVKY

KRUPIČKOVÁ KAŠE Z MASOVÉ POLÉVKY

Potřebné ingredience

100 g drůbežího (telecího, hovězího, nebo libového vepřového) masa, 20 g krupičky

Postup přípravy

Z masa a 300ml vody uvaříme čistou netučnou polévku. Do scezeného vývaru zavaříme tenkým pramínkem krupičku, za stálého míchání vaříme 15 minut a podáváme. Maso s polévky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ANANAS NA KARAMELU

ANANAS NA KARAMELU

Potřebné ingredience

Kompotovaný ananas, 1 velká vrchovatá lžíce cukru krystal nebo krupice,

Postup přípravy

Na pánev nalijeme 1/2 plechovky šťávy z ananasu. Šťávu přivedeme do varu a nasypeme ananas, který cca 1 minutu restujeme. Na konec nasypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat za…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RÝŽE V MIKROVLNCE

RÝŽE V MIKROVLNCE

Potřebné ingredience

0,5 l rýže, 0,5 l vody, koření dle chuti

Postup přípravy

Máte stejně jako já problém s vařením rýže? Buď je nedovařená nebo zase převařená? Od té doby co jí dělám v mikrovlnce, mám rýži akorát a bez práce s neustálým ochutnáváním. Tak…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýže s ovocem

Rýže s ovocem

Potřebné ingredience

100 g rýže, 150 ml mléka, 1 lžička cukru, 50 g různého ovoce ( i kompotovaného), 2 lžičky oleje

Postup přípravy

Rýži uvaříme v mléce do měkka. Do hotové vmícháme cukr, olej a na kousky čerstvé nebo kompotované či dušené ovoce.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Potřebné ingredience

80 g ředkviček, 10 g másla, 10 g cibule, kmín, sůl, 1 1/2 vejce

Postup přípravy

Čisté ředkvičky nakrájíme na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém másle, přidáme ředkvičky, kmín, sůl a podusíme. Přidáme rošlehaná vejce a mícháme, až se…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pórek v jogurtové zálivce

Pórek v jogurtové zálivce

Potřebné ingredience

80 g pórku, sůl, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 20 g šunky, 1/2 bílého jogurtu, 1/2 vejce, petrželka, 2 lžičky oleje

Postup přípravy

Pórek očistíme, důkladně omyjeme a 15 minut vaříme v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2cm dlouhé dílky. Urovnáme je do malé zapékací misky, pokapeme olejem a posypeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapékané kedlubny s uzeným masem

Zapékané kedlubny s uzeným masem

Potřebné ingredience

200 g kedluben, 50 g uzeného masa, 10 g tuku, 1 vejce, 1/2 šálku kysané smetany, špetka mleté sladké papriky, 10 g čerstvé strouhanky, 10 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

Oloupané kedlubny povaříme v malém množství vody a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme tukem, urovnáme vrstvu kedlubnových plátků, posypeme nadrobno nakrájeným uzeným…

Zobrazit více...

Kategorie