Dušená mrkev s uzeným tofu
Potřebné ingredience
6 velkých bio mrkviček, 1 uzené tofu, 2 cibule, olej, bio bujon, maizena, Tamari omáčka, 750ml vody
Postup přípravy
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibulku, potom přidáme na kostičky nakrájené tofu a najemno nakrájenou mrkev. Vše zalijeme vodou a přidáme bujon. Vaříme cca 30 minut, poté…
špaldovo-pohankové celozrnné palačinky
Potřebné ingredience
120g celozrnné špaldové mouky, 80 g celozrnné pohankové nebo kukuřičné mouky, 100 g bílé bio mouky, špetka soli, 750 ml ovesného mléka, 1 bio vejce 1 malá lžička bio slunečnicového oleje do těsta. Na smažení používám palmový tuk.
Postup přípravy
Vodu smícháme se sušeným ovesným mlékem, poté přidáme všechny sypké ingredience a vajíčko. Necháme chviličku odležet. Poté lehce vymastím pánev palmovým tukem a smažím tenké…
Kukuřično-špaldová bábovka
Potřebné ingredience
150g tuku Alsan Bio, 200 g rýžového sirupu, 250g bio tvarohu, 2 domácí vejce, 150 g kukuřičné mouky, 75 g špaldové hladké celozrnné mouky, 100 g bio rozinek, 30 g Bio maizeny, 20 g vinného kamene na kypření, Karob namísto kakaa
Postup přípravy
Sirup vyšleháme společně s tukem . Tuk musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám hmota srazí. Poté přidáme tvaroh, vejce. V jiné míse smícháme suché ingredience a ty potom pomalu…
Jahelné šišky s kakaem
Potřebné ingredience
Recept na jahelné šišky z mého alba.Na posyp Bio kakao + ovesný nápoj sušený
Postup přípravy
Šišky orestujte na másle s rýžovým nebo kukuřičným sirupem. Sypeme kakaem a ovesným mlékem.
Jahelné nočky se zelím a falešným
Potřebné ingredience
na nočky: 250g syrových jáhel, sůl, 50g - 150g kukuřičné mouky, 4 lžíce Bio Maizenyna špek: 1 uzený Tempeh nebo uzené tofu, půl celeru, olejKysané zelí, nejlépe BIO kvalita
Postup přípravy
Uvařené a vychladlé jáhly rozmixuji, vše vyklopím na vál, přidám maizenu, mouku. Musí to být tuhé těsto. Z něj tvaruji nočky, které házím do vroucí vody. Vytahuji když vyplavou…
Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou ( 100% vegan,…
Potřebné ingredience
200 g fazolí červená ledvina, 3 cibule, olej, 1 mrkev, 1 pl drceného kmínu, sůl, Tamari omáčka, půl porku, Maizena, 1 kostka bio bujonu.
Kukuřičná polenta, uvařit dle návodu.
Postup přípravy
Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu…
Domácí veka celozrnná
Potřebné ingredience
280 ml vody, 500 g celozrnné pšeničné hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, na potření vajíčko, droždí 1,5 lžičky
Postup přípravy
vše dáme do pekárny na program příprava těsta. Poté rozdělíme na dvě půlky, potřeme vejíčkem a déme péci.
Opravdu výborná celozrnná vánočka
Potřebné ingredience
250g špaldové celozrnné mouky hladké, 250g pšeničné celozrnné hladké mouky, 100 g rozpuštěného bio másla, 150 ml rýžového mléka, 1 droždí, rozinky, 2 vanilkové cukry ( nikoliv vanilínové ), 2 vajíčka, 150g třtinového cukru, špetka mořské soli, na posyp mandle.
Postup přípravy
ingredience dám podle konzistence do pekárny na program " příprava těsta". Potom upletu vánočku a peču na 150 st asi 45 minut. Sypu sušeným ovesným mlékem namísto cukru.
špaldové sušenky z pivního těsta ( 100% vegan)
Potřebné ingredience
500 g špaldové mouky, 150 g tuku - Alsan Bio, 300 ml piva - nepasterovaného, sůl
Postup přípravy
vše spojíme a tvoříme různé tvary. Hodí se k pivu, vínu nebo jen tak. :)
Vánoční punč ( 100% vegan)
Potřebné ingredience
1 litr bio moštu, 2 lžíce koření na svařené víno značky Sonnentor