Bílo růžový s motýlkem
Potřebné ingredience
světlý piškot, čokoládový krém (čokoláda+zakysaná smetana+rum), banány, jahodová marmeláda, máslovo pudinkový krém, kiwi Hrk hrk krém, kiwi, White Icing potahovací hmota
Postup přípravy
Je to můj první pokus o potahovaný dort, takže dokonalý není, ale i tak z něj mám velkou radost.
Koupila jsem si kvůli tomu White Icing a nějaká ta udělátka a musím říct, že s…
Ježek na pařezu
Potřebné ingredience
Na celý dort jsem našla inspiraci tady na MMB a hlavně u Ivanky E. (egrtka) DÍKY MOC VŠEM :o) korpus z 5 vajec mramorovaný od Dáši(onasi) průměr 25 cm, korpus kakaový 2x ze 2 vajec průměr 25 cm a z 1 vejce do nerezové misky, krém máslový z ledových kaštanů, krém mandarinkový Hrk hrk už mám v receptech, linecká marmeláda, čokoládová poleva se zakysanou smetanou, poloviční dávka modelovací hmoty Varna s přidaným pšeničným sirupem ( také mám v receptech), kupované bonbónky maliny
Postup přípravy
Z Varny nejlépe 1-2 dny předem udělat dekorace. Den předem upéct korpus mramorovaný z 5 vajec, 2 x ze dvou vajec kakaový (recept u čokoládového dortu, tentokrát jen s hladkou…
Rákosníček, dort s Rákosníčkem
Potřebné ingredience
mandlový korpus na plech 40x30cm ze 4 vajec od miskaplyska, krém kupovaný vaječnolikérový od dr.Oetkera s máslem, prostřední patro mandarinkový Hrk hrk ( zůstal mi z předchozího dortu), pokropení rum s vodou, osyp kokos bílý+zelený, povrch a ozdoby Varna
Čokoládový s růžemi
Potřebné ingredience
kakaový korpus průměr 25 cm ze 6 vajec, mandarinkový Hrk hrk krém, máslový krém nadstavený kaší, kokos, čokoláda na vaření, zakysaná smetana, palačinková marmeláda, rum s vodou na pokropení korpusu, čoko ozdoby z tmavé a bílé polevy, růžičky z Varny
Postup přípravy
Korpus jsem potřebovala sušší, kvůli Hrk hrk krému, proto jsem vyměnila polovinu hladké mouky za polohrubou. 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 110 g hladké mouky, 110 g…
Beruška na dortu, dort s beruškou
Potřebné ingredience
Korpus: Jemný ořechový podle miskaplyska z jiných stránek o dortech na netu-Krém : mandarinkový Hrk hrk, ale ze šlehačky Rama Cremefine-palačinková marmeláda- sirup svařený z meruňkového čaje, cukru a trošky pomerančového Jupí sirupu na pokropení korpusů- máslový krém nadstavený kaší podle Arielll ze stejných stránek o dortech jako recept na korpus- ozdoby a vrch dortu Varna + gelové barvičky- bílé minikytičky cukrové kupované-smíchaný zelený kokos 15 g a bílý kokos 30 g- bílé oči a kytička za krkem z hmoty Marschmalow recept třeba tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21632
Postup přípravy
Korpus: péct nejlépe den předem
1 dávka = 1 plát
2 vejce, 80 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 40 g hladké mouky (já dala polohrubou), 40 g mletých ořechů, špetička soli -…
Láhev v ledu, flaška s ledem
Potřebné ingredience
4 x OŘECHOVÝ KORPUS : 1 dávka = 2 vejce+80 g cukru krupice+2 lžíce oleje+40 g hladké mouky+40 g mletých ořechů+špetka soli- HRK HRK KRÉM MANDARINKOVÝ : 2 malé konzervy mandarinek+250ml šlehačky 33%+125 g zakysané smetany+1 x Dr.Oetker Créme Olé pudink vanilkový bez vaření+1 Smetafix ztužovač šlehačky- KRÉM NASTAVENÝ MOUČNOU KAŠÍ: 250 ml mléka+2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky+50 g Omegy( 100% tuk)+1 vanilkový cukr+250 g másla+cukr moučka a rum podle chuti- Dále 2 sáčky Carla bílá poleva cukrářská- 3 balíčky oplatek Florenta- sáček dětských piškotů-1 malá meruňková marmeláda a 1,5 sáčku kuchyňské želatiny čiré+cukr moučka a citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy
Ořechový korpus upéct 4 x ze dvou vajec, potom odpadá prořezávání :o) Nejprve ušlehat sníh z bílků a špetky soli, pak přidat cukr a vyšlehat do pevného sněhu. Po jednom pak…
Cars - Blesk McQueen
Potřebné ingredience
korpus - 3x na plech 40x30cm, 1 plech =4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 4 lžíce oleje...jeden korpus kakaový - místo 20 g mouky dáno 20 g kakaa...krém na plnění : 2 šlehačky Rama cremefine + 2 polotučné tvarohy + 8 mírně vrchovatých lžic cukru moučky + 1 Smetafix (ztužovač šlehačky)....krém na obrázek a omazání : 3 celá vejce + 250 g cukru moučky + 2 másla + rum dle chuti...dále 100 g čokolády na vaření + 40 g Omegy (ztužený tuk), velká plechovka broskví, malá sklenička (260 g) palačinkové marmelády, barevný kokos, slunečnicová semínka tříbarevná (čokoláda, jogurt,karamel), bílá poleva, rum zředěný vodou na pokropení korpusu, potravinářské barvy
Postup přípravy
Předem se omlouvám za to nevzhledné umístění na táce s papírem :o(, ale tác se mi nevlezl do lednice, tak jsem musela dort přenášet z tácu na prkýnko a zpět, proto ten pečící…
Višňový piškot, piškot s višněmi - jednoduché a přesto…
Potřebné ingredience
do dortové formy průměru 26cm : 4 vejce, 120 g cukru moučky, 120 g polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje***miska čerstvých vypeckovaných višní***cukr moučka na posypání
Postup přípravy
Celá vejce ušlehat s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do husté světlé pěny, až viditelně zvětší objem a bude krémovitá. Pak do ní už jen ručně vmíchat mouku smíchanou s kypřícím…
Třešňový piškotový koláč- jednoduchý
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 9 lžic cukru krupice, 9 lžic oleje, 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, špetka kypřícího prášku*** náplň: 250 g vypeckovaných třešní, asi tak 1 dcl vody na podlití, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti, trocha rumu, 1 pudinkový prášek vanilkový a asi 0,5 dcl vody na rozmíchání*** dohotovení: šlehačka ve spreji a Granko
Postup přípravy
Celá vejce vyšlehat s cukrem do světlé pěny, přidat olej a nakonec mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nalít do vymazané a moukou vysypané koláčové formy s vypouklým…
BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
Korpus podle Libuše M. (galli) ID 23782 : 4 vejce, 180 g cukru krupice, 1 vanilinový cukr, 150 ml oleje, 150 ml vlažné vody, 250 g polohrubé mouky, 3/4 kypřícího prášku do pečiva*** Krém: 0,5 l mléka, 2 čokoládové pudinkové prášky, 50 g cukru, 125 g másla, 125 g Hery, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce rumu (odměřit a nechat bokem, aby získal pokojovou teplotu, jinak by se mohl krém srazit) **** Ostatní: 2 smetany ke šlehání 31%, 1 želatinový ztužovač od Dr.Oetker, 2 velké konzervy půlených broskví, 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Korpus : ušlehat celá vejce do pěny, přidat cukry, šlehat až pěna zbělá = cukr se rozpustí, pak přidat olej, vlažnou vodu, ještě chvíli šlehat a pak lehce vmíchat mouku smíchanou…