Fazole na kyselo
Potřebné ingredience
500g vepřové kýty nebo plecka,olej,hladká mouka,sůl,pepř,brambory,asi 500g fazolových lusků(mohou být i mražené-stačí 1 sáček nebo sterilované-1 větší sklenice),1 cibule,ocet,sojová omáčka
Postup přípravy
Začneme brambory,které si uvaříme ve šlupce.Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli,přidáme na kostky pokrájené maso,necháme zatáhnout,maso zaprášíme moukou…
Vyrážka,atopický eksém,suchá popraskaná kůže
Potřebné ingredience
1 kostka sádla-bez soli a konzervačních látek,1 krabička sušeného měsíčku lékařského sypaného
Postup přípravy
Rozpustíme sádlo-nespálit!!Zamícháme měsíček,počkáme až sestydne,dáme do lednice.2.den opět opatrně rozpustit , nechat sestydnout a dát do lednice.Postup opakuje 7 dní.Po týdnu…
Falešné buchtičky s vanilkovým krémem
Potřebné ingredience
vánočka nebo mazanec, 3/4 l mléka ,vanilkový pudink v prášku,vanilkový cukr,cukr a rum-podle chuti,1 žloutek
Postup přípravy
Nemáme-li čas dělat se s pravými kynutými buchtičkami,koupíme mazanec nebo vánočku.Nakrájíme na větší kostky,dáme do hlubokých talířů a zalijeme ještě horkým vanilkovým krémem…
Andaluská játra s hranolky-rychlé,jedinečné
Potřebné ingredience
500g králičích nebo drůbežích jater,lžička drceného kmínu,lžička sojové omáčky,sůl,špetka chili nebo pálivé papriky,asi 150g sladkého kečupu,1 cibule,olej,hranolky
Postup přípravy
Tohle jídlo je u nás velice oblíbené a přitom je rychlé a jednoduché,celá příprava i s hranolky(jsou-li kupované mražené) trvá jen půl hodiny:Na oleji zpěním cibulku nakrájenou na…
Přírodní kotlety
Potřebné ingredience
vykoštěné plátky kotlety,sůl,pepř,plnotučná hořčice,tekutá Rama nebo máslo
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme opepříme , pomažeme z jedné strany hořčicí a skládáme na sebe.Necháme chvíli uležet(může být i přes noc).Kotlety klademe na rozehřátou Ramu do velké…
Zapečené těstoviny s cuketou-božské
Potřebné ingredience
500g těstovin-vřetena,olej,sůl,1 velká cibule, 1,5dl smetany,malá lahvička sladkého kečupu-asi 250g, 150g cihly,400-500g kuřecího toč.salámu,500g nahrubo nastrouhané cukety-může být i mražená nebo sterilovaná dobře propláchnutá,nemáme-li, lze použít i jinou tykvovitou zeleninu např.indickou okurku,patizon(ne dýni)
Postup přípravy
Dáme vařit osolenou vodu se lžící oleje a zatím si připravíme omáčku.Nakrájíme cibuli na kostičky,zpěníme na oleji ,přidáme cuketu,promícháme,přilejeme smetanu a kečup,osolíme…
Zlaté kuře
Potřebné ingredience
kuře,sůl,tekutá Rama,1dl bílého vína
Postup přípravy
Omyté kuře osolíme ze všech stran,polijeme Ramou , podlijeme vínem a pečeme při 220°C do poloměka za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou , je-li třeba.Kuře otočíme…
Zapečené rybí filé-syté a velmi chutné
Potřebné ingredience
500g rybích filetů,sůl,citron,tekutá Rama,150g cihly,na zálivku-1 kelímek bílého smetanového jogurtu nebo zakys. smetany,2 stroužky česneku,půl lžičky soli,polévková lžíce plnotučné hořčice
Postup přípravy
Rybí filety necháme v ledničce pomalu rozmrznout,nejlépe přes noc.Osolíme je, pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Mezitím si uděláme zálivku-do jogurtu vmícháme sůl…
Přesnídávka
Potřebné ingredience
4kg očištěných jablek , 1 kg ovoce zbaveného slupek a pecek - nejlepší jsou broskve,meruňky,jahody,maliny,borůvky,hrušky,banány,pro malé děti i mrkev -dáme jí pouze 0,5 kg protože je suchá , 2,5l vody , 3 vanilkové pudinkové prášky-pro lepší chuť můžeme použít pudink s příchutí použitého ovoce , 0,5kg cukru
Postup přípravy
Jablka spolu s jedním druhem ovoce a 2 l vody uvaříme doměka.S vrchu sebereme řídké a dáme do jiného hrnce vařit,přidáme pudinky rozmíchané v půl litru vody a necháme přejít varem…