Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
DOMÁCÍ SALKO

DOMÁCÍ SALKO

Potřebné ingredience

300ML MLÉKA (NE Z KRABICE, NEJLÉPE PLNOTUČNÉHO), 100G CUKRU KRYSTAL A 20G MÁSLA (NEMUSÍ BÝT)

Postup přípravy

VŠE SMÍCHÁME, PŘIVEDEME K VARU, POTÉ STLUMÍME A ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ VAŘÍME 20 MINUT. NECHÁME VYCHLADIT A MÁME HOTOVO :)

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vitamínový salát z kysaného zelí

Vitamínový salát z kysaného zelí

Potřebné ingredience

1 kysané zelí 2 navinulá jablka 2 sladké menší mrkve 1 citron sůl,cukr

Postup přípravy

Zelí necháme okapat v cedníku,neproplachujeme.Okapané nakrájíme na menší kousky.
Jablka a mrkev oloupeme a na hrubo nastrouháme.Promícháme se zelím,citronovou šťávou,dochutíme…

Zobrazit více...
DORTY
Postup na drátkované kapradí

Postup na drátkované kapradí

Potřebné ingredience

smartflex flower, drátky 30 a 22, floristická páska, prachové barvy, lesk ve spreji, vykrajovačky, žilkovač, kostice, štětce, tvrdá nepřilnavá podložka, pěnová podložka, silikonový váleček

Postup přípravy

Ve vazbě kapradí jen narychlo přidané, aby bylo vidět v kombinaci s květy.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Maki sushi v domácích podmínkách podrobně( suši)

Maki sushi v domácích podmínkách podrobně( suši)

Potřebné ingredience

Rýže na suši+++řasa nori+++rýžový ocet+++pasta wasabi+++nakládaný zázvor+++japonská sojová omáčka+++náplň dle chuti a barvy (krevety, losos, tuňák, krabí tyčinky….., ředkev, okurek, avokádo….) a bambusová podložka

Postup přípravy

Maki-suši je závitek z mořské řasy tvarovaný pomocí bambusové podložky a naplněný rybou a zeleninou. Náplň je libovolná, volíme to, co lahodí naší chuti a co bude i vypadat pěkně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí s nudlemi ..

Kuřecí s nudlemi ..

Potřebné ingredience

nudle, balíček kuřecích prsou, sůl, pepř, olej porek a zelenina

Postup přípravy

do pánve wok dáme olej na rozpálený kuřecí nudličky,sůl.pepř ..po opečení zeleninu a por naposledy v mícháme uvařené nudle..je to rychlé a nám to chutná

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Markétčiny palačinky-NEJLEPŠÍ a smažené téměř bez oleje

Markétčiny palačinky-NEJLEPŠÍ a smažené téměř bez oleje

Potřebné ingredience

500ml mléka, 3 vejce, 250g hladké mouky, 1 lžíce oleje, špetka soli

Postup přípravy

Mléko našleháme s vejci a troškou soli, pak přidáme mouku a znovu rozšleháme. Pro dokonalé těsto bez hrudek používám ponorný mixér. Necháme chvilku odstát a pak začneme smažit na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PUDINKOVÉ ŠNEKY PODLE HRUŠKY

PUDINKOVÉ ŠNEKY PODLE HRUŠKY

Potřebné ingredience

těsto: 3 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 2 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí, 1/4 másla náplň: 1 vanilkový pudink, 1 balení rozinek - já dala ořechy, 450ml mléka, 3 lžíce cukru

Postup přípravy

těsto:
mouku vysypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vlijeme vlažné mléko. Okolo důlku vysypeme žloutky a cukr, rozpuštěné másla a droždí se špetkou soli dáme do důlku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá hrníčková Margot bábovka

Rychlá hrníčková Margot bábovka

Potřebné ingredience

2 hrnky PH mouky,1 hrnek pískového cukru,3 vejce,1 vanilkový cukr,1 prdopeč,4 lžíce rumu,2 lžíce oleje,1 velká Margotka,1 šlehačka/smetana

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s oběma cukry,přidáme smetanu,rum a olej,nakonec mouku s prdopečem a nahrubo nastrouhanou Margotku,dáme péct asi 40-50 minut při 180/190 st.-dle trouby

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tažený pivní štrůdl

Tažený pivní štrůdl

Potřebné ingredience

300g hladké mouky 125g tuku (Hera) 100ml piva, špetka soli, může být i trošku moučkového cukru pro chuť těsta, ale nemusí

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience v hladké tuhé, ale vláčné těsto (podle potřeby můžete po kapkách přidat tekutinu a nebo přisypat trošku mouky).
Pak by mělo těsto odpočinout, aby…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Rychlá masová směs na těstoviny

Rychlá masová směs na těstoviny

Potřebné ingredience

400g mleté maso, cibule menší, 1 plechovka loupaných rajčat ( já měla z penny 400g), 1 vrchovatá lžička rajského protlaku, 1 mrkev a 1 petržel nastrouhat, oregano, sůl, pepř,česnek

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibulku. Přidáme maso a orestujeme. Přidáme loupaná rajčata a strouhanou mrkev a petržel. Necháme chvíli dusit a pak osolíme, opepříme, dáme rajský protlak a…

Zobrazit více...

Kategorie