Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka

Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka

Potřebné ingredience

Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání

Postup přípravy

Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chleba

Kváskový chleba

Potřebné ingredience

Žitná mouka, voda, sůl, drcený kmín, kvásek.

Postup přípravy

Příprava kváskového chleba trvá trochu déle, proto musíte začít ráno, abyste večer měli upečeno:)
Nejprve smícháte 100 g živého kvásku, 100 g žitné mouky a 150 ml teplé vody až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Višňová náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou (já dala rozmražené), 100 g cukru krupice (pokud máte kompot, tak cukr vynechte), 1 vanilkový pudinkový prášek. Krém: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu (alobal), 250 ml smetany ke šlehání. Dále: kokos na posypání.

Postup přípravy

Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh, zbytek cukru vyšleháme se žloutky a vodou, za stálého šlehání přiléváme olej, zašleháme prosátou mouku s práškem a ručně metličkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné kaiserky

Celozrnné kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml mléka 80g oleje (slunečnicový) 130 g bílého jogurtu 125g celozrnné žitné mouky 125 g celozrnné pšeničné mouky 200g hladké mouky 50gr polohrubé mouky 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na cca 12 kousků. Umotáme kaiserky dle návodu paní Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 http://www…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché kremrole

Jednoduché kremrole

Potřebné ingredience

1x listové těsto, 1x balíček šlehačky v prášku, mléko (na výrobu šlehačky), 1x vajíčko, moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, nakrájíme na cca 12-14 proužků. Ty namotáme na Herou potřené trubičky, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do péct do trouby, dokud kremrole nezčervenají…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny papardelle z BONDY BEACH

Těstoviny papardelle z BONDY BEACH

Potřebné ingredience

500g kuř.prsních řízků 2–3 stroužky česneku 1 cibule sůl, pepř 125g sušených rajčat v oleji 250ml rajčatové omáčky Napoleta od panzani 250ml 30% smetany 500g těstovin pappardelle /mohli by být i tagliatelle/ čerstvá bazalka

Postup přípravy

Recept je z časopisu albert, u nás velmi oblíbený :D
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy a nejlépe rukama je promíchejte s rozmělněnými stroužky česneku a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos na slanině s pórkem

Losos na slanině s pórkem

Potřebné ingredience

6-8 filet lososa /bez kůže/ pórek 20-30dkg anglické slaniny provensálské koření olivový olej, sůl

Postup přípravy

Na lžičce oliv.oleje si osmahneme slaninu s pórkem.
Na plech (nebo do pečící misky) dáme půl slaniny s pórkem na to naskládáme osolené filety, které posypeme provensálským…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pudinkové ďůlky - dělala jsem dceři na karneval

Pudinkové ďůlky - dělala jsem dceři na karneval

Potřebné ingredience

Suroviny a poměr jsem si vymyslela od oka 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky (příště zkusím i s hladkou), 1 žloutek, 1/2 sáčku vanilkového pudinku v suchém stavu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, asi 50g Hery nebo másla, citronová kůra, šp.soli.

Postup přípravy

Udělat těsto, potom kuličky asi 1,5cm průměr a prstem vtlačit důlek, udělat koláček, dovnitř rybízový džem. Okraje jsem potřela zbylým bílkem z vajíčka.Péct do mírného zrůžovění…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chleba

Kváskový chleba

Potřebné ingredience

odkaz http://hlinenka.blogspot.cz/2014/03/recept-na-kvaskovy-chleb.html

Postup přípravy

VEČER před pečením vyndám kvásek z lednice cca na 1 hodinu. Připravím si převařenou vodu, nechám jí vystydnout. Po hodině nám kvásek ožije (dělají se bublinky a nabývá) tak ho…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolkový salát s vajíčkem

Fazolkový salát s vajíčkem

Potřebné ingredience

Mražené fazolky, celer, vajíčko, šunkový salám, olej, pepř, sůl, kari (uvařená jedna červená řepa)

Postup přípravy

Fazolky si uvaříme do měkka ve vodě. Na pánvi si osmažíme najemno nakrájený šunkový salám a na nudličky nakrájený celer. Přidáme uvařené fazolky. Vše dohromady opečeme. Osolíme,…

Zobrazit více...

Kategorie