Buchta rychlá ze zakysané smetany
Potřebné ingredience
2zakysané smetany 200ml,hrnek cukru,2hrnky hladké mouky,kypřící prášek,půl hrnku oleje,2vejce,ovoce,nastrouhaná čokoláda(nemusí být),drobenka a to mouka,máslo a cukr
Postup přípravy
2zakysané smetany 200ml,hrnek cukru,2hrnky hladké mouky,kypřící prášek,půl hrnku oleje,2vejce,dát na plech na to jsem dala čokoládu,mandarinky a drobenku a upekla.
Kváskový kořenový chléb se špaldou
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 2 lžíce kvásku (dávám žitný), 100 g hladké pšeničné mouky, 100 ml vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 100 g celozrnné špaldové mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 130 g podmáslí, 1 lžička soli (4 g)
Postup přípravy
1. den - příprava kvásku
V misce smíchat 2 lžíce kvásku + 100g vlažné vody + 100g hladké pšeničné mouky.
Misku přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě.
…
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka
Potřebné ingredience
Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání
Postup přípravy
Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než…
Kváskový chleba
Potřebné ingredience
Žitná mouka, voda, sůl, drcený kmín, kvásek.
Postup přípravy
Příprava kváskového chleba trvá trochu déle, proto musíte začít ráno, abyste večer měli upečeno:)
Nejprve smícháte 100 g živého kvásku, 100 g žitné mouky a 150 ml teplé vody až…
Višňové řezy s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Višňová náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou (já dala rozmražené), 100 g cukru krupice (pokud máte kompot, tak cukr vynechte), 1 vanilkový pudinkový prášek. Krém: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu (alobal), 250 ml smetany ke šlehání. Dále: kokos na posypání.
Postup přípravy
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh, zbytek cukru vyšleháme se žloutky a vodou, za stálého šlehání přiléváme olej, zašleháme prosátou mouku s práškem a ručně metličkou…
Celozrnné kaiserky
Potřebné ingredience
250 ml mléka 80g oleje (slunečnicový) 130 g bílého jogurtu 125g celozrnné žitné mouky 125 g celozrnné pšeničné mouky 200g hladké mouky 50gr polohrubé mouky 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na cca 12 kousků. Umotáme kaiserky dle návodu paní Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 http://www…
Jednoduché kremrole
Potřebné ingredience
1x listové těsto, 1x balíček šlehačky v prášku, mléko (na výrobu šlehačky), 1x vajíčko, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme, nakrájíme na cca 12-14 proužků. Ty namotáme na Herou potřené trubičky, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do péct do trouby, dokud kremrole nezčervenají…
Těstoviny papardelle z BONDY BEACH
Potřebné ingredience
500g kuř.prsních řízků 2–3 stroužky česneku 1 cibule sůl, pepř 125g sušených rajčat v oleji 250ml rajčatové omáčky Napoleta od panzani 250ml 30% smetany 500g těstovin pappardelle /mohli by být i tagliatelle/ čerstvá bazalka
Postup přípravy
Recept je z časopisu albert, u nás velmi oblíbený :D
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy a nejlépe rukama je promíchejte s rozmělněnými stroužky česneku a…
Losos na slanině s pórkem
Potřebné ingredience
6-8 filet lososa /bez kůže/ pórek 20-30dkg anglické slaniny provensálské koření olivový olej, sůl
Postup přípravy
Na lžičce oliv.oleje si osmahneme slaninu s pórkem.
Na plech (nebo do pečící misky) dáme půl slaniny s pórkem na to naskládáme osolené filety, které posypeme provensálským…
Pudinkové ďůlky - dělala jsem dceři na karneval
Potřebné ingredience
Suroviny a poměr jsem si vymyslela od oka 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky (příště zkusím i s hladkou), 1 žloutek, 1/2 sáčku vanilkového pudinku v suchém stavu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, asi 50g Hery nebo másla, citronová kůra, šp.soli.
Postup přípravy
Udělat těsto, potom kuličky asi 1,5cm průměr a prstem vtlačit důlek, udělat koláček, dovnitř rybízový džem. Okraje jsem potřela zbylým bílkem z vajíčka.Péct do mírného zrůžovění…