Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Koláč s medvědím česnekem

Koláč s medvědím česnekem

Potřebné ingredience

Na těsto: 250g hladké mouky, 125g másla, 1 vejce, sůl Na plňku: 1 cibule, medvědí česnek, oříšek másla, 2,5 dcl mléka, 4 vejce, sůl, pepř, kostka taveného sýru, 10 dkg strouhaného sýru a 10dkg šunky

Postup přípravy

Vyrobíme těsto a dáme na hodinku odpočinout do lednice. Vymažeme a vysypeme formu a válečkem vyválíme těsto na velikost formy a propícháme vidličkou. Ve formě necháme ještě další…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra na cibulce

Potřebné ingredience

asi 500 gr kuřecích jater,1 cibule,sádlo,hladká mouka,sůl,pepř,drcený kmín,majoránka

Postup přípravy

Játra omyjeme odblaníme,očistíme a nakrájíme na nudličky.Na sádle zpěníme cibuli,osmahneme dohněda,pak přidáme játra,opečeme až se zatáhnou doběla.Trošku opepříme,přidíme drcený…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký linecký mřížkový tvarohový koláč s banány

Křehký linecký mřížkový tvarohový koláč s banány

Potřebné ingredience

TĚSTO: 150g cukr krupice, 250 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 3 vejce celá, 600g polohrubé mouky, 1 lžíce rumu, špetka soli, citronová kůra z 1 citronu JEMNÁ TVAROHOVÁ NÁDIVKA: 2 ks měkkého tvarohu ve stříbře ( ne ve vaničce, ten je zbytečně moc tekutý ), 50g másla, 150 g moučkového cukru, 2 ks žloutku, sníh ze dvou bílků, 3-4 ks banánu - klademe mezi dvě vrstvy tvarohové nádivky.

Postup přípravy

VYPLATÍ SE NEŠETŘIT A POUŽÍT POCTIVÉ PRAVÉ MÁSLO !

Suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme z nich hladké těsto.

Jednu třetinu lineckého těsta dáme stranou.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Lazaně s kuřecím masem a hlívou ústřič.

Lazaně s kuřecím masem a hlívou ústřič.

Potřebné ingredience

lazaně, kuřecí maso, hlíva,bešamel a sýry dle chuti

Postup přípravy

lazaně prokládáme kuřecím a hlívou /orestované s trochou nivy/vždy trochu bešamel a nahoru nastrouhat sýr já dala ementál a zapéci

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony-DĚKUJI JANĚ

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony-DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 350g mletého vepřového masa 1 velká konzerva rajského protlaku 1 cibule 1 balení těstovin 2 mrkve čerstvé žampiony 150g goudy 3 stroužky česneku sůl,pepř bazalka

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát

Salát

Potřebné ingredience

Kuřecí maso(kolik kdo chce), bulgur, rajčátka, paprika, rukola, ledový salát, sůl.

Postup přípravy

Kuřecí maso(na pánvy orestuju s kořením), bulgur( propláchnu a dám vařit až začne bublat vypnu a nechám 20 minut dojit pod pokličkou, pak propláchnu a vmíchám do salátu), rajčátka…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Afrika řezy

Afrika řezy

Potřebné ingredience

Porce: 1 plech (20x28cm) SUROVINY: 150g třtinového cukru (very dark), 200ml oleje, 3 vejce, 300g špaldové mouky (polohrubé), 150g mrkve, 125g banánu, 50g kešu ořechů, 1 lžíce skořice, 1 bio kypřící prášek, 250g měkkého tvarohu, 200ml rostlinné smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, med na doslazení krému, hrst vlašských ořechů na posypání

Postup přípravy

Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kaki mascarpone

Kaki mascarpone

Potřebné ingredience

4 kusy kaki\r\n60 g cukru moučka\r\n400 g mascarpone\r\n1 lžička mleté skořice

Postup přípravy

Kaki oloupeme a je prostřední části - dužninu rozmixujeme. \r\nDo misky si dáme mascarpone, cukr, skořici a vše smícháme dohromady. \r\nNakonec vmícháme rozmixovanou dužninu z…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Otrubové lívanečky

Otrubové lívanečky

Potřebné ingredience

Porce: cca 25ks SUROVINY: 250g měkkého tvarohu, 2 vejce, 200ml rostlinného mléka, 20g vanilkové fruktosy, 100g ovesných otrub, marmeláda, 250ml rostlinné smetany ke šlehání

Postup přípravy

Z tvarohu, vajec, mléka, fruktosy a otrub vymícháme těstíčko, které necháme 30min odpočívat při pokojové teplotě. Poté opět promícháme a na rozpálené pánvi tvoříme malé lívanečky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce,20 dkg pískového cukru,10 dkg pol. mouky ,10dkg hladké mouky,2 pol.lžíce vanilkového pudinku,3pol.lžíce oleje,8 pol.lžic teplé vody,1káv.lžička sody. Broskový,nebo meruňkový džem. Krém::2 tvarohy,25dkg másla,2pol.lžíce rumu,2 vanilkové cukry a ml.cukr. Želatina v prášku s pomerančovou příchutí 2ks.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a přidáváme po lžících vlažnou vodu a olej.Pak přidáme mouku promíchanou se sodou a vanilkovým pudinkem.Pekla jsem 15 min v předehřáté troubě…

Zobrazit více...

Kategorie