Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Meruňkové bábovičky - muffiny

Meruňkové bábovičky - muffiny

Potřebné ingredience

Těsto: 125 g másla, 125 g cukru krupice, špetka soli, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva, 25 g strouhané čokolády. Dále: meruňkový kompot (12 půlek).

Postup přípravy

Změklé máslo s cukrem a solí vyšleháme do pěny, postupně po jednom zašleháváme vejce, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec ručně metličkou vmícháme strouhanou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládovo-mandlové muffiny

Čokoládovo-mandlové muffiny

Potřebné ingredience

Těsto: 160 g másla, 100 g třtinového cukru, 3 vejce, 2 PL oleje, 80 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 150 g loupaných mandlí, 200 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Změklé máslo, cukr a vejce pokojové teploty vyšleháme do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně metličkou vmícháme strouhané mandle a strouhanou čokoládu…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Plněná pečená rajčata

Plněná pečená rajčata

Potřebné ingredience

cca 10 rajčat, 1 - 1 a 1/2 staršího rohlíku, menší výseč nivy, strouhaná Gouda nebo Eidam, petrželka, olej na vymazání pekáčku.

Postup přípravy

Rajčata seřízneme (můžeme napůl i jen z 1/3, jak komu vyhovuje) a opatrně vydlabeme- dužinu už nepoužíváme. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a na trošce oleje je osmažíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Potřebné ingredience

0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet

Postup přípravy

Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny ze šlehačky

Muffiny ze šlehačky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 1 šlehačka (30% nebo víc), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme, rozdělíme těsto podle toho kolik máte barev, vmícháme potravinářské práškové barvivo (velmi málo hodně barví, vždy raději přidat než přehnat),lžičkou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ PLACKY jak je dělávala  babička :)

BRAMBOROVÉ PLACKY jak je dělávala babička :)

Potřebné ingredience

500g vařených brambor, 2 vejce, hl.mouka, majoránka, sůl, česnek, drcený kmín, pepř, sádlo

Postup přípravy

Rozmačkané uvařené brambory smícháme s ostatními surovinami (kromě sádla a 1 stroužku česneku) na těsto, které zpracujeme na pomoučeném vále na 1cm plát, vykrajujeme skleničkou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuracie prsia od Nanet

Kuracie prsia od Nanet

Potřebné ingredience

700 g kuracie prsia, 8 - 10 strúčikov cesnaku, 70 ml čili sladká omáčka, šťava z polovice citróna, 1 čl kopcom kačacia masť na mäso, 800 g zemiaky varené v šupke, masť na opečenie zemiakov, soľ, mleté čierne korenie.

Postup přípravy

Kuracie prsia nakrájam na kocky. Očistím si cesnak. Ešte budem potrebovať šťavu z polovice citróna a čili sladkú omáčku.Menované ingrediencie zmiešam s mäsom.Pridám soľ a mleté…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákový pekáček s brambory a mozarellou

Květákový pekáček s brambory a mozarellou

Potřebné ingredience

1 květák,brambory,kousek brokolice,1 cibule,asi 25 dkg šunky vcelku,2 balení mozarelly,petržel,pažitku,1 zakysaná smetana,asi 3-4 vejce,sůl,pepř,špetka muškát.květu,česnek

Postup přípravy

...........

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Velikonoční lahodné máslová sušenky

Velikonoční lahodné máslová sušenky

Potřebné ingredience

Receptík není můj je získaný zde jen jsem ho vyladila do Velikonoc polito bílou čokoládovou polevou zapojte děti bude je to bavit :o) tímto všem přeji krásné VELIKONOCE 275g hladké mouky,200g másla,60g cukr moučka(může být malinko více,kdo má rád hodně sladké),špetka soli,pár kapek vanilkového extraktu(nebo vanilk.cukr)

Postup přípravy

Smíchám suché ingredience,přidám části změklého másla,důkladně ručně promíchám,na smršťovací folii utvořím váleček o průměru cca 3-4cm,zabalím do folie,dám ztuhnout do chladu.Poté…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 600g brambor, 200ml vývaru, 2 šalotky, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce dýňového oleje, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, petrželka, sůl, pepř; 4 vykuchaní pstruzi, 100g másla, 1 lžíce tymiánu, sůl, pepř; citrónová šťáva na zakápnutí

Postup přípravy

Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou…

Zobrazit více...

Kategorie