Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pěnová bábovka

Pěnová bábovka

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g cukru krupice, 8 PL oleje, 8 PL vody, 200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, ½ prášku do pečiva, 1 PL kakaa. Dále: máslo a strouhanka na vymazání formy.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ke konci šlehání pomalu přiléváme olej a vodu. Vmícháme prosátou směs suchých surovin. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené s Nivou

Brambory zapečené s Nivou

Potřebné ingredience

1 kg brambor,150 g Nivy,1 větší cibule,4 str.česneku,2 kelímky smetany na vaření,1 lžíce solamylu,máslo,sůl,pepř,majoránka

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a nastrouháme na okurkovém struhadle na jemné plátky.Promícháme s trochou soli (pozor Niva je slaná) a utřeným česnekem..Zapékací misku vymažeme máslem …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem.  Zahřívací a sytá :-)

Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. …

Potřebné ingredience

800g vepřových žeber, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře 3 střední cibule 4 stroužky česneku lžíce sádla uzená paprika (sypká) 1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového) 140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat) 3 mrkve menší máslová dýně, nebo dýně hokkaido zakysaná smetana

Postup přípravy

Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5 Vývar scedíme a kosti obereme. V hrnci na sádle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s jablky a ořechy

Buchta s jablky a ořechy

Potřebné ingredience

4 větší jablka.2 hrnečky polohrubé mouky,1 hrneček krystal.cukru,1 prášek do pečiva,2 lžíce kakaa,1/2 lžičky skořice,hrst vlašských ořechů-posekaných nahrubo,1/2 hrnku oleje.

Postup přípravy

Jablka oloupeme ,zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle,V míse smícháme mouku,cukr,prášek do pečiva,kakao,skořici,přidáme strouhaná jablka,nasekané ořechy a olej-vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní

čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 2 PL kakaa, vanilkový cukrr Náplň: 80 g kokosu, 80 g moučkového cukru, 150 ml mléka, 100 g másla, 70 g pomletých piškotů, 2 polévkové lžíce rumu, čokoládová poleva

Postup přípravy

Recept mám z internetu a zvládl ho i 12letý syn sám. Vypracujeme těsto, dáme na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Potom vyválíme a formičkou vykrajujeme hvězdičky. Dáme na plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Domácí rýmovníková mast - bleskurychle zhojí rýmou podrážděné okolí nosu a jiné kožní oděrky či vysušenou kůži

Domácí rýmovníková mast - bleskurychle zhojí rýmou…

Potřebné ingredience

200 g nosného základu masti (domácí čisté vepřové sádlo, lékařská vazelína, bambucké máslo či kokosový a 20-30 listů rýmovníku

Postup přípravy

1. Ostříháme listy rýmovníku a nakrájíme je na kousky. Stonky odstraníme, ale ničemu to nebude vadit, když je nasekáte na kousky a přidáte k listům.

2. Připravíme si 200…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

0,5 kg pol. mouky, 250ml mléka, 0,5 kostky droždí, 1 vejce, sůl, trochu cukru na kvásek, něco zeleného pro barvu, 1 rohlík na kostičky

Postup přípravy

Uděláme kvásek z droždí, cukru a mléka. Poté přidáme mouku, zelené a vejce, umícháme a nakonec vsypeme nakrájený rohlík, uděláme 3 šišky a necháme 30 minut kynout. Vařime 30 minut…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bulky s krustou

Bulky s krustou

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 240g mléka, 60g vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 7g sušeného droždí. Na krustu: 50g rýžové mouky, 50g vody, 10g oleje, 10g cukru, 4g sušeného droždí, sůl

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a droždí a necháme chvíli stát, než se vytvoří pěna. Poté Přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...

Kategorie