Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
PIZZA - rychlá, z jogurtu

PIZZA - rychlá, z jogurtu

Potřebné ingredience

1 bílý jogurt
1,5 kelímku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme, dáme na kulatý plech vyložený pečícím papírem a zdobíme surovinami, na které máme zrovna chuť :)

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KROKETY

KROKETY

Potřebné ingredience

800 g vařených teplých brambor
210 g mouky
10 g soli
30 g krupice
1 vejce

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme a za horka umačkáme nebo nastrouháme. Přidáme krupici, sůl, vejce, podle potřeby mouku. Upravíme krokety, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme ve…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE

LANGOŠE

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, sůl
1 celé vejce
1 sklenka mléka
50 g droždí
4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout. Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.
Podáváme s kečupem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka (asi 1 kg)
1 kysané zelí
300 g anglické slaniny nebo uzeného masa
4 cibule nakrájené na tenká kolečka
smetana
sůl, drcený kmín

Postup přípravy

Do zapékací misky vrstvíme brambory, cibuli, zelí a slaninu až do výšky zapékací misky. Končíme bramborami, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Pak zalijeme smetanou a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
JARNÍ POMAZÁNKA S ŘEDKVÍ A PÓRKEM

JARNÍ POMAZÁNKA S ŘEDKVÍ A PÓRKEM

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo
(nebo tvaroh)
2 lžíce Ramy
(nebo jiného margarínu)
3 tavené sýry
150 g strouhané ředkve
(lehce vymačkejte vodu)
100 g jemně nakrájeného pórku
(světlá část)
půl čajové lžičky mleté papriky
sůl dle chuti

Postup přípravy

Všechny suroviny vymíchejte elektrickým šlehačem. Sojové rohlíky nakrájejte zešikma na širší plátky, natřete pomazánkou a ozdobte kousky rajčete a kouskem petrželky (plátky…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
RYCHLÝ SALÁT NA CHLEBÍČKY

RYCHLÝ SALÁT NA CHLEBÍČKY

Potřebné ingredience

400 g dietního salámu (nebo Junioru) nastrouhat
1 velká, nadrobno nakrájená cibule
3 kyselé okurky nastrouhat nebo nakrájet na drobné kostičky
4 lžíce tatarské omáčky

Zálivka:

2 lžíce oleje, octa, cukru, hořčice, kečupu
trošku vody
trošku pepře, sladké papriky

Postup přípravy

Všechny suroviny na zálivku lehce svaříme až se spojí a po vychládnutí smícháme se všemi ostatními přísadami.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
UTOPENCI

UTOPENCI

Potřebné ingredience

Na nálev:

3 a 1/2 dcl vody
1 (nebo 1 a 1/2) dcl octa
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 čili paprička (či feferonka)
sůl

A dále:
750 g točeného salámu
1 malá hlávka strouhaného bílého zelí (nemusí být, ale je to výborné)
4 cibule

Postup přípravy

Připravíme nálev, který krátce povaříme a necháme vychládnout. Točený salám nakrájíme na špalíky, které ještě podélně rozkrojíme napůl a každou polovinu několikrát lehce nařízneme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

200 g brokolice
150 g žampionů
2-3 vejce
50 g strouhaného eidamu
sůl, kmín

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
„BRAMBORIZZA“

„BRAMBORIZZA“

Potřebné ingredience

4 středně velké brambory
1 menší cibule
1 rajče
1 menší paprika
1 kyselá okurka
1 vejce
strouhaný sýr
provensálské koření, sůl

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty
2 velké cibule
mletá paprika sladká
trošku grilovacího koření
sůl
1 větší rajský protlak
mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření (vznikne…

Zobrazit více...

Kategorie