Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Přírodní krůtí kousky - snadná,rychlá příprava

Přírodní krůtí kousky - snadná,rychlá příprava

Potřebné ingredience

Krůtí (nebo kuřecí) prsa mrkev,hrášek,porek (můžou být mražené) vývar - nebo zeleninový bujon kečup kukuřičný škrob (maizena)

Postup přípravy

Kuřecí nebo krůtí kousky okořeníme - grilovacím kořením, zprudka opečeme na oleji, do výpeku pak dáme zeleninu a orestujeme. Zalijeme vývarem, nebo vodou se zeleninovým bujonem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SUPER RYCHLÝ OBĚD PRO NÁVŠTĚVU, URČITĚ PŘEKVAPÍTE

SUPER RYCHLÝ OBĚD PRO NÁVŠTĚVU, URČITĚ PŘEKVAPÍTE

Potřebné ingredience

Vepřová krkovička (podle počtu strávníků) cibule,pórek, zelená/bílá paprika anglická slanina grilovací koření,koření na steaky, česnek, pytlíček na pečení,prodává například DM drogerie

Postup přípravy

Maso omyjeme,osušíme a okořeníme podle libosti - já dala trochu gril. koření pro barvu,koření na steaky, a prolisovaný česnek, můžeme potřít maso i hořticí.
Do pečícího…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA TĚSTO - CHLEBOVÉ

PIZZA TĚSTO - CHLEBOVÉ

Potřebné ingredience

250 G HLADKÉ MOUKY 30 G SUŠENÉHO DROŽDÍ 1 ČL SOLI, 1 ČL CUKRU 250 G HRUBÉ MOUKY NA ŠPIČKU NOŽE DRCENÉHO KMÍNU 15 G SÁDLA 2 VEJCE 1/4 L VLAŽNÉ VODY

Postup přípravy

MOUKU PROSIJEME DO MÍSY, VMÍCHÁME DROŽDÍ, KOŘENÍ,SÁDLO, PŘIDÁME VLAŽNOU VODU,VEJCE A VŠE PROPRACUJEME
NECHÁME 30 MINUT ODLEŽET
ZNOVU PROMÍCHÁME A NECHÁME KYNOUT 30 MINUT…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ZAPEČENÉ BAGETY

ZAPEČENÉ BAGETY

Potřebné ingredience

mleté maso (lépe jen hovězí) cibule olej oregano česnek drcená rajčata (nebo protlak,kečup)

Postup přípravy

mleté maso (lepší jen hovězí) na cibulce opečeme, pak osolíme opepříme, přidáme oloupaná nakrájená rajčata (kdo nemá čas - tak kečup nebo protlak) česnek,oregano

pak si…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky a perníková chaloupka

Perníčky a perníková chaloupka

Potřebné ingredience

Recept je od Jany ID 99812 75 dkg hladké mouky, 20 dkg mouč. cukru, 23 dkg medu, 15 dkg hery, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, asi lžíce koření ( směs koření na perníčky od Vitany)+ lžička skořice, 1 a 1/2 lžičky sody... Poleva: 1 bílek,20 dkg cukru a lžička nebo dvě citronové šťávy,vše přes sítko ( cukr minimálně 3 x ) Míchat ručně cca 20 minut.

Postup přípravy

suroviny postupně zpracovat

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
RYBÍ FILÉ V KŘUPAVÉ KRUSTĚ (z Apetita)

RYBÍ FILÉ V KŘUPAVÉ KRUSTĚ (z Apetita)

Potřebné ingredience

Porce rybího filé (lepší je čerstvá ryba) a lepší jsou vyšší porce s malým obsahem vody olivový olej strouhanka bazalka,pórek - nemusí být pistáciové oříšky nebo mandle eidam máslo

Postup přípravy

Rybí filé omyjeme, osušíme, osolíme
Připravíme si v misce asi 2 lžíce změklého másla, 4 lžíce strouhanky. trochu bazalky,lžíce nastrouhaného eidamu- Já přidala najemno nasekané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SACHR JABLKOVÝ DORT, MOŽNO JAKO MUFINY, NEBO BÁBOVKA

SACHR JABLKOVÝ DORT, MOŽNO JAKO MUFINY, NEBO BÁBOVKA

Potřebné ingredience

100 gr. rostlinného tuku (hera) 300 gr. krupicového cukru (nebo krystal) 3 vejce 300 gr. strouhaných jablek (vymačkáme z nich šťávu) 150 gr hladké mouky 100 gr. polohrubé mouky 40 gr. kakaa 1 prášek do pečiva šlehačka - ušlehat se ztužovačem, nebo šlehačka ve spreji čokoláda+100% tuk na polevu

Postup přípravy

změklý tuk vyšleháme s cukrem, přidáváme postupně vajíčka, pak nastrouhaná jablka,mouku s prdopečem a kakaem, promícháme
Dáme do vymazané a vysypané formy
pečeme ve vyhřáté…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehýnka s brambory na smetaně

Kuřecí stehýnka s brambory na smetaně

Potřebné ingredience

vykoštěná kuřecí stehna smetana brambory cibule koření dle libosti - koření na kuře,grilovací koření,tymián,sůl .... tvrdý sýr/ niva kdo co má rád

Postup přípravy

Do pekáčku si dáme cibuli, na ni položíme brambory - já měla nové maličké,tak jsem je dala jen na půlky, trochu jsem osolila, na brambory potom kuřecí stehna (měla jsem je…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT SE SÝREM

ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT SE SÝREM

Potřebné ingredience

2 SVAZKY ŘEDKVIČEK 200 g STERILOVANÉHO CELERU 200 g EIDAMU ZÁLIVKA: 150 ml bílého jogurtu pepř, sůl, cukru 1 lžička hořčice kopr

Postup přípravy

Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s okapaným celerem a s nahrubo nastrouhaným sýrem. Směs přelijeme jogurtovou zálivkou a posypeme koprem. Podáváme s pečivem

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S VEJCI

ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S VEJCI

Potřebné ingredience

3 SVAZKY ŘEDKVIČEK 3 NATVRDO VAŘENÁ VEJCE 150 ML BÍLÉHO JOGURTU SŮL 1 LŽIČKA FRANCOUZSKÉ HOŘČICE PETRŽELKA

Postup přípravy

ŘEDKVIČKY DOBŘE OMYJEME A NAKRÁJÍME NA KOLEČKA. ŽLOUTKY UTŘEME SE SOLÍ, HOŘČICÍ A JOGURTEM, NALIJEME NA ŘEDKVIČKY A SMĚS DOBŘE PROMÍCHÁME, SALÁT ROZDĚLÍME NA TALÍŘKY NEBO DO MISEK…

Zobrazit více...

Kategorie