INSPIRACE Z ANGLIE - netradiční svatební dorty
Potřebné ingredience
Kamarádka z Anglie mi poslala pár inspirativních dortíků. Podobné jsem tu ještě neviděla, tak se chci s vámi o tu krásu podělit...
Srdíčko s fialkami
Potřebné ingredience
Mramorovaný korpus, pařížská šlehačka, pudinkový krém, K2, marcipán. Váha dortíku jen 1,4 kg
Kulatý s liliemi
Potřebné ingredience
2 korpusy - jeden mramorovaný ze 4 vajec, druhý světlý ze 3 vajec. Krémy-vanilkový pudinkový a pařížský (2 šlehačky + 200g hořká čokoláda), jahody, K2, marcipán. Váha dortu: 3,2 kg
Postup přípravy
viz obrázky. Poprvé jsem použila kleštičky na zdobený okraj. Moc dobře se s nimi pracuje, i když musím ještě trénovat. Ale na poprvé to zas tak špatně nedopadlo :o)
Čokoládový dort z bílé, mléčné i hořké čokolády
Potřebné ingredience
spousta čokolády
Postup přípravy
Piškotový korpus, 1ks bílé šlehačky se ztužovačem, jahody, pařížská šlehačka (3ks šlehačky + 300g hořké čokolády), posypáno 200g mléčnou čokoládou. Trubičky z hořké čokolády a…
Čokoládový minidortíček
Potřebné ingredience
světlý korpus, šlehačka, čokoláda, čokoozdoby a čokoládové zdobení
Kytice 30 růží
Potřebné ingredience
korpurs mramorový od Dáši a světlý od Libušky (Galli), krémy čokoládový nastavovaný kaší a jahodový pudinkový, jahody, mandarinky, K2 a mléčná hmota od Arielll
Postup přípravy
Dort je pro mou sestru k 30.narozeninám, dělala jsem ho dnes do 3:30 a už nikdy více. Myslela jsem si, že to bude "brnkačka" :o)
S výsledkem jsem byla docela spokojená, ovšem…
Jarní dortík s beruškami
Potřebné ingredience
mramorový korpus od Dáši, krém pudinkový vanilkový a čokoládový nastavovaný kaší, mandarinky, mléčná hmota od Arielll, K2 na kytičky
Tvarohový dort s čokoládovými ozdobami
Potřebné ingredience
4dcl mléka, 2 pol.lžíce želatiny, cukr krupice dle chuti (dávám cca 1,5 dcl), 1/2 vanilkového cukru (nemusí být), 1/2 másla, 1/2kg tvarohu
Postup přípravy
Želatinu necháme nabobtnat ve 2dcl studeného mléka. Poté ji zahřejema až k varu (ale nesmí vařit!), nalijeme do mixéru a přidáme ostatní přísady. Rozmixujeme a přelijeme do…
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
korupus od Dáši, pařížská šlehačka, modelovací čokoláda, bílá čokoláda, šlehačka, polevy v sáčku
Postup přípravy
Mramorový korpus od Dáši naplněn pařížskou šlehačkou, nahoře je poleva ze šlehačky a bílé čokolády (stále se mi nedaří to úúúúplně vyhladit :o( , ozdobeno čokoládovými růžemi a…
Jarní minidortíčky
Potřebné ingredience
korpus mramorovaný od Dáši, rybízová marmeláda, krém s ledovými kaštany, K2, marcipán dle Arielll
Postup přípravy
Takhle to dopadá, když je "absťák" po pečení :o) Průměr dortíku 8cm.