OMÁČKY
Zobrazit více...
Svíčková omáčka
Potřebné ingredience
cibule, 1kg vepřové kýty, malé halali, mrkev, celer, petržel, sůl, 2 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, smetanu
Postup přípravy
Osmahneme cibulku, maso na ní lehce otočíme, aby se zatáhlo. Poté maso dáme do hrnce i s cibulkou a olejem a osolíme. Přidáme propláchlé halali a nastrouháme mrkev, celer a…
PIZZY, CHLEBY
Zobrazit více...
Calzone kapsa
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky 1 lžička soli 2 lžičky cukru 3,5 dkg droždí trochu vody, oleje náplň dle chuti
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto a necháme tak 2 hodinky vykynout.
Po vykynutí rozdělíme na čtyři bochánky a postupně vyválíme plát. Ten pomažeme kečupem a poklademe…