Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda

Broskvová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ovocné knedlíky nekynuté-z bramborového těsta

Ovocné knedlíky nekynuté-z bramborového těsta

Potřebné ingredience

1 kg brambor - nejlépe starých, 1 vejce ,1/2 lžičky soli , hrst krupice , polohrubá mouka , hladká mouka , ovoce-k tomuto těstu se chuťově nejlépe hodí švestky , blumky a podobné ovoce

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve šlupce,ještě teplé oloupeme.Brambory nejlépe vlažné nastrouháme na hrubo,nebo protlačíme lisem na brambory,můžeme je i rozválet válečkem.Přidáme vajíčko ,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí

Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí

Potřebné ingredience

60dkg višní , 40dkgjablek ,1/2 lžičky skořice , 1 lžička kys. citronové ,1 Gelfix Klasik 1:1 od Dr.Oetkera , 1,12 kg cukru krupice

Postup přípravy

Odpeckované višně a očištěná jablka semeleme na masovém strojku.Dáme do hrnce spolu se skořicí , kys. citronovou a cukrem smíchaným s Gelfixem.Přivedeme za stálého míchání k varu…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Letní okurkové osvěžení.

Letní okurkové osvěžení.

Potřebné ingredience

1 středně velká okurka NÁLEV:0,5 l vody , 1 rovná lžička soli , 2 mírně navršené lžíce cukru krystalu , 3 lžíce octa

Postup přípravy

Okurku okrájíme , nastrouháme na hrubém struhadle do porcelánové mísy a zalijeme hotovým nálevem.Dáme asi na jednu hodinu do lednice.Chceme-li jíst hned , dáme do nálevu několik…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Malinové želé

Malinové želé

Potřebné ingredience

Šťáva z 1 citronu,1/2 l vody , 50 dkg malin,30 dkg cukru krupice,1 Gelfix Extra 2:1

Postup přípravy

Očišťěné maliny spolu s citronovou šťávou a 1/4 l vody povaříme asi 2 minuty.Propasírujeme,přidáme 1/4 l vody a cukr smíchaný s Gelfixem,za stálého míchání přivedeme k varu,vaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda s banány

Jahodová marmeláda s banány

Potřebné ingredience

70dkg jahod , 30dkg banánů , 1 lžička kys. citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(nejlepší je od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Ideální recept , máme-li málo jahod,banány ji nastaví a dodají marmeládě lahodnou chuť.Jahody zbavené stopek i terčíku a banány semeleme na masovém strojku.Smícháme v hrnci s…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ovocné knedlíky nekynuté

Ovocné knedlíky nekynuté

Potřebné ingredience

mléko,hrubá krupice,sůl,vejce,polohrubá mouka,hladká mouka-na těsto

Postup přípravy

Tohle těsto na knedlíky se nelepí (nepatlá se na ruce) a nerozváří se.Pro 4 osoby stačí 0,6 l mléka.Dáme je vařit,přidáme špetku soli , do vařícího mléka tenkým praménkem sypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Olejová dvoubarevná bábovka

Olejová dvoubarevná bábovka

Potřebné ingredience

23dkg cukru krupice,25dkg polohrubé mouky,1 sklenice mléka,1 sklenice oleje,1/2 prášku do pečiva,4 vejce,1 lžíce kakaa,1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.Oddělíme bílky,které později vyšleháme na sníh.Šleháme žloutky ,postupně přiléváme po kapkách olej,potom přidáme van. cukr , cukr a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kleprlík

Kleprlík

Potřebné ingredience

Na piškot:5 vajec,cukr krupice-množství odpovídá váze 5-ti vajec i se skořápkami,polohrubá mouka-váha 4 vajec i se skoř. ,5 lžic oleje,5 lžic vody, 1/2 prášku do pečiva(pokud těsto dobře vyšleháme el. šlehačem,tak nemusí být),KRÉM:1/2 l mléka,1 van. pudink,cukr podle chuti,1 lžíce rumu,1 smetanový nebo méně tučný ale hladký tvaroh;brosvový kompot;ŽELÉ:šťáva z kompotu,2 vanilkové pudinky

Postup přípravy

Ve šlehači šleháme vejce,přidáme cukr,5 lžic vody a pomalu přidáváme po lžíci olej,potom pomalu přisypáváme mouku se zamíchaným práškem do pečiva.Dáme na plech péci do vyhřáté…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 malá cuketa-asi 200g,1 stř. cibule,1 brambora,1 kostka zeleninivého bujónu,80 g malých mušliček,sůl,pepř,petrželka

Postup přípravy

VARIANTA č.1 pro děti od 4 let a pro dospělé:Do 1 litru vody dáme vařit oloupanou celou cibuli,cuketu nakrájenou na kostky,kostku bujónu a okrájenou bramboru,vaříme asi 12 min…

Zobrazit více...

Kategorie