Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborák "Popovický Kozel "

Bramborák "Popovický Kozel "

Potřebné ingredience

1 kg očištěných syrových brambor, 1 pivní sýr,20 dkg hladké mouky,15 dkg uzeného vařeného masa ( nemusí být), 1 dl popovického piva,1 vejce ,česnek dle chuti,sůl.pepř olej na pečení bramboráků

Postup přípravy

Brambory najemno nastouháme do mísy , přidáme nastrouhaný sýr,přidáme vejce,pivo ,sůl.pepř,utřený česnek,pokrájené uzené na kostičky a zahustíme hladkou moukou.Z těsta pečeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta s hořčičnou omáčkou

Kotleta s hořčičnou omáčkou

Potřebné ingredience

4 kotlety(lépe bez kosti),sůl.pepř,olej ,anglická slanina Na hořčičnou omáčku:malou cibuli,30g másla,30g hladké mouky,1 lžíce plnotučné hořčice,trochu bílého vína,citonová šťáva,1 žloutek,vývar

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme ,potřeme olejem a necháme půl hodiny odpočinout.Mezi tím si připravíme hořčičnou omáčku:z másla,nakrájené cibule a hladké mouky si uděláme jíšku…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

500 g vepřové maso 1 cibule 2ks masoxu nakládané okurky hladká mouka olej na ochucení sůl a pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji spěníme cibulku, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1,5l), přidáme 3 rozkájené okurky, masox, sůl a pepř. Dusíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá bramboračka

Poctivá bramboračka

Potřebné ingredience

500g brambor, 3 mrkve, 2 petržele,1/2 menšího celeru, 1 cibule,70g másla,4 stroužky česneku,2 lžíce hladké mouky,2 hrsti sušených hub,drcený kmín, sůl,pepř,majoránka,špetka muškátového oříšku,zelená petrželka (nebo libeček)

Postup přípravy

Brambory ,mrkev,celer,petržel, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.Ve větším hrnci na másle zpěníme cibuli a prolisovaný česnek,po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dokud…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s cibulovou krustou a tymiánem

Losos s cibulovou krustou a tymiánem

Potřebné ingredience

Losos, cca 3 větší cibule, kousek másla, trocha olivového oleje, pepř, tymián

Postup přípravy

Oloupeme cibuli, nakrájíme na půl kolečka, která restujeme na másle spolu s tymiánem, až je cibulka pěkně měkká a sklovatá. Lososa pokapeme olivovým olejem, osolíme, malinko…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Špaldovo - maizenové pečivo

Špaldovo - maizenové pečivo

Potřebné ingredience

200 g maizeny (solamyl), 1 ks vanilkového pudingu, 200 g špaldovej múky jemnej celozrnej, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 1 ks žĺtok, 2-3 PL bieleho jogurtu, 1/2 bal. PDP, na dokončenie - ľubovoľný džem, ozdoby

Postup přípravy

Výborné linecké pečivo, klasická hladká múka je nahradená špaldovou.


POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčové řezy

Punčové řezy

Potřebné ingredience

Korpus : 2x Plát Suroviny na jeden plát : 4 vejce 80g polohrubé mouky 80g cukru krupice

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu za postupného zašlehávání cukru krupice. Poté opatrně vmícháme rozmíchané žloutky a mouku. Rozetřeme na pečící papír uřezaný dle velikosti plechu a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso s řepou a hruškami

Kuřecí maso s řepou a hruškami

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsou, 3 střední řepy, 2 hrušky, několik snítek tymiánu, rukola, hrst kešu ořechů, 1 lžíce medu, 1 lžička cukru, 1 lžíce balzmika, sůl, pepř, lžíce citrónové šťávy, olivový olej, máslo, grilovací koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naložíme do oleje s grilovacím kořením, necháme několik hodin marinovat. Řepu ve slupce uvaříme doměkka (asi 1 hodinu). Hrušky oloupeme a nakrájíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DVOUBAREVNÁ BUCHTA

DVOUBAREVNÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

Na tmavé těsto potřebujeme: 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 3 polévkové lžíce kakaa na vaření Na tvarohové těsto: 2 nízkotučné tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding - prášek, 1/2 hrnku moučkového cukru, 2 vejce, 1 hrnek mléka

Postup přípravy

Do vymazaného a moukou vysypanénou plechu s vyšším okrajem nalijte větší polovinu kakaového těsta, na něj nalijte tvarohové těsto (je řidší)

Navrch nalijte zbytek kakaové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Prolévaná buchta

Prolévaná buchta

Potřebné ingredience

250g másla, 1 hrnek vody, 1 PP, sůl, 2 lžíce kakaa, 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, kokos na posypání, rum

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přidáme kakao, vodu a cukr. Vaříme 5 - 10min. 1 hrnek směsi odlijeme, přidáme 2 lžíce rumu a necháme stranou, zbytek směsi necháme chvíli vychladnout. Do mírně…

Zobrazit více...

Kategorie