Karamelová bábovka
Potřebné ingredience
1 máslo (hera), 1/2 hořč. sklenky vody, 2 hořč. sklenky cukru, 3 lžíce kakaa, 4 vejce, 2 hořč. sklenky hladké mouky, prdopeč (Sklenka je cca 2-2,5 dcl) Název "Karamelová" je, protože se cukr nejprve tepelně upravuje se zbytkem surovin a nedává se žádný pudink ani nic podobného. Díky této úpravě dlouho vydrží čerstvá!!!
Postup přípravy
máslo (heru) vodu, cukr, kakao v hrnci ohřát - než začne vřít, pak hned vypnout.
Potom nechat vychladit, jinak by se žloutky uvařily a průběžně míchat.
Až bude pokojové…
Zapečené brambory s mletým masem a sýrem-děkuji Hathor
Potřebné ingredience
Ingredience •2 kg brambor •5 stroužků česneku •2 cibule •3 bobkové listy •10 kuliček nového koření •500 g mletého masa •250 g tvrdého sýra •kečup •špetku pepře •paprika sladká •olej •sůl
Postup přípravy
Postup
Na oleji usmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rozlisovaný česnek, koření, kečup a mleté maso. Vše dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory, které po…
Muffiny s ovocem-děkuji maminčinyrecepty
Potřebné ingredience
Ingredience 2 hrnky hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 3 lžíce oleje, špetka soli, 1 hrnek ovoce, půl hrnku cukru krupice
Postup přípravy
Postup
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé všechny tekuté a rozšleháme. Obsah obou misek smícháme, vmícháme ovoce a nalijeme do vymazaných a vysypaných…
Karbanátky a tvarohem
Potřebné ingredience
Tvarohové karbanátky: 250g tvarohu v alobalu, měkký salám 400g, česnek dle chuti, 2 vejce, strouhanka na zahuštění, sůl,pepř, a strouhaný sýr a strouhanku na obalení...
Postup přípravy
Vše smíchat a pak tvořit placičky obalit ve strouhance a osmažit na oleji Dobrou chuť
Bramborák "Popovický Kozel "
Potřebné ingredience
1 kg očištěných syrových brambor, 1 pivní sýr,20 dkg hladké mouky,15 dkg uzeného vařeného masa ( nemusí být), 1 dl popovického piva,1 vejce ,česnek dle chuti,sůl.pepř olej na pečení bramboráků
Postup přípravy
Brambory najemno nastouháme do mísy , přidáme nastrouhaný sýr,přidáme vejce,pivo ,sůl.pepř,utřený česnek,pokrájené uzené na kostičky a zahustíme hladkou moukou.Z těsta pečeme na…
Kotleta s hořčičnou omáčkou
Potřebné ingredience
4 kotlety(lépe bez kosti),sůl.pepř,olej ,anglická slanina Na hořčičnou omáčku:malou cibuli,30g másla,30g hladké mouky,1 lžíce plnotučné hořčice,trochu bílého vína,citonová šťáva,1 žloutek,vývar
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme ,potřeme olejem a necháme půl hodiny odpočinout.Mezi tím si připravíme hořčičnou omáčku:z másla,nakrájené cibule a hladké mouky si uděláme jíšku…
Znojemská omáčka
Potřebné ingredience
500 g vepřové maso 1 cibule 2ks masoxu nakládané okurky hladká mouka olej na ochucení sůl a pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji spěníme cibulku, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1,5l), přidáme 3 rozkájené okurky, masox, sůl a pepř. Dusíme…
Poctivá bramboračka
Potřebné ingredience
500g brambor, 3 mrkve, 2 petržele,1/2 menšího celeru, 1 cibule,70g másla,4 stroužky česneku,2 lžíce hladké mouky,2 hrsti sušených hub,drcený kmín, sůl,pepř,majoránka,špetka muškátového oříšku,zelená petrželka (nebo libeček)
Postup přípravy
Brambory ,mrkev,celer,petržel, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.Ve větším hrnci na másle zpěníme cibuli a prolisovaný česnek,po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dokud…
Losos s cibulovou krustou a tymiánem
Potřebné ingredience
Losos, cca 3 větší cibule, kousek másla, trocha olivového oleje, pepř, tymián
Postup přípravy
Oloupeme cibuli, nakrájíme na půl kolečka, která restujeme na másle spolu s tymiánem, až je cibulka pěkně měkká a sklovatá. Lososa pokapeme olivovým olejem, osolíme, malinko…
Špaldovo - maizenové pečivo
Potřebné ingredience
200 g maizeny (solamyl), 1 ks vanilkového pudingu, 200 g špaldovej múky jemnej celozrnej, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 1 ks žĺtok, 2-3 PL bieleho jogurtu, 1/2 bal. PDP, na dokončenie - ľubovoľný džem, ozdoby
Postup přípravy
Výborné linecké pečivo, klasická hladká múka je nahradená špaldovou.
POSTUP v obrázkoch: