Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Arroz mexicana – mexická rýže -DĚKUJI DROBKOVI

Arroz mexicana – mexická rýže -DĚKUJI DROBKOVI

Potřebné ingredience

•6 porcí Ingredience •2 cibule nadrobno •2 lžíce oleje •40 dkg mletého vepřového, to je základní maso Mexika, tak jako kdysi doma, kráva je na mléko. Klidně ale použijte jakékoli mleté, včetně krůty, jen přidejte něco mastného, ona krůta je suchá •0,56 l vývaru (2 hrnky) •1 dl plechovka rajského protlaku •sůl, pepř •2 lžíce cukru •jakékoli pálivé papričky, množství záleží na odvaze •1 velká zelená paprika, na kostičky (nebo něco salsy z obchodu, to dávám já) •30 dkg rýže

Postup přípravy

Úvod

Mexická rýže se to jmenovalo v kuchařce Vaříme chutně, zdravě, hospodárně, kterou jsem kdysi, začátkem sedmdesátých let koupil. S Mexikem má společné jen to jméno,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Potřebné ingredience

600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.

Postup přípravy

Příprava receptu


Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá kakaová buchta-DĚKUJI PETOLDY

Rychlá kakaová buchta-DĚKUJI PETOLDY

Potřebné ingredience

Suroviny: těsto: 250g cukr krystal 300g pol. mouka 4PL kakaa 1 prášek do pečiva 1/4L mléka 100g rozpuštěné máslo 2 PL oleje 1 vejce Poleva: 100g rozpuštěného másla 200g cukru moučka 2-3PL studené vody 2PL rumu(nemusí být) 3PL kakaa

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Těsto-vše smíchat dohromady, nalít na větší plech s pečícím papírem a péct 10-15minut na 200stupňů
Poleva- vše smíchat dohromady a natřít na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE

boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE

Potřebné ingredience

Jak dlouho? Doba přípravy: 40 minutdo hodiny Počet porcí 4 Ingredience 1 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 2 jemně nasekané cibule několik řapíků celeru, jemně nasekaných 2 středně velké mrkve, drobně nasekané nebo nastrouhané nahrubo 350 g mletého masa (hovězí nebo směs) sůl a čerstvě mletý pepř 250 ml mléka špetka strouhaného muškátového oříšku 250 ml suchého bílého vína 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta čerstvě strouhaný parmazán k podávání 400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)

Postup přípravy

Příprava jídla
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na hlívě s hlívovou nádivkou-děkuji Janince

Kuře na hlívě s hlívovou nádivkou-děkuji Janince

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 větší kuře, máslo, sůl, kmín, hlíva ústřičná. Nádivka: 3 rohlíky, 2 vajíčka, mléko, 100 g drůbežího salámu, hlíva, hrst petrželky, kousek másla, pepř, sůl.

Postup přípravy

Kuře si omyjeme, položíme do většího pekáče na plátky másla, osolíme ze všech stran i vnitřek a pokmínujeme. Nakrájíme hlívu a posypeme s ní dno pekáčku s máslem, přikryjeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřové plece 2 cibule lžíce mleté sladké papriky 70g rajského protlaku majoránka 2 stroužky česneku velký brambor trochu oleje voda kostka masoxu sůl a pepř

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Nudle se zelím a slaninou

Nudle se zelím a slaninou

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 středně velká hlávka zelí 200 g anglické slaniny 1 lžíce másla 1 cibule 500 g širokých nudlí 1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Zelí jemně nakrouháme, posolíme a necháme 10 min vypotit. Na pánvi na másle necháme škvařit slaninu a najemno nakrájenou cibuli. Zelí vymačkáme,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná plněná párkem a vejcem

Sekaná plněná párkem a vejcem

Potřebné ingredience

1 - 2 ks párek 2 stroužky česnek 1 - 2 ks vejce natvrdo kapie 500 g mleté maso podle chuti  majoránka  vegeta podle potřeby  vejce  strouhanka

Postup přípravy

Z mletého masa, česneku, vegety, majoránky a vejce zaděláme sekanou. Podle potřeby ji zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvarujeme šišku a doprostřed dáme párek .kapii a uvařené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
vločková kaše-děkuji Lence

vločková kaše-děkuji Lence

Potřebné ingredience

1 špetka sůl 60 g máslo na polití 1/2 l mléko 2 - 3 hrnků ovesné vločky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle chuti  skořice podle potřeby  kompotované broskve a jahody  cukr krupice

Postup přípravy

Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak…

Zobrazit více...

Kategorie