Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI

Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI

Potřebné ingredience

500 g vepřová játra 2 ks červená paprika 300 g slanina 4 ks větší rajče  2ks řapikatý celer velká cibule podle chuti  vegeta podle potřeby  hladká mouka

Postup přípravy

Játra opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat, popř. osušíme kuchyňskou utěrkou. Nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm tlusté plátky (proto vybíráme játra vyšší) a zbytek, ze kterého už…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
rychlá křenová pomazánka z tvarohu -děkuji Betce

rychlá křenová pomazánka z tvarohu -děkuji Betce

Potřebné ingredience

Na 4 porce * 250 g měkkého tučného tvarohu * 1 lžíce strouhaného křenu * 1 bílá cibulka * snítka pažitky * sůl, špetka cukru * olivový olej

Postup přípravy

1. Křen očistíme a nastrouháme najemno. Cibulku pokrájíme nadrobno a pažitku máslo nasekáme. V pánvičce rozpustíme a osmahneme na něm cibulku, když je "do sklovata",…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicový nákyp děkuji ID 216755

Brokolicový nákyp děkuji ID 216755

Potřebné ingredience

UVAŘENO PODLE -Radka Š. (Raduška78) ID 216755-1 brokolice, cca 15 dkg vepřové dušené šunky, cca 10 dkg sýru eidam, 3 stroužky česneku, strouhanka, zakysaná smetana, 2 vajíčka, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

VYBORNÉ A DĚKUJI-Dáme si nejprve povařit na skus brokolici na jednotlivé růžičky v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou-DĚKUJI KLÁŘE

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou-DĚKUJI KLÁŘE

Potřebné ingredience

Suroviny: Kuskus cca 250g mrkev,celer,petržel,pórek,červená paprika,3 rajčata (větší) kuřecí stehenní ř. cca 5 ks vývar nebo rozpuštěný bujón(zeleninový n.hovězí) sójová om.

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Mrkev,celer,petržel nahrubo nastrouháme,papriku nakrájíme na nudličky n. kostičky.Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm osmahneme,trošku přisolíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Malostranské placičky-děkuji  Janičce

Malostranské placičky-děkuji Janičce

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g mletého masa-MIX, 150g tvarohu, 2 vajíčka, 100g nasekané cibule, 1 lžička paprikové vegety, pokud nemáme, spojíme klasickou vegetu s troškou papriky, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce zelené natě, podle potřeby 1-3 lžíce strouhanky a podle chuti i česnek, ten ale být nemusí. Olej na smažení,

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, podle potřeby zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji dorůžova.
Podáváme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš-děkuji APETIT

Hovězí guláš-děkuji APETIT

Potřebné ingredience

Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení

Postup přípravy

Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Café latte- k snídani

Café latte- k snídani

Potřebné ingredience

Suroviny: 75ml mléka-plnotučné 150ml hotové kávy nescafé espresso (1,5 lžičky) cukr podle chuti

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Mléko si ohřejeme a ručním šlehačem vyšleháme lehkou pěnu, do té pak přilejeme horkou kávu (espresso) a osladíme.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE

Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso 4 kuličky celé nové koření 6 dl mléko 1 svazeček čerstvý kopr 1 ks smetana ke šlehání 3 lžíce ocet 8 kuliček celý černý pepř 4 lžíce hladká mouka 1 ks cibule podle chuti  cukr  sůl

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce-děkuji Ottovi

Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce-děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg kuřecích prsou ½ litru silného kuřecího vývaru ½ litru sladké smetany (31%) 1 větší cibule, 100 g másla sůl, pepř, máslová jíška,

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.…

Zobrazit více...

Kategorie