Jednoduché punčové řezy
Potřebné ingredience
12 žloutků, 700 g cukru krystal , 24 lžic horké vody, 580 g hladké mouky, 120 g solamylu, 2 prášky do pečiva, sníh z bílků
Postup přípravy
Postup:
Žloutky s cukrem šleháme ve vajlinku a postupně po lžících přidáváme horkou vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamyl a sníh z bílků. Rozdělíme na tři…
Čtverec s růžemi a břečťanem
Potřebné ingredience
Korpus: vanilka, čokoláda, oříšek. Náplň:jogurtový zeesan, višňový gel, mandarinky
Ovocný čtverec
Potřebné ingredience
Piřkotový korpus. Povrch zdoben krémem a ovocem.
Postup přípravy
Náplň: jogurtový zeesan, šlehačka, meruňkový gel. meruňky. mandarinky.
Malinový dort
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 vejce, 120 g pískového cukru, 120 g hladké mouky, 3 lžíce oleje, trochu kakaa. Náplň: 1 šlehačka, 2 kysané smetany, 250 g bílého jogurtu, 1 1/2 želatinového ztužovače, 1 vanilka, cukr podle chuti, hrst malin (pár odložíme stranou na zdobení),
Postup přípravy
Piškot:
Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukr, žloutky, olej a nakonec opatrně přimícháme mouku. Do části přidáme kakao, po lžících klademe do dortové formy. Zvolna upečeme,…
Svatební dort na přání
Potřebné ingredience
Piškot světlý, náplň: jogurtový zeesan, meruňkový gel a ovoce. Zdobeno klasickým krémem.
Krteček
Potřebné ingredience
Mramorový piškot, náplň: jogurtový zeesan, mandarinky. Váha 2,60 kg.
Slza
Potřebné ingredience
Vanilkový, oříškový a čokoládový piškot, promazaný krémem.
Tatran řezy
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky solamylu, meruňkový džem (nejlépe i s kousky ovoce), 500 ml smetany na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, meruňkový kopot (půlené plody), .
Postup přípravy
Ze základních ingrediencí udělejte piškotový plát. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, do kterého zašleháme moučkový cukr. Jakmile pěna zhoustne, zašlehejte do ní ocet a pak…
Mraky řezy
Potřebné ingredience
1/4 l vody 150 g sádla 150 g hladké mouky 6 vajec Krém: 1/2 l mléka 60 g cukru moučky 1 vanilka 120 g hladké mouky 250 g másla 150 g cukru moučky trochu kakaa .
Postup přípravy
Vodu svaříme se sádlem, přidáme mouku a ihned odstavíme. Mícháme, až je těsto vlažné a postupně zamícháme celá vejce. Těsto rozdělíme na dvě části a každou namažeme na ztuhlým…