Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
MECHOVÝ DORT ZELENÝ

MECHOVÝ DORT ZELENÝ

Potřebné ingredience

těsto: 450 g mraženého špenátového protlaku, 1 citron, 3 vejce, 250 g cukru krupice, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva krém: 3 kelímky mascarpone, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 lžíce (podle chuti) moučkového cukru na ozdobu: maliny, borůvky

Postup přípravy

Postup
Špenát necháme rozmrznout a vyklopíme ho do sítka vyloženého plátnem. Vymačkáme z něho většinu vody a přemístíme ho do misky. Pak špenát promícháme se šťávou a kůrou z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)

VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)

Potřebné ingredience

Žloutkový krém 250 ml mléka 1 sáček pudinku 60 g cukru krupice 2 žloutky 50 g másla Odpalované těsto 120 ml vody špetka soli 60 g másla 100 g hladké mouky 3 vejce

Postup přípravy

Žloutkový krém
250 ml mléka
1 sáček pudinku
60 g cukru krupice
2 žloutky
50 g másla
Postup
Pudink se žloutky rozmícháme v mléce v dostatečně velkém hrnci.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bochník mlynáře Máchala z remosky

Bochník mlynáře Máchala z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli

Postup přípravy

Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.

Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.

Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru, ½ kypřícího prášku, 1 velké nebo dvě malá vejce, 120 g mléka, 40 g oleje; * KRÉM: 350 ml mléka, 1 čokoládový nebo kakaový pudink, 4-5 lžic cukru, 50 g másla, 1 lžíce holandského kakaa, 150 g měkkého tvarohu; NA DOZDOBENÍ: 50 g strouhané čokolády

Postup přípravy

Skvělý moučník podle paní Ivany. (spero) - https://www.mimibazar.cz/recept/157976/rezy-s-cokoladovym-pudinkem
Rozpis je upraven pro rozvírací formu o průměru 26 cm, pečeno ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový koláč z remosky

Citronový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....

Postup přípravy

Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Oddělit bílky a žloutky.

Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Vyšlehat žloutky + cukr +…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlovo-kukuřičné noky

Jáhlovo-kukuřičné noky

Potřebné ingredience

větší miska vřených a částečně rozmixovaných jáhel (vařené ve slané vodě), 1 vanilkový pudink nebo 40g škrobu, 1 vejce, kukuřičná mouka

Postup přípravy

Jáhly v robotu smícháme s vejcem, postupně přisypáváme mouku, než vznikne celkem tuhé těsto. Tvarujeme noky, šišky,... Vaříme v osolené vodě než vyplavou. Podáváme s mákem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Německé perníčky (lebkuchen)

Německé perníčky (lebkuchen)

Potřebné ingredience

80g mletých mandlí, cca 230g hladké mouky, 200g medu, 85g másla, 100g ořechů, 50g kandované pomerančové kůry, 1 lžička PP, 1/2 lžičky sody, kulaté oplatky z jedlého papíru (cca 25ks), koření (2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 badyán, 15 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 1/2 lžičky kardamomu. Čokoládová nebo cukrová poleva.

Postup přípravy

Celé koření podrtíme, a přesejeme přes hrubší sítko. Ořechy nahrubo nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme med a máslo, necháme chvíli vychladnout a přidáme k suchým surovinám, předem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový chlebíček s mandlemi

Čokoládový chlebíček s mandlemi

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g hořké čokolády (minimálně 60%), 100 g másla, 100 g sloupnutých jemně nastrouhaných mandlí, 4 vejce, 100 g cukru moučka, 35 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli. Dále: 75 g hořké čokolády, kousek kokosového oleje nebo 100% tuku, sekané mandle na posypání.

Postup přípravy

Čokoládu a máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Připravíme si mandle a směs mouky s práškem, sodou a solí. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něho 3 lžíce cukru. Zbytek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veganský čokoládový dort

Veganský čokoládový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 100g hladké pšeničné mouky, 100g hladké špaldové mouky, 50g cukru, 60g kakaa, 100g rozpuštěného kokosového oleje, 70g javorového sirupu, 1 lžička sody, 1 lžička PP, sůl, 1 lžička octu, 350g rostlinného mléka, 250g jablečného pyré. Krém: 1 plechovka kokosového mléka, 300g čokolády, 2 plné lžíce povoleného (ne rozpuštěného) kokosového oleje. Ovoce na ozdobu, marmeláda.

Postup přípravy

Na korpus smícháme suché a mokré ingredience zvlášť. Poté suché přisypeme k mokrým a metličkou promícháme. Pečeme ve formě 18-20cm zvolna (cca 160- 170°C asi hodinu). Necháme…

Zobrazit více...

Kategorie