Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Svítek do polévky

Svítek do polévky

Potřebné ingredience

3 vejce, sůl, 2 lžíce rozpuštěného másla, mléko, voda, mouka (hladká, celozrnná pšeničná, žitná celozrnná, ev. trochu kukuřičné), ev. bylinky

Postup přípravy

Utřeme žloutky s máslem a solí, přidám mouku a tekutiny, aby vzniklo řidší těsto, nakonec vmícháme našlehané bílky (buď 2 našlehané do sněhu, nebo všechny našlehané jen zlehka -…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto gorgonzola testoviny

Pesto gorgonzola testoviny

Potřebné ingredience

Bazalkove pesto gorgonzola testoviny parmazan piniove orisky

Postup přípravy

dame varit testoviny na panev cele pesto smichat s nakrajenou gorgonzolou, promichat. smichat s testovinama navrch parmazan a piniove orisky a je hotovo :)

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s krevetami z rýžovaru

Rýže s krevetami z rýžovaru

Potřebné ingredience

4 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 hrnek rýže basmati, 1½ hrnku vody, 250 gramů koktejlových krevet, 1 cibule, 1 mrkev (množství cca na 1 hrnek), 1 hrnek hrášku, 1 hrnek kukuřice, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, kousek másla

Postup přípravy

Rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné).
Krevety nechat rozmrazit a propláchnout.

Připravit marinádu - česnek prolisovat a smíchat s olejem.
Do marinády…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Potřebné ingredience

1 šálek rýže, 1¼ šálku vody, 2 kuřecí stehenní řízky, 1 hrnek hub, ½ mrkve, 2 lžíce vína Mirin, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, čerstvý hrášek na posypání na talíři, (parmezán na posypání)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné)
- maso pokrájet na tenké nudkičky
- houby pokrájet na tenké plátky
- mrkev pokrájet na…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup přípravy

Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…

Zobrazit více...
DORTY
CHUPA CHUPS DORTÍK

CHUPA CHUPS DORTÍK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVÉ PLÁTY
SMETANOVÝ KRÉM: smetana na šlehání 33% + zakysaná smetana 16% + 2 velké lžíce vanilkového pudinku za studena od Dr. Oetkera
ČAJ - "SLADKÁ VIŠEŇ"…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsíčka na tatarce

Kuřecí prsíčka na tatarce

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsíček, sůl, pepř, 4 lžíce tatarky, 2 stroužky česneku, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje na smažení´

Postup přípravy

Prsíčka nakrájíme na plátky, osolime, opepříme.rnMaso promícháme s tatarkou a prolisovaným česnekem a dáme na 30 minut do lednice, bude křehčí a šťavnatější.. Potom plátky kuřete…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Šťavnaté a chutné kuře

Šťavnaté a chutné kuře

Potřebné ingredience

1 kuře, 3 lžíce cukru, 4 lžíce soli, 1 čajová lžička pepře, 1 čajová lžička koriandru, 5 až 6 stroužků česneku, kurkuma, asi 40 párátek

Postup přípravy

Do kuřete napícháme párátka a dáme do nálevu:2 litry vody, 3 lžíce cukru, 4 lžíce soli, 1 čajová lžička pepře, 1 čajová lžička koriandru, 5 až 6 stroužků česneku. Nejlépe přes noc…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa na ajvaru

Kuřecí prsa na ajvaru

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, ajvar, cibule, sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme ajvarem, přidáme cibuli podlijeme vodou a pečeme.
Je možno použít i krkovici

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, vegetu, hladkou mouku, olej, 1/4 l vývaru, 2 papriky, 2 cibule, 20 dkg eidamu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme a nařízneme.
Hladkou mouku promícháme s vegetou, v této směsi obalíme maso.
Na oleji zprudka orestujeme z obou stran
Opečené kotlety naskládáme do…

Zobrazit více...

Kategorie