Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Jednoduchá a dobrá "pica"-recept od kamarádky

Jednoduchá a dobrá "pica"-recept od kamarádky

Potřebné ingredience

na 4 ks:300 ml mléka,1 lžička soli, lžíce cukru krystal, 5 lžic oleje,1/2 kostky kvasnic,500 g polohrubé mouky

Postup přípravy

Není to můj recept, ale asi před rokem mi ho dala kamarádka. Od té doby dělám skoro každý týden, děti ji milují. Rychlé a dobré i pro oslavu nebo prázdniny, kdy je u nás více dětí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová polévka č.1

Cuketová polévka č.1

Potřebné ingredience

Na zahradě mám opět invazi cuket. První letošní polévka: Velká cuketa,já měla kulatou.řepkový olej 2pl 1 cibule,3 stroužky česneku,rýžová moučka,1/2 lžičky kari,podravka,sůl,3trojuhelníčky sýrů,1 mrkev,voda,pažitka

Postup přípravy

Osmažíme cibulku,přihodím cuketu na kostičky nakrájenou,oloupanou.Chvilku dusíme,zasypeme rýžovou moučkou,a dolijeme aby jsme měli cca 1l.Cuketa dost pustí,tak se to špatně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená cuketa se zakysanou smetanou a česnekem

Pečená cuketa se zakysanou smetanou a česnekem

Potřebné ingredience

70 g tvrdého sýra 100 g smetany 1 stroužek česneku 1 mladá cuketa bylinky pode chuti sůl, mleté černé koření, bylinky

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme na plátky,osolíme a pokládáme na plech.Zakysanou smetanu ,nastrouhaný sýr a nasekaný česnek zamícháme a natřeme na kousky cukety.Posypeme bylinkami a zapečeme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný třešňovec podle časopisu Albert

Výborný třešňovec podle časopisu Albert

Potřebné ingredience

100 g másla, 100 g cukru, najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu, 5 žloutků, 5 bílků, 70 g polohrubé mouky, 70 g mletých mandlí nebo ořechů, 500 g vypeckovaných třešní

Postup přípravy

Máslo utřete s cukrem a citronovou kůrou. Do pěny postupně vmíchejte 5 žloutků. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a vmíchejte. Pak přidejte mouku a mandle nebo ořechy (já dala lískové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketové řezy s jahodovým krémem

Cuketové řezy s jahodovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 sklenička oleje, ½ skleničky vody, 2 skleničky nahrubo nastrouhané cukety, 1a1/2 skleničky cukru krupice, 3 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 150 g bílého jogurtu, 380 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker. Dále: kelímek rozmražených jahod. Sklenička je 2 dl.

Postup přípravy

Cuketová buchta se dá dělat samotná, s ovocem nahoře jako bublanina nebo s krémem jako zákusek. Výběr je jen na vás.

Suroviny na korpus jen smícháme dohromady, nalijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VIŠŇOVÁ ZMRZLINA

VIŠŇOVÁ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

250 ml sladké smetany, 2 žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička solamylu, 150 g vypeckovaných višní

Postup přípravy

V hrnku smícháme smetanu se žloutky, lžící třtinového cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou solamylu. Hrnek se směsí postavíme do vodní lázně (do většího hrnce) a vaříme. Směs…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
nejlepší pasta VITTORIO

nejlepší pasta VITTORIO

Potřebné ingredience

1 balení semolinových špaget, 400 g cherry rajčátek, 1/2 červené papriky, 2 vejce, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, strouhaný sýr Grana padano nebo parmezán (nedávat eidam), bazalka, italské koření, sůl, pepř.

Postup přípravy

Do zapékací mísy nakrájíme cherry rajčátka a papriku, posypeme italským kořením nebo sušenou bazalkou, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na 10min.
Uvaříme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Skvělý salát z červené řepy

Skvělý salát z červené řepy

Potřebné ingredience

Dnes si připravíme zdravý a lehký salát z červené řepy s cibulí, česnekem a citronovou šťávou.\r\n\r\nIngredience\r\nČervená řepa – 4 ks (uvařené a oloupané kostičky)\r\nOlivový olej – cca 3 polévkové lžíce\r\nCitrón – šťáva z 1 kusu citrónu\r\nCukr – 30 gramů\r\nČerstvá máta – 2 polévkové lžíce (nasekaná)\r\nČesnek – 2 stroužky\r\nCibule – 2 kusy nakrájené\r\nSůl\r\nPepř

Postup přípravy

Postup přípravy\r\nNejprve na olivovém oleji na pánvi lehce usmažíme česnek a cibuli. Cibule ani česnek by smažením neměli zhnědnout. Po chvíli přidáme vařenou nakrájenou červenou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové kostky

Malinové kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 5 PL vody, 5 PL oleje, 200 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva. Krém: 500 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 500 g malin, 5 PL cukru krupice, 1 PL cukru moučka, 20 g práškové želatiny Dr. Oetker.

Postup přípravy

Rodinná oslava v tropických vedrech a na zahrádce plno malin. Proto vznikl tento zákusek.

Z bílků a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem, vodou a olejem…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový řepný chléb

Kváskový řepný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžička kvásku (z lednice), 110 g žitné mouky, 110 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 ml vlažné vody, 370 g pšeničné hladké mouky (chlebové), 6 g soli, 2 lžičky olivového oleje, 160 g červené řepy

Postup přípravy

Asi 12 hodin předem si připravit kvásek - kvásek + mouka + voda, promíchat a nechat vzejít.


Červenou řepu očistit a nastrouhat nahrubo.

Ke kvásku přidat vodu a…

Zobrazit více...

Kategorie