Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Potřebné ingredience

Listové těsto, šunka, sýr, zelenina, vejce na potření.

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, naplníme šunkou, sýrem, zeleninou, smotáme. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky trochu jinak

Řízky trochu jinak

Potřebné ingredience

Vepřové maso, vejce, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení. Na vývar bujón a máslo.

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a následně ve vajíčku. Osmažíme na pánvi.
Mezitím si připravíme vývar z 1/2 litru vody, kostky bujónu a 1/4 kostky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový závin s tvarohem

Švestkový závin s tvarohem

Potřebné ingredience

Listové těsto, švestky, tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr.

Postup přípravy

Tvaroh smícháme se žloutkem a 100g pískového cukru.
Těsto si rozdělíme na díly a vyválíme. Na jednu polovinu plátku naskládáme švestky, které posypeme vanilkovým cukrem.…

Zobrazit více...
DORTY
Legendární řezy Tatran

Legendární řezy Tatran

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 0,5 kypřícího prášku do pečiva. Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky Solamylu. Meruňkový džem, meruňkový kompot (půlené plody). 2 smetany ke šlehání + 2 ztužovače.

Postup přípravy

Základní suroviny smícháme a upečeme piškot.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu, přidáme cukr, ocet a Solamyl. Hutný sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi…

Zobrazit více...
DORTY
Paříž s broskvemi

Paříž s broskvemi

Potřebné ingredience

KORPUS : 6 vajec, 20 dkg cukr krupice, 18 dkg polohr mouka, 3 lžíce kakaa, špetka prdopeče. Krém: 4 pařížské smetany na šlehání (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů, 1 lžíce kakaa. Poleva : 2 čokolády na vaření, 10dkg 100% tuk (Omega). Broskve.

Postup přípravy

Šlehačku připravíme den dopředu. Šlehačku přivedeme k varu, přidáme do ní nalámané kaštany a kakao. Za stálého míchání necháme přejít varem. Za občasného zamíchání necháme…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s dinosaurem

Dort s dinosaurem

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši (onasi). Meruňková marmeláda. Marcipán ze sušeného mléka podle Arielll.

Postup přípravy

Jsem teprve začátečník. Na boku je vidět, že jsem marcipán nastavovala. Ale malej byl výskal radostí, že má dinosaura, takže můžu být spokojená. :-)

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Trubičky z listového těsta

Trubičky z listového těsta

Potřebné ingredience

Listové těsto, bílky, moučkový cukr, citronová šťáva nebo ocet.

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na 3 části. První kousek vyválíme na obdélník a nakrájíme na proužky 2cm široké a asi 20 cm dlouhé. Vezmeme formičku na trubičky a potřeme ji olejem,…

Zobrazit více...
DORTY
Zbytkový, rychlovka

Zbytkový, rychlovka

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši. Vanilkový krém. Marcipán ze sušeného mléka od Arielll.

Postup přípravy

Zbytkový a ještě k tomu rychlovka. Byl jen pro nás k nedělnímu kafíčku, tak jsem se ani nepárala s úpravou. :-)

Zobrazit více...
DORTY
Moje první prsa

Moje první prsa

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši (onasi). Falešný marcipán od Ariell. Vanilkový krém od babičky. Čokoládové poleva.

VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládová poleva bez čokolády

Čokoládová poleva bez čokolády

Potřebné ingredience

13 dkg cukru, 9 dkg Hery nebo másla, 1 a půl lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu

Postup přípravy

V parní lázni rozpustíme Heru, za stálého míchání přidáváme ostatní suroviny a trochu prohřejeme.

Zobrazit více...

Kategorie