Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SMĚSÍ

TĚSTOVINY S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SMĚSÍ

Potřebné ingredience

Suroviny pro 4 osoby: Špagety dle počtu osob, 1 konzerva loupaných krájených rajčátek, 1 paprikový lusk (případně i feferonku), 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL kečupu, 1 deci vody, 1 trojúhelníček taveného sýru, 1 lžička krystalového cukru (nemusí být) 1 malá špetka sušeného oregána (nemusí být) strouhaný tvrdý sýr, sůl, slunečnicový olej do pánvičky.

Postup přípravy

Směs na těstoviny, kterou jsem si postupně upravovala do této finální podoby.

Postup:
Na pánvičce s olejem orestujeme drobně nakrájenou cibuli, postupně přidáme proužky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHUTNÉ KAKAOVÉ KOSTKY S KOKOSOVÝM KRÉMEM

CHUTNÉ KAKAOVÉ KOSTKY S KOKOSOVÝM KRÉMEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 330 g hladké mouky, 180 g jemného krystalového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 PL kakaa (podle barvy), 250 ml mléka, 175 ml oleje, 2 vejce. Krém: 125 g másla, 1 PL krystalového cukru, 1 PL moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru, 600 ml mléka, 2 sáčky kokosového pudinku, 1 vanička tvarohu, 4 PL kokosu, rum (nemusí být). Ostatní suroviny: Kokos na zasypání naplněného moučníku, popřípadě džem.

Postup přípravy

Kakaový korpus s bílým kokosovým krémem, vše pokryté vrstvou kokosu a dobře zaležené-vznikne měkký, lahodný a voňavý zákusek.

Postup-těsto:
Smícháme mouku s kakaem a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.

Postup přípravy

Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.

Postup:

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU

VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 50 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru 250 ml vlažného mléka, 8 PL oleje, 1 plátek měkkého másla, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 PL zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, ½ kostky čerstvého droždí, špetka soli. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 kostky tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru (dle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, ½ sáčku pudinkového prášku, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na jablkovou náplň: 250 g jablek, 50 g cukru-jemného krystalu, 1 vanilkový cukr, 1-2 PL horké vody, 1 PL rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1 sáček vanilkového skořicového cukur, nebo 1 sáček vanilkového cukru, prášková skořice, sekané vlašské ořechy (nemusí být), strouhanka nebo drcené piškot, rozpuštěné máslo na potření závinů.

Postup přípravy

Chutný, do zlatava upečený závin z kynutého těsta, vydrží dlouho vláčný.

Postup-jablečná náplň:
Jablka pokrájená na plátky posypeme oběma cukry, zalijeme horkou vodou,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM

ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 lžička cukru, ½ kostky droždí, 1 vejce, špetka soli. Ostatní suroviny: Ovoce, perník na strouhání, moučkový cukr, máslo.

Postup přípravy

Perník ve všech podobách pro mě odjakživa vždy představuje mimořádnou záležitost.
Je i výtečný nastrouhaný na ovocných knedlících, kde příjemně ladí se švestkovou, nebo…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BABIČČINY SKVĚLÉ - OPÉKANÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY

BABIČČINY SKVĚLÉ - OPÉKANÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

Suroviny na jednu porci: 5-6 kusů středních brambor, sůl, 2 stroužky oloupaného česneku, slunečnicový olej, (Je dobré přidat o 1-2 brambory víc, protože musíme počítat s neodolatelným uzobáváním při opékání).

Postup přípravy

Tento snadný způsob úpravy brambor, který úspěšně připravuje v naší rodině babička, je velmi vhodný nejen v podobě přílohy k masu, ale i skvěle chutná jako samostatný pokrm.

Zobrazit více...
DORTY
VÝBORNÝ MEDOVNÍK S NÁPLNĚMI ZE SALKA

VÝBORNÝ MEDOVNÍK S NÁPLNĚMI ZE SALKA

Potřebné ingredience

Suroviny na medové těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 vejce, 4 polévkové lžíce medu, 1 PL octa, 2 kávové lžičky jedlé sody. Suroviny na bílý a karamelový krém ze Salka: 2 kostky másla (2x250 g), 1 plechovka kondenzovaného bílého slazeného mléka, 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka (všechny suroviny musí mít stejnou-nejlépe pokojovou teplotu). Ostatní suroviny: 100 g strouhaných vlašských ořechů 100 g strouhaného perníku z upečených odřezků těsta. Suroviny na rozvar (sirup) pro potírání placek: 1 deci převařené vody, 1 lžička rumu a 1 lžička cukru.

Postup přípravy

Náročnost přípravy medového dortíku je nakonec pak kompenzované skvělým chuťovým zážitkem.

Postup-oba krémy:
Každou kostku másla samostatně vyšleháme do pěny a postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ

OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 150 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 120 g másla, 100 g hořké čokolády, 2 vejce, ½ sáčku kypřícího prášku, ½ sáčku čokoládového pudinku, malá špetka soli, 1-2 lžičky rumu. Jogurtová náplň: 400 g bílého jogurtu /2 kelímky/, 1 PL hladké mouky,1 sáček vanilkového nebo kokosového pudinku, 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Ostatní suroviny: 250-300 g okapaných a rozpůlených švestek.

Postup přípravy

Čokoládový moučník ochucený švestkami je v kontrastním spojení bílé jogurtové náplně chutný i osvěžující zároveň.

Postup:

Čokoládu rozpustíme i s máslem nad párou a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ZAPLÉTANÝ KŘEHKÝ ZÁVIN S PŘÍDAVKEM JOGURTU

ZAPLÉTANÝ KŘEHKÝ ZÁVIN S PŘÍDAVKEM JOGURTU

Potřebné ingredience

Suroviny: 200 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, 100 g chladného másla, 2 žloutky, 2 PL bílého jogurtu, nebo zakysané smetany, malá špetka soli. Náplň: libovolná.

Postup přípravy

Závin nemusí být jen zarolovaný nebo přeložený, ale také zaplétaný. A není to o nic víc pracné, než ty první dvě jmenované techniky-navíc skvěle vypadá.

Postup:
V míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY S OSTRUŽINOU

JEMNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY S OSTRUŽINOU

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 žloutky, Tvarohová náplň: 250 g tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 celé vejce, 2 bílky, ½ lžičky strouhané citronové kůry.

Postup přípravy

Linecké těsto poskytuje hodně možností pro sladké pečení a tento moučník je jednou z mnoha variant. Příprava je snadná a rychlá, vykrajované koláčky se dají okamžitě konzumovat,…

Zobrazit více...

Kategorie