Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Jahodový dort

Jahodový dort

Potřebné ingredience

1.KORPUS na formu 28cm : 4 vejce ,250g plohrubé mouky ,1/2 prášku do pečiva,250g pískového cukru,4 lžíce horké vody ,4 lžíce oleje ,tuk a mouku na vymazání formy *** rum na pokapání ,jahodovou marmeládu ,jahody ,dětské piškoty, želatinu na polití - nemusí být *** náplň: 2 tvarohy ve naničce ,2 smetany ke šlehání ,2 zakysané smetany ,moučkový cukr ,želatina (prášková dr.Öetker)

Postup přípravy

1.Žloutky ušleháme s cukrem ,horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků.
2.Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
3…

Zobrazit více...
DORTY
Včelka Mája

Včelka Mája

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, čokoládový krém, bílý krém pod jedlý papír a potahovku, potahová hmota, jedlý papír

Postup přípravy

recept na korpus doplním ,čokoládový a bílý krém v receptech (dort Megatron)

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře pečené se smetanou

Kuře pečené se smetanou

Potřebné ingredience

kuře , 2 šlehačky ,koření na kuře ,paprika ,sůl ,kmín drcený ,cibuli ,hl.mouku na zahuštění

Postup přípravy

Kuře osolíme, trochu kmínu,zaprášit jemně sladkou paprikou.Pokrýt plátky másla.
Péct…podlévat.
V průběhu pečení přidat asi jednu středně velkou nakrájenou cibuli. Do…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Enterprise - jedlý papír

Dort Enterprise - jedlý papír

Potřebné ingredience

KORPUS na formu 28cm : 8 vajec , 500g polohrubé mouky ,prášek do pečiva ,500g pískového cukru ,8 lžic horké vody ,8 lžic oleje , tuk a mouku na vymazání formy *** trochu rumu na pokapání , na promazání meruňkovou marmeládu KRÉM: Krém (nejen) z ledových kaštanů - Věra K. (ddracice) ID 48978 : 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky, 250ml mléka, 1 puding čokoládový , 2 lžíce cukru, 3x ledové kaštany, 1 kostka másla, moučkový cukr dle chuti (100g) MÁSLOVÝ KRÉM:1/4 l mléka ,50g hl.mouky ,200g másla ,100g moučk. cukru ,truchu vanilkového cukru , 2 žloutky

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem ,horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.Necháme…

Zobrazit více...
DORTY
dort Transformers- Megatron - jedlý papír

dort Transformers- Megatron - jedlý papír

Potřebné ingredience

KORPUS na formu 28cm : 8 vajec , 500g polohrubé mouky ,prášek do pečiva ,500g pískového cukru ,8 lžic horké vody ,8 lžic oleje , tuk a mouku na vymazání formy *** trochu rumu na pokapání , na promazání meruňkovou marmeládu KRÉM: Krém (nejen) z ledových kaštanů - Věra K. (ddracice) ID 48978 : 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky, 250ml mléka, 1 puding čokoládový (vanilkový), 2 lžíce cukru, 3x ledové kaštany (bílá čokoláda), 1 kostka másla, moučkový cukr dle chuti (100g)

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem ,horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.Necháme…

Zobrazit více...
HOUBY
ČALAMÁDA - Houby ve sladkokyselém nálevu , VÝBORNÉ !!!

ČALAMÁDA - Houby ve sladkokyselém nálevu , VÝBORNÉ !!!

Potřebné ingredience

1.*** 3l vody ,1 kg hub ,6 dkg soli *** 2.*** 1kg paprik (červené ,žlutá ,oranžová) , 70dkg cibule ,2 l vody ,20 kuliček nového koření ,5 bobkových listů ,6 dkg soli ,20dkg cukru ,4 dcl octa

Postup přípravy

1. houby ,vodu a sůl svaříme, vodu scedíme, houby propláchneme, necháme vychladnout
2. všechny suroviny z bodu 2 svaříme, necháme zchladnout, vyndáme koření !! a smícháme s…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Švestkové knedlíky ,bramborovo-tvarohové těsto

Švestkové knedlíky ,bramborovo-tvarohové těsto

Potřebné ingredience

na cca 30 knedlíků: 250g měkkého tvarohu , 500g vařených nastrouhaných brambor , 200g hrubé mouky ,1 vejce ,sůl *** tvrdý tvaroh ,cukr ,máslo

Postup přípravy

Z nastrouhaných brambor ,mouky ,tvarohu a vejce umícháme těsto, balíme švestky a dáváme vařit do vroucí, osolené vody , cca 8 minut. Když vyplavou, jsou hotové.
Můžeme dát…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a…

Zobrazit více...
DORTY
Pat a Mat - jedlý papír

Pat a Mat - jedlý papír

Potřebné ingredience

korpus: viz. dort Želvy Ninja *** krém: viz. Krém (nejen) z ledových kaštanů - Věra K. (ddracice) ID 48978

Postup přípravy

Krém: dělala jsme tu verzi s pudinkem. Použila jsem velikonoční čokoládové zajíce a jen kousíček omegy aby se lépe rozpustili. Do bílého krému figurky z bílé čokolády.

Zobrazit více...
DORTY
Dinosauři - jedlý papír

Dinosauři - jedlý papír

Potřebné ingredience

viz. dort Želvy ninja

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...

Kategorie