Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Medvídek

Medvídek

Potřebné ingredience

:-)

Postup přípravy

Můj první potahovaný dort

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba dle p.Soni B. (vlasson) ID 36630

Chleba dle p.Soni B. (vlasson) ID 36630

Potřebné ingredience

Přísady uvedené v tomto receptu, jsem si upravila na gramy a výsledný chlebík měl 1300g. 540g vlažné vody, 2lžíce oleje, 1lžíce octa, 440g hl.mouky, 260g pšeničné chlebové mouky, 110g žitné chlebové mouky, 1lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička sušeného droždí + kmín dle chuti

Postup přípravy

:-)

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelí s křenem bez zaváření

Zelí s křenem bez zaváření

Potřebné ingredience

5 kg, zelí, 0,5 kg cibule, 0,5 kg cukru, 0,5 l octu, 4 dcl oleje, nastrouhaný křen nebo malá sklenička koupeného, 1 Deko nasucho

Postup přípravy

Zelí a cibuli nakrájet a vše smíchat. Deko - nasucho-jen vysypat sáček. Nechat cca 3 hod uležet. Dávám pak do 3 l sklenic, nemusí se napevno uzavírat. Dá se jíst hned. Časem šťáva…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Bořka stavitele

Dort Bořka stavitele

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

pro inspiraci - dort jsme vyhráli na maškarním plese :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený tvarohový skládaný dort

Nepečený tvarohový skládaný dort

Potřebné ingredience

0,4l mléka, 1 vanil. puding, 3 lžice cukru, půl másla, 1 tvaroh (kostka), 1,5 - 2 sáčků piškotů, kompotované ovoce (ananas, mandarinky, broskve, meruňky, jahody, borůvky....) nebo čerstvé (banán, jahody....)

Postup přípravy

Puding s cukrem uvaříme v mléce a vychladíme (občas zamícháme). Mixérem rozšleháme máslo, přišleháme puding a tvaroh - všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Vhodnou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurkový nálev

Okurkový nálev

Potřebné ingredience

1 deko, 0,5 l octu, 1,75 l vody, 1 hrnek (0,25l) cukru, 30ks cukerínu

Postup přípravy

K tomuto jednoduchému a léty osvědčenému nálevu na okurky jsme se po různých dalších chuťových variantách (nálevech) vrátili a nedáme na něj dopustit.
Deko uvaříme dle návodu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moučník z cukety se skořicí - jeden z mnoha

Moučník z cukety se skořicí - jeden z mnoha

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 žloutky, 25dkg cukru krupice, 2dcl oleje, 40dkg nastr. cukety, 1 pol.lž. mleté skořice, 35dkg polo. mouky, 1,5 p.d.p, sníh ze 3 bílků POLEVA: 8dkg ztuž. pokrm. tuku, 12dkg mouč cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce solamylu, 4 lžíce vody, trošku rumu

Postup přípravy

TĚSTO: Žloutky rozšleháme s cukrem a olejem, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a přimícháme mouku se skořicí a p.d.p., nakonec zlehka zamíchame sníh.
POLEVA: V rozpuštěném…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jemné bramborové knedlíky

Jemné bramborové knedlíky

Potřebné ingredience

500g vařených strouhaných brambor, 70g dětské krupice, 70g solamylu, 1 rohlík, 1 vejce, sůl

Postup přípravy

Do vařených nastrouhaných brambor dáme vejce a rohlík nakrájený na kostičky, osolíme a postupně přimícháváme krupičku a solamyl. Vše zpracováváme tak, aby z těsta šly vytvořit…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Potřebné ingredience

150g majonézy, 550g brambor (vařených den předem), 120g okurek (nakládaných ze sklenice) , 90g cibule, 60g hořčice, cukr, ocet, pepř a sůl.

Postup přípravy

Brambory, okurky nastrouháme najemno. Cibuli, cukr, ocet, pepř a sůl nejlépe rozmixovat na kaši v robotu. Potom vše smícháme. Já suroviny nevážím, dělám vše tzv. "od oka" a je…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulačka po čínsku-rychlá a dobrá

Cibulačka po čínsku-rychlá a dobrá

Potřebné ingredience

Větší cibule (nebo pórek), krupice, vejce, vývar(masox), vegeta, magi, čerstvá nebo sušená petrželka nebo libeček

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmažíme na másle (tuku) spolu s krupicí.Odstavíme z ohně a vmícháme vejce tak, aby se vytvořily hrudky.Vše zalijeme horkým vývarem z masa (nebo masoxu) a vaříme…

Zobrazit více...

Kategorie